8 kleuren kinderkamers, 8 persoonlijkheden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 kleuren kinderkamers, 8 persoonlijkheden

TILL BEHNE TILL BEHNE
van DesignCode
Loading admin actions …

De kinderkamer is misschien wel een van de belangrijkste kamers in het hele huis. Want zijn de kinderen blij, is het voor de ouders ook een stuk aangenamer in het huis. Natuurlijk willen ouders dat de kinderen zich prettig voelen in hun kamer, dat ze er fijn kunnen spelen en dat ze er hun persoonlijkheid kunnen ontplooien. Er zijn daarom een aantal zaken van belang. Dat er genoeg ruimte is, voldoende plek en middelen om lekker te kunnen spelen, misschien een hoekje waar ze zich kunnen terugtrekken of kunnen lezen en natuurlijk een fijne slaapplek.

Dit zijn allemaal redelijk voor de hand liggende eigenschappen waarover een kinderkamer zou moeten beschikken. Maar er is nog een hele belangrijke factor in een kinderkamer waar ouders misschien niet zo heel bewust bij stilstaan. Natuurlijk krijgen kinderkamers vaak een kleurtje, maar waar is die keuze op gebaseerd? In dit Ideabook geven we je een handvat waarmee je de kleur van de kinderkamer perfect kan laten aansluiten op de persoonlijkheid van je kind. En zo kunnen de kids optimaal genieten van hun eigen kleine domein.

Wit – puur en onschuldig

Scandinavische kinderkamers van homify Scandinavisch

Bedeesde kinderen, die liever eerst de kat uit de boom kijken, zachtjes praten, schattig met hun lange wimpers knipperen en onweerstaanbaar lief kunnen lachen, die horen in een witte kamer. Lekker rustig met hier en daar een smaakvol detail. Bij deze kinderen hoef je ook niet bang te zijn dat ze op de muur zullen tekenen, waarschijnlijk spelen ze het liefst heel zoet met hun houten blokken of lezen een prentenboek.

Paars – creatief

Schilderen, tekenen, knutselen en ontwerpen. Je kind doet het allemaal en krijgt daar alle ruimte voor. En dat kan dus het beste in een paarse kamer. Idealiter zijn nog niet alle muren in die kleur geschilderd, want uiteindelijk kunnen ze dat natuurlijk zelf het beste. Daar zijn het creatieve kinderen voor. De belangrijkste elementen in dit mini-atelier zijn een grote tafel waar alle creativiteit losgelaten kan worden, een ruime kast waar alle materialen in kunnen worden opgeborgen en een eigen wasbak zou ook niet verkeerd zijn. Zodat alle verfspatten of lijmresten afgespoeld kunnen worden voordat ze naar beneden komen voor het avondeten.

Geel – intellectueel

Klassieke kinderkamers van homify Klassiek

Lezers, schrijvers, dichters en andere intellectuele kinderen gedijen het beste in een gele kamer. Het stimuleert de geest zodat ze hun intellect de vrije loop kunnen laten. Maar tegelijkertijd straalt het ook rust uit waardoor de kleine genieën zich optimaal kunnen concentreren. Veel meer dan een comfortabele stoel en een bureautje voor hun Moleskine notitieboek of schrijfmachine (waarschijnlijk laptop) hebben ze eigenlijk niet nodig.

Goud – succesvol, krijgen altijd wat ze willen

Sommige kinderen worden onder een gunstig gesternte geboren. En daarvan weet je dat ze goed terecht zullen komen. Deze kinderen weten vaak al op heel jonge leeftijd wat ze willen en hoe ze dat kunnen krijgen. En dit lukt ze dan ook altijd. En voor kinderen die alleen maar het beste willen en krijgen is er eigenlijk maar één kleur: goud. De kleur van het hoogst haalbare. De kleur van kampioenen. Uiteraard kan je compleet over the top gaan met goud behang, een gouden bed, gouden kranen, goud speelgoed en ga zo maar door. Mocht je het iets subtieler willen aanpakken, kan je ook kiezen voor gouden accessoires zoals deze lamp.

Groen – in balans

Gestylde jongenskamer auto kinderkamervintage Moderne kinderkamers van Kinderkamervintage Modern
Kinderkamervintage

Gestylde jongenskamer auto kinderkamervintage

Kinderkamervintage

Groen is de perfecte kleur voor kinderen die helemaal in balans zijn. Kinderen zonder rare makken of grilligheden. Kinderen die van de natuur houden, nadenken over het leven en wellicht aan yoga of meditatie doen. In deze groene kamer is het dus zorg om geen gekke fratsen uit te halen. Lekker rustig ingericht met in ieder geval een plek om te kunnen zitten, het liefst bij een groot raam om naar de buitenwereld te kijken. En een plek waar ze hun yogamat kunnen uitrollen. In dit Ideabook geven we je nog een aantal handige tips voor de kinderkamer.

​Roze – liefdevol

Project gerenoveerde boerderij Landelijke kinderkamers van De Plankerij BVBA Landelijk Hout Hout
De Plankerij BVBA

Project gerenoveerde boerderij

De Plankerij BVBA

Rood is de kleur van de liefde, maar roze is wat liefelijker. Normaal gesproken is dit de favoriete kleur van meisjes die het liefst de hele dag met hun Barbie spelen of graag in hun prinsessenjurk rondhuppelen en liedjes uit de film Frozen zingen. Bij voorkeur is meteen de hele kamer roze, van de muren tot het dekbedovertrek en van de stoel tot de kledingkast. Maar roze is niet puur een meisjeskleur. Jongens die sterk in hun schoenen staan en niet bang zijn om te zeggen dat ze van hun papa, mama en broertjes en zusjes houden, kunnen best een beetje roze in hun kamer hebben. Misschien niet all the way, maar een accentje zoals een coole roze poster of een kunstwerk maakt ook van zoons een nog liefdevoller wezen.

Oranje – ondernemend en optimistisch

meisjeskamer met retro elementen Eclectische kinderkamers van IJzersterk interieurontwerp Eclectisch
IJzersterk interieurontwerp

meisjeskamer met retro elementen

IJzersterk interieurontwerp

Is je kind blij en ziet het overal mogelijkheden in plaats van problemen? Gaat het er graag op uit en is je kind naast graag in de kinderkamer eigenlijk het liefst buiten? Dan is een oranje kamer precies wat je zoekt. Oranje is een vrolijke kleur die staat voor ondernemend en optimistisch. Uiteraard kan je de muren oranje schilderen, maar je kan ook oranje accenten leggen, bijvoorbeeld door gordijnen in die kleur op te hangen. Nog meer inspirerende kinderkamers kan je hier bekijken.

Bruin – met beide benen op de grond

Kinderen die met beide benen op de grond staan laten zich niet gek maken. Je kan ze niks wijsmaken en zijn niet uit het veld te slaan. Een aardse kleur als bruin past daar heel goed bij. Bruin heb je in veel verschillende variaties. Maar je kan ook denken aan hout en daar kun je natuurlijk heel veel mee. Een houten vloer, een houten bed, houten stoelen, tafels en andere meubels zoals een kast of stoere planken aan de muur waar het speelgoed op kan staan.

Al met al is het dus van belang goed na te denken over de persoonlijkheid van je kind en welke kleur daar het beste bij past. Of je kan natuurlijk een kleur kiezen en hem of haar een beetje sturen in de richting die jij voor ogen hebt. Deze professionals helpen je daar graag bij.

Welke kleur past het beste bij jouw kind? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!