Voor & Na: Oude fabriek wordt omgebouwd tot moderne woning

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Voor & Na: Oude fabriek wordt omgebouwd tot moderne woning

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
  door Alice Bizien,
Loading admin actions …

Vandaag gaan we kijken hoe de experts van het Franse architectenbureau Bikok een oude voedselfabriek omtoverde tot appartementencomplex. Na sluiting van de fabriek werd het gebied heringedeeld en in percelen verdeeld. Slechts het hoofdgebouw van het complex werd behouden. In de fotoserie hieronder laten we jullie het resultaat van deze verbouwing zien.

Voor: De oude fabriek

Dit is hoe de ruimtes in het gebouw er uit zagen voor aanvang van de verbouwing. Veel van de ruimtes werden gebruikt voor de opslag van diverse spullen, hier zien we bijvoorbeeld een rommelig magazijn. We kunnen goed zien dat er veel nodig was om deze ruimte bewoonbaar te maken.  

Na: Loftwoning

Het gebouw, dat 260 vierkante meter telt, baadt na renovatie in het licht. Ondanks de hoge plafonds wisten de architecten en interieurdesigners een gezellige sfeer te creëren. 

Na: De eetkamer

De architecten openden het gebouw richting de grote tuin die naast het complex ligt. Transparante deuren en grote ramen zorgen ervoor dat de eetkamer op de foto van veel licht wordt voorzien. Wat ooit een industriele en rommelige ruimte was is nu een rustgevende omgeving. Traditionele materialen worden afgewisseld met modern design. 

Na: De keuken

De bestaande keuken op de bovenste verdieping zag er zo uit. Rustiek en vrij traditioneel. De vloer bestond uit keramiektegels en weet zich omringd door houten meubilair. De keuken zag er door zijn inrichting en materiaalgebruik ietwat oubollig en gedateerd uit. 

Na: Een moderne keuken

De keuken staat nu in een vloeiende ruimte en is vanaf de woonkamer vrij te bereiken. De vloer heeft een vintage uitstraling met een optisch patroon. Retro, maar verre van oubollig! De strakke, heldere muren contrasteren fraai met de zwarte keuken en de houten elementen en accessoires. De balken werden niet aan het zicht onttrokken en vormen een knipoog naar het verleden. 

Na: De badkamer

De badkamer werd voorzien van verschillende wit- en grijstinten. Voorheen was deze badkamer uitgevoerd in bordeauxrood. Met zijn nieuwe kleurenschema oogt de badkamer modern en helder. Met enkele kleine details wist men hier een gezellige sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het stoeltje links, of de tafel rechts. 

Voor: De slaapkamer

Op de bovenste verdieping treffen we de slaapkamer. Hier zien we hoe deze er vroeger uitzag. De kamer laat zich kenmerken door een bonte verzameling van meubilair en veel gestoffeerde materialen. Met zijn grote oppervlakte en grote ruimte heeft deze kamer veel potentieel. 

Na: De slaapkamer

De voormalige slaapkamer werd opgedeeld in twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping daarvan is de slaapkamer gesitueerd. Onder de historische balken treffen we nu een eigentijdse en heldere slaapkamer aan. 

Deze sierlijke en klassieke open haard werd behouden en opgeknapt. Een nieuwe verflaag doet de open haard weer als nieuw lijken. De uit bamboe vervaardigde stoel nodigt je uit om heerlijk te ontspannen. 

Na: De kinderkamer

De kinderkamer werd uitgevoerd in een palet van neutrale kleuren. Een nieuwe, houten vloer siert de kamer. Her en der treffen we kleurrijke en vrolijke details, zoals bijvoorbeeld de gekleurde glazen in het raam en het tapijt op de vloer.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!