Voor en Na: een keukenverbouwing van € 5000,- | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een keukenverbouwing van € 5000,-

Johan van Dijk Johan van Dijk
van MJ Intérieurs
Loading admin actions …

De keuken is vaak het hart van je huis, maar wat nou als je het idee hebt dat het hart letterlijk en figuurlijk niet meer klopt? Dan is het tijd om aan het verbouwen te gaan. Een compleet nieuwe keuken is echter vaak een behoorlijke investering. En is het dan wel altijd nodig om de complete keuken te vervangen? Dat is zeker niet altijd het geval! In het Franse huis waar we nu een kijkje gaan nemen is er heel veel veranderd, maar er zijn nog steeds elementen van de oude keuken te herkennen. Met een budget van € 5000,- is er een ontzettend leuke nieuwe situatie gecreeerd. Het bedrag lijkt misschien hoog, maar het resultaat is dan ook fantastisch.

Voor: gezellig, maar rommelig

De oude keuken laat een gezellig beeld zien, maar ook zie je direct dat het geheel wat rommelig is. Bovendien ontbreekt het ook een beetje aan functionaliteit en daardoor is de keuken alles behalve praktisch. Kijk maar naar de beperkte aanrechtruimte en de los opgestelde koelkast en andere apparatuur. Met een compleet nieuwe keuken ben je al snel veel meer dan € 5000,- kwijt, dus eigenlijk is het een koopje waarvoor de interieurontwerpers van MJ Intérieurs aan de slag zijn gegaan. We laten de oude ruimte dan ook snel voor wat die is en gaan ons verlekkeren aan de huidige situatie.

Na: wat is er allemaal veranderd?

Ga er maar even goed voor zitten, want we gaan in sneltreinvaart even bekijken wat er allemaal veranderd is. En vooral ook wat wel is gebleven, want sommige elementen zijn zo mooi dat ze gelukkig de verbouwing hebben overleefd. Zoals de fantastische rustieke schouw met daarin de afzuigkap. Fantastisch dat die is gebleven! Het aanrecht is in de basis ook blijven staan, maar er zijn nieuwe deurtjes aangebracht en het werkoppervlakte is bijna verdubbeld. Bovendien zijn er een nieuwe wastafel en nieuwe tegeltjes aangebracht. Je kunt hier nu naar hartenlust koken zonder dat je ruimte tekort komt.

Leuke kleuren

Om de ruimte zo licht mogelijk te maken is gekozen voor hele leuke kleuren. Veel wit met een aangename kleur blauw maken de keuken niet te donker, maar ook niet te licht. Het daglicht wordt op deze manier optimaal benut. Verder is de oude eettafel verdwenen en vervangen door een leuke kleine bar. Erg aangenaam om te zitten en ook erg handig dat ook in dit element weer keukenkastjes zijn aangebracht. Opslagruimte kun je immers nooit genoeg hebben in de keuken! Let verder ook zeker op de aankleding en accessoires, wat leuk en gezellig is dat bij elkaar gezocht.

Sfeervolle eenheid

We kunnen het ook niet nalaten om de woonkamer even in beeld te brengen. Dit huis is niet heel erg groot, maar sfeer is er genoegd! Keuken en woonkamer vormen nu een zeer sfeervolle eenheid. Ook erg leuk dat er een open haard te vinden is. Het idee van de schouw in de keuken komt op die manier ook daar weer een beetje terug.

Verlichting

Dat het hier overdag prima in orde is qua licht is wel duidelijk geworden, maar ook als de zon onder is moet je hier goed uit de voeten kunnen. De keuken is daarom van zowel sfeervolle als functionele verlichting voorzien. Het wordt zo haast nog mooier dan met daglicht! En daarmee kan dan ook zeer goed genoten worden van een zeer aangename keuken. Dat was die € 5000,- meer dan waard!

Wil je meer inspirerende keukenverbouwingen zien om zo ideeën te krijgen voor je eigen (nieuwe) keuken? In deze leuke lijst kun je heel veel tips zien die jou verder op weg kunnen helpen.

Vind je de verbouwing geslaagd? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!