De ontwerptaal van nu: modern versus traditioneel

Stoa. Stoa.
Les Jenemies JAMIE FALLA ARCHITECTURE Rustieke badkamers
Loading admin actions …

Het is tijd om de boel de boel te laten, om vervolgens even met ons mee te gaan naar een prachtig project. Waarin een ontwerptaal van nu te zien is, namelijk een combinatie tussen twee ogenschijnlijke tegenstellingen, namelijk een moderne en een traditionele ontwerptaal. Deze woning laat zien dat de stijlen heel goed samengaan en dat een combinatie leidt tot verbluffende resultaten. Jamie Falla Architecture staat erom bekend oude bouwstijlen te verweven met nieuwe, waardoor er woonruimtes ontstaat met een geheel eigen zeggingskracht. Vandaag nemen je mee naar een huis met een ambiance die met een gerust hart poëtische genoemd mag worden. De inrichting van het huis is een complex van diverse invloedssferen die heerlijk eclectisch aandoet. Hoe dat concreet uitgekristalliseerd is kun je hieronder gaan bewonderen!

Traditioneel

In deze buitenruimte vinden we de ideale plek om uit te blazen na een dag van noeste arbeid. Natuurlijk is dit geen dertien in een dozijn tuin, het is wat je noemt een excellent ontwerp, waarin het beste van traditionele rustiek te vinden is. Let eens op die muren, wat hebben die een krachtige uitstraling in deze buitenruimte! Ook zijn er sporen van moderniteit te vinden, zoals de heerlijke ligstoelen, de ideale meubels om in te genieten van deze weergaloos mooie tuin. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is het frisse natuurschoon, dit geeft een vitale look aan deze buitenruimte. Genoeg tuin voor nu, we nemen je mee naar binnen!

Eetkamer

Een eetkamer is vaak het hart van de woning, dit vanwege zijn functie (het herbergen van het gezin tijdens de maaltijd), maar dikwijls door zijn mooi aankleding of sfeer. Veel mensen besteden net even een beetje extra aandacht aan de eetkamer, we genieten kennelijk meer van de maaltijd in een mooie en vooral rustgevende kamer. Deze laatste twee gaan overigens vaak hand in hand. In het geval van deze kamer is er gekozen voor enerzijds een minimalistische look en anderzijds voor een robuuste, rustieke. De eettafel is het centrum, daar ontmoet het gezin elkaar. Een fraai detail zijn de banken naast de eettafel, gek genoeg verhogen deze de gezelligheid tijdens de maaltijd. En wat dacht je van de frisse bos op tafel? Heerlijk toch!

Andere hoek

Deze prachtige kamer heeft een bijzondere openheid en oogt daarmee zeer gastvrij. Vanuit deze hoek kunnen het mooie dak bewonderen, hier stroom het daglicht als regen naar beneden. De immense glazen pui, die de eetkamer van de tuin afbakent, heeft natuurlijk ook een grote invloed op de lichtsfeer binnen. In deze kamer kun je heerlijk dineren, maar de bewoners zitten ook geregeld aan de eettafel te werken, dan heb je lekker de ruimte. Dit is een stralend interieur waarin je humeur volledig tot bloei komt!

Uitkijk

´Show don´t tell´ geldt het adagium toch, niet waar? Kijk daarom even naar deze prachtige tuin, waar vanuit we  goed zicht op de eetkamer hebben. Dit uitzicht is toch fabuleus! Let ook even op het transparante dak rechtsboven, dat is een heerlijke bron van daglicht. De rustieke wand erachter lijkt wel middeleeuws, en die kast die ervoor staat is nog uit de tijd van de Chinese keizers, of iets dergelijks. Dat dit meubelstuk sfeer heeft staat buiten kijf! Als je meer een stoelenpersoon bent en dus niet bijzonder houdt van bankzitten, dan is de schitterende stoel aan het hoofd van de tafel een juiste keuze. Het is aan jou, zolang je maar van je interieur geniet! Meer mooie trendy ideeën voor je eetkamer kun je hier vinden.

Uitbouw

We zien een mooie verbinding tussen twee oude gebouwen, een letterlijke verbinding tussen twee werelden, de oude en de nieuwe, die gevat zijn in een bouwkundige vorm. De uitbouw heeft een lodenkleur, die prachtig past bij de oude stenen links en rechts. En wat te denken van de schitterende schuifpui, deze laat binnen en buiten samensmelten. Vooral heerlijk voor in de lente of zomer. Bij goed weer open je de deuren en het buitenleven waait zo je interieur in. Een groot contrast met de rustieke stenen rechts vinden we in het terras voor de schuifwand, die grote tegels zorgen voor een visuele rust. Alles is in deze buitenruimte is in tune met alles: de rode dakpannen, het natuurlijke groen, de uitbouw, de ruwe muur en de bladeren van de boom. Echt schitterend! Samen met een expert kijk je naar de mooiste ideeën voor je tuin.

Rust

De bewoners van deze woning zijn dol op dit toilet. Niet geheel toevallig, want het design van deze ruimte werkt kalmerend. De sanitaire voorzieningen lijken wel uit steen gehouwen. Let even op de wasbak en het schitterende kraantje, kan het luxer? Dit is echt een interieur dat past bij onze tijd, strak, ingetogen, met een bijzonder temperament dat tot uitdrukking komt in de schoonheid van het minimalistische lijnenspel. In deze toiletruimte is aan alle details gedacht! Tot zover de rondleiding door de woning, we hopen dat je veel inspiratie opgedaan hebt! 

Mocht je meer inspiratie op willen doen, neem dan eens een kijkje in deze trendy woning in Amsterdam.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!