12 schitterende pergola's voor een droomterras! | homify

12 schitterende pergola's voor een droomterras!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Rustieke balkons, veranda's en terrassen van Bender Arquitetura Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Een buitenruimte of tuin is een echte luxe, vooral voor stedelingen. En het terras is daarbij bij uitstek de plek waar we het meest verblijven op warmere dagen voor een barbecue of verjaardag. Een overkapping of pergola is daarbij zeer praktisch want met het Nederlandse weer is niets ooit zeker. Dus wil je meer dagen buiten zitten dan is een pergola met sfeerhaard of warmtebron een goed idee. Vroeger was er alleen de dichte pergola die al het licht wegnam uit je huis. Maar tegenwoordig zijn er zoveel meer opties om uit te kiezen. En er zijn ook varianten die het licht maximaal door laten stromen. We verzamelden onze 12 fraaiste pergola's en terrassen voor je…

1. Groen, groen en nog eens groen

Wil je een optimaal tuingevoel met veel groen op je terras? Dan is dit echt een schitterend voorbeeld. Zeer trendy om één of twee groene muren toe te voegen aan je zithoek en dan ook nog eens plantenborders te maken rondom je houten vlonderterras. Een paar sfeervolle lantaarns en verlichting erbij en de mond van al je bezoekers zal openvallen!

2. Modern van steen en beton

Als je een fan bent van moderne en essentiële ruimtes, dan is dit wat voor jou! De pergola rust op een pilaar van natuursteen van hetzelfde materiaal als de woning. Het plafond is van hout met een betonnen rand en is voorzien van openingen en een prachtige hanglamp. Een schitterend voorbeeld van een in de architectuur van de woning geïntegreerde pergola.

3. Een lichte sfeervolle eetplek

Deze houten pergola met open haard inclusief barbecue en praktische buitenkeuken is een heerlijke informele ruimte voor een ontspannen diner. En er is zelfs een heerlijke sofa om even te relaxen. En let ook op het prachtige schaduwspel en de maximale lichtinval van deze open pergola.

4. Een lichte ruimte

Wanneer je echt een wow-effect wilt creëren, kies dan voor materialen en kleuren die het natuurlijke licht maximaliseren.

5. Een hoger gelegen overdekt terras

Een prachtig idee voor een terras dat ons doet denken aan de terrassen en boomhuizen in tropische landen. Een hoger gelegen terras biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en dit terras heeft daarbij als extra feature een deels open plafond. En wat is er nu romantischer dan naar de sterren kijken met een goed glas wijn?

6. Modern van metaal

Deze metalen structuur met strakke belijning en sterke geometrische vormen zorgt voor een groot gevoel van beschutting en veiligheid. De ruimte is comfortabel, maar ook heel elegant en geschikt voor elke gelegenheid. Ook een zeer goed idee om een deel van de woonkamer in te richten als open tuinkamer met overkapping.

7. Hout & steen

Een landelijke stijl is wat je van nature al associeert bij het denken aaneen veranda en dus ligt het voor de hand dat een pergola of een binnenplaats in deze stijl altijd aangenaam is. Wanneer je het geluk hebt om in één ruimte steen en hout te kunnen combineren gebruik dan alleen houten meubels en verlevendig alles met wat fraaie planten.

8. Comfortabel, stijlvol en eenvoudig

Outdoor Living Pod, Louvered Roof Patio Canopy Installation in Reading. Moderne tuinen van homify Modern
homify

Outdoor Living Pod, Louvered Roof Patio Canopy Installation in Reading.

homify

Zeer stijlvol, eenvoudig en van grote klasse deze overkapping! Let ook op hoe fraai het antraciet grijs van de loungemeubels combineert met de overkapping.

9. Transparant lichte houten structuur

En hier zien we nog een prachtig voorbeeld van zo'n pergola die maximaal licht doorlaat. Prachtig al dit hout! Het zorgt voor zo'n warme knusse sfeer en al helemaal met dat prachtige verlaagde plafond volop klimop en bloeiende planten!

10. Welkom in tropische sferen!

En zo simpel kan een pergola dus al zijn: een basis houten structuur met wat polycarbonaat of glasplaten. Hoe mooi! Wat sfeervolle tropische meubels en een paar transparante gordijnen erbij en je mist alleen nog een heerlijke cocktail!

11. Met en wijnbar

Ben je een wijnliefhebber? Hoe heerlijk is het om al je wijnen op de goede temperatuur te hebben en een proeverij te organiseren in je eigen tuin? En dan mag de pizza uit houtgestookte oven natuurlijk ook niet ontbreken.

12. In eclectische stijl

Prachtig deze eclectische binnenplaats met oriëntaals accent in de vorm van de halfronde ramen, de leren poefs en azuurblauwe vaas. Let ook op de prachtige witte pergola met maas-structuur. Deze laat al het natuurlijke licht door! Wil je meer pergola's zien? Dan raden we ook dit artikel aan: moderne pergola''s 10 ontwerpen voor een geweldige tuin.

Een pergola waarbij al het natuurlijke licht behouden blijft, we love it!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!