Zo krijg je eindelijk die simpele en elegante slaapkamer! | homify

Zo krijg je eindelijk die simpele en elegante slaapkamer!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische slaapkamers van a*l - alexandre loureiro arquitectos Minimalistisch
Loading admin actions …

De slaapkamer is een kamer waar je tot rust komt. Waar je je geborgen wil voelen en waar je de batterij na een lange dag weer helemaal kan opladen. Dus is het belangrijk veel zorg en aandacht te besteden aan de inrichting van deze kamer. Hoe je dat het beste kan doen? Bekijk vooral deze geweldige foto's ter inspiratie.

Uiteraard is ook de verlichting van de slaapkamer van cruciaal belang. Nachtlampjes, sfeerverlichting en natuurlijk de basisverlichting. Kies de juiste wattages en denk erom: het oog wil ook wat.

De slaapkamer kan je heel goed personaliseren met leuke accessoires en met foto's van je geliefden.

Heb je een bepaalde hobby of ben je ergens helemaal gek van? Leef je uit in de slaapkamer rondom dit thema.

Waarom zou je een deur tussen de slaapkamer en de badkamer maken als het ook zo kan. Het geeft beide kamers iets extra's.

Natuurlijk licht valt ook niet te versmaden. Laat zoveel mogelijk ervan de slaapkamer binnen dringen. En als je dat op deze manier, met zo'n geweldig dakraam kunt doen, is dat natuurlijk helemaal geweldig.

In de slaapkamer heb je kastruimte nodig. Maar dat kun je ook op een creatieve manier oplossen. Waar ooit enkel een raam was, is daar een prachtige kastenwand omheen gebouwd en er is tegelijkertijd een heerlijke zitplek ontstaan.

Met een uitzicht als dit hoef je natuurlijk niet meer veel te doen in de slaapkamer. Het bed staat op een fraaie verhoging waardoor het uitzicht alleen maar beter wordt.

De nodige kleur mag natuurlijk ook niet ontbreken. Zeker als we het hebben over de kinderkamers.

Of hou het elegant en neutraal qua kleuren met hier en daar een kleurrijk accentje.

Glanzende of weerspiegelende oppervlakken verlichten de slaapkamer en laten deze grote lijken.

Luxe details als grote ramen, een fijne zitstoel en een walk in closet het maken van de slaapkamer een nog fijner geheel.

Heb je al een bed maar wil je deze luxe uitstraling geven, gebruik dan een achterwand of een zogeheten hoofdeinde. Die heb je in alle soorten en maten en materialen enzo  heb je als het ware een nieuw bed.

Veel slaapkamers zijn natuurlijk uitgerust met een houten vloer. En dat is niet voor niets. Het geeft een warme en gezellige uitstraling. Maar wil je net een beetje wat anders, kun je ook bijvoorbeeld een mooie tegelvloer overwegen.

Ga je wel voor een houten vloer, past daar heel goed een wit interieur bij. Dus witte muren en witte accessoires.

Kastruimte is natuurlijk handig maar vaak ook statig en saai. Zo niet deze variant. Je kan er van alles in kwijt en het ziet er op zich zelf ook nog hartstikke leuk uit.

Of kies voor deze minimalistische, industriële look met weinig kleur en veel stoere accessoires.

Meer geweldige slaapkamers kan je hier vinden. Heb je hulp nodig bij het inrichten, raadpleeg dan de expertise van een van deze professionals. En in dit artikel geven wil je nog meer tips over het inrichten van je slaapkamer.

In welke slaapkamer zou jij je het meest thuis voelen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!