Slaapkamer inrichten? 7 betaalbare ideeën! | homify

Slaapkamer inrichten? 7 betaalbare ideeën!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Cloud Wallpapers from The John Constable Range at Wallsauce.com Wallsauce.com Muren & vloerenBehang Papier
Loading admin actions …

Het inrichten van je slaapkamer hoeft niet altijd veel geld te kopen. Er zijn kleine betaalbare dingen die je kunt doen om je slaapkamer net een beetje specialer te maken dan de standaard slaapkamer. Waar moet je dan aan denken? Dat lees je in dit artikel. Hierin hebben we zeven slaapkamers voor je op een rijtje gezet met meubels en accessoires die betaalbaar maar toch bijzonder zijn. Lees snel verder om jouw slaapkamer opnieuw in te gaan richten!

1. Een hemelbed

White, classic, scandinavian sleeping 99chairs SlaapkamerBedden en hoofdeinden
99chairs

White, classic, scandinavian sleeping

99chairs

Natuurlijk kan een bed niet in je slaapkamer ontbreken. Om eens af te stappen van de standaardmodellen die er te koop zijn, kun je kiezen voor een hemelbed. Deze hoeveel helemaal niet veel duurder te zijn dan een gewoon niet. Zeker niet als je handig genoeg bent om de ombouw zelf te maken. Je kunt ervoor kiezen om de zogenaamde gordijnen rondom het bed te hangen, maar zonder is het bed misschien nog wel mooier.

2. Mooie muurbekleding

John Constable Cloud Wallpaper Wallsauce.com Muren & vloerenBehang Papier
Wallsauce.com

John Constable Cloud Wallpaper

Wallsauce.com

Met een schilderij of mooi behang op de muren in de slaapkamer kun je veel sfeer aan de ruimte toevoegen. Kijk maar eens naar het behang op de foto hierboven. Hierdoor wordt de slaapkamer echt een stuk specialer dan de gemiddelde slaapkamer die we veel zien. De slaapkamer is een uitstekende plek in huis om met dit soort behang te experimenteren. En dat hoeft helemaal niet heel duur te zijn.

3. Slimme kastruimte

Meero Industriële slaapkamers

Natuurlijk mag de kledingkast niet in de slaapkamer ontbreken. Helaas is dit niet altijd het leukste meubel om neer te zetten. Gelukkig zijn er manieren om de kledingkast niet te veel te laten opvallen, zoals ze op de foto hierboven hebben gedaan. Door de kast om het hoofdeinde van het bed heen te plaatsen, wordt een bijzonder knusse ruimte om te slapen gecreëerd.

4. Verlichting

Met verlichting kun je sfeer in een ruimte aanbrengen. In de slaapkamer wil je natuurlijk wat romantiek creëren. Kies daarom voor subtiele verlichting zoals op de foto hierboven. Twee lampjes op de nachtkastjes is genoeg om de ruimte te verlichten.

5. Een mooi hoofdeinde

Met een beetje creativiteit kun je van het hoofdeinde van je bed een echte eyecatcher maken. Zeker als je een beetje handig bent, kun je dat gewoon zelf doen. Dat bespaart kosten en zorgt ervoor dat je geen saai bed in je slaapkamer hebt staan.

6. Een hoekje voor je kleding

Heb je geen ruimte voor een kledingkast in je slaapkamer, maar wil toch wat kleding in je kamer kwijt? Dan is een rek zoals op de foto hierboven een oplossing. Zo kun je jouw favoriete kleding toch in je kamer ophangen. De spiegel ernaast zorgt ervoor dat je een waar garderobehoekje in je kamer hebt.

7. Leuke accessoires

Met leuke accessoires kun je jouw slaapkamer helemaal afmaken. En dat hoeven echt niet allemaal dure accessoires te zijn. Schilderijtjes, wandlampen, een vaas met bloemen en kleurrijke kussens; allemaal betaalbare accessoires die je slaapkamer net dat beetje extra sfeer geven waar je naar op zoek bent.

Wil je meer weten over het inrichten van je slaapkamer? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om je slaapkamer in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!