Oud en Nieuw − een zoete verbintenis | homify

Oud en Nieuw − een zoete verbintenis

Stoa. Stoa.
Le Camptrehard JAMIE FALLA ARCHITECTURE Rustieke eetkamers
Loading admin actions …

We hebben allemaal van die momenten dat we kunnen genieten van een oud gebouw of een ruïne in het landschap. Die oude stenen spreken boekdelen, al was het maar qua sfeer, of op de manier waarop ze onze verbeelding prikkelen. De oude bouwstijlen komen we overal tegen en ze hebben na al die tijd nog een behoorlijke zeggingskracht. We eren deze oude stenen door het verhaal achter vele oude gebouwen door te vertellen. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om de oude charme van de rustieke steen te combineren met een high-end moderne twist. Dan ontstaat er een contrast dat het beste van beide werelden heeft. Hoe dit laatste in de praktijk is uitwerkt gaan we natuurlijk hieronder aan je laten zien. We nemen je mee naar een prachtig Engels huis waarin het oude en het nieuwe een zoete verbintenis gesloten hebben. De bewoners zijn dol op deze stijl en willen deze dan ook graag aan je laten zien. So be inspired!

Onder de boom

We treffen deze woning geheel in stijl onder een krachtige boom. Dit zet gelijk de juiste sfeer voor onze wandeling. Deze woning is namelijk ontworpen om vele jaren een woonstee te kunnen zijn voor de huidige bewoners, en misschien wel voor degenen na hen. Een woning die de leeftijd van de bomen kan bereiken, dat is een goed vooruitzicht. Aan de constructie en stijl hoeft het niet te liggen, want deze heeft een krachtige basis en ademt een tijdloze sfeer. Laten we binnen gaan kijken hoe het oude met het nieuwe samenvalt.

Open

We treden de woning binnen en het is direct duidelijk: deze woning is luxe, sfeervol en ´built to last´, zoals de Engelsen het zo mooi zeggen. Wat met name in het oog springt is de rustieke wand, die natuurlijk een oude look heeft. Dit type muur treffen we vaak aan in oude vestingsteden en andere gebouwen uit de Middeleeuwen. Wat een historische look! Dit materiaal zorgt voor een bijzondere visuele kracht in deze woonkamer annex eetzaal. De open ruimte combineert deze functies en zorgt voor een enorme transparantie. De vide heeft daar natuurlijk ook een groot aandeel in; je kunt vanuit de eetzaal naar de eerste verdieping kijken, wat een prachtige uitzicht!

Tussenruimte

We hebben hier te maken met een huis in een huis. Dat wil zeggen dat een ouder huis ingepakt is in een nieuwe moderne constructie. Maar misschien kunnen we beter zeggen dat het nieuwe bouwwerk een harmonieuze eenheid vormt met de oorsponkelijke architectuur, waardoor het hier heerlijk wonen is. We bevinden ons hier in een gang tussen de nieuwe en de oude muur. Deze ruimte levert een prachtig gezicht op waarin heden en verleden een eenheid vormen. Met een expert realiseer je al snel je droomwoning!

Eetzal

We kijken vanaf buiten de open ruimte van het interieur in en zijn opslag verliefd. De immense raampartijen zorgen voor veel licht en transparantie. Je kunt ver over het landschap uitkijken, hier voel je je de koning(in) te rijk. Ook mooi, de blanke kozijnen en duurposten, deze gaan erg smaakvol over in het zwart, daarbij hebben ze een mooie visuele connectie met het hout dat we binnen kunnen bewonderen. De basis van de eetzaal wordt gevormd door een donkere houtvloer, zo is er een mooi tegenwicht voor al dat licht.

Binnen

Hier zien we de eetkamer en keuken van binnen. Een ruimte om trots op te zijn. Er is zoveel woonruimte dat je hier met gemak grote feesten voor familie en vrienden kunt organiseren. De ambiance is er goed voor, het maakt niet uit wat de gelegenheid is. Je zou hier zelfs professioneel een gezelschap kunnen vermaken met culinaire hoogstandjes. Alles kan, want deze ruimte spreekt tot de verbeelding. Daarmee is het bewijs geleverd dat een eenvoudige inrichting, hoewel excellent vormgeven, een behoorlijke zeggingskracht kan hebben. Meer mooie ideeën voor je eetkamer kun je hier vinden!

Eerste verdieping

We staan op de eerste verdieping en staren in de diepte van de open ruimte. Deze vide creëert de sfeer waarin we kunnen genieten van de ruimte en de transparantie. Een mooiere optie voor deze ruimte is nauwelijks denkbaar. En hebben we je al gewezen op het fabuleuze uitzicht? Dat schept toch direct een goede ambiance, waarin je van de goede dingen des levens kunt genieten! Over de lichtval valt er niets anders te zeggen, dan dat deze op een sprookjesachtige manier de woning binnenvalt. Hoe ver het daglicht reikt kun je hier zelf zien. De horizontale houten geveldelen, prachtige lamellen, werpen een schaduw op de lichte wand.

Laatste blik

We willen eigenlijk geen afscheid nemen van deze woning, waarin het oude en het nieuwe zo´n mooie alliantie gesloten hebben, maar we kunnen niet anders, want nieuwe woningen wachten op ons om ontdekt en bewonderd te worden. De warme gloed staalt de omgeving in en zorgt op deze wijze voor een gastvrije uitstraling in de omgeving, echt een woning waar je met een gerust hart aan kunt kloppen in de avond. Helder, rustiek, modern en traditioneel; het zit er allemaal in, en wij hebben het mogen zien! Be inspired! Tot zover de rondleiding door de woning. Blijf ons volgen voor een mooiste trends en leukste ideeën!

Hier tref je een woning die je stoutste verwachtingen te boven gaat.

Wat denk je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!