7 schuttingen voor een unieke en stijlvolle tuin! | homify

7 schuttingen voor een unieke en stijlvolle tuin!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door SO GARDEN, Modern
Loading admin actions …

Wanneer we naar schuttingen in tuinen kijken dan valt ons een ding op: ze zien er vrijwel allemaal hetzelfde uit. Jammer, want ze kunnen zoveel stijl en uniciteit toevoegen aan je tuin omdat het vaak zeer opvallende elementen zijn. Dus waarom zou je niet eens voor een ander design kiezen? Onze designers hebben een aantal zeer creatieve en nieuwe ontwerpen voor je bedacht. Van schuttingen die volledig van hout zijn tot andere materialen en schuttingen met geïntegreerde planten. We zetten de nieuwste trend even voor je op een rij. Laat je inspireren!

1. Een schutting van bamboe

Je hoeft echt niet al je schuttingen te vervangen voor een compleet nieuwe look in je tuin. Hier zie je hoeveel een enkele half open schutting van bamboe kan toevoegen aan stijl! Een prachtige blikvanger in je tuin die ook voor een open gevoel zorgt door de vele openingen maar toch maximale privacy biedt.

2. Een stevige lage schutting

En soms kan een lagere schutting ook voldoende zijn om een scheiding te markeren en voor wat privacy te zorgen. En soms kan het ook fraai zijn om je schutting in een kleur te schilderen zoals de witte schutting in ons voorbeeld. Plaats langs zo'n lage schutting een border met groene planten voor een natuurlijke uitstraling.

3. Van natuurlijk hout met kleuraccenten

Het groene gazon, de houten schutting en meubels in heldere kleuren maken dit hoekje van de tuin onweerstaanbaar. Een ruwe en onbewerkte houten schutting geeft je tuin een mooie natuurlijke look en door combinatie met de witte muur die is begroeid met klimplanten ontstaat een mooie afwisseling.

4. Met geïntegreerde planten

En dit is een andere nieuwe trend op het vlak van schuttingen: de groene muren oftewel schuttingen met openingen of vakken waar je planten in kunt plaatsen en een fraaie groene wand kunt creëren in je tuin. En of je er nu groenteplanten, aardbeien, planten in verschillende groentinten of bloeiende planten in plaatst: je zult er de hele zomer van genieten!

5. Anders dan anders!

Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat zoveel mogelijkheden en bewerkingen kent. Dus waarom altijd de houten planken voor een schutting en niet zoals hier een compleet paneel uit hout? Kijk eens wat een prachtig warm accent deze mahoniekleur panelen toevoegen aan deze tuin. Zeer fraai in combinatie met een tropische tuin of Japanse zen tuin!

6. Een gestileerde schutting

Sommige modellen en types schuttingen combineren stijl, klasse en duurzaamheid. In dit geval werden aluminium en houten composietdelen gebruikt om de robuustheid van het metaal en de natuurlijke uitstraling van het hout te garanderen. Een zeer fraaie optie in een moderne minimalistische tuin. Tip: kies ook voor een schutting die qua stijl en materiaal past bij de stijl van je woning en tuin. Zo kun je de architectuur van je tuin en huis extra onderstrepen!

7. Schutting met planten

Wil je graag wat privacy creëren zonder dat je het fraaie uitzicht blokkeert? Denk dan eens aan deze oplossing die perfect geschikt is om de grenzen van een tuin fysiek af te bakenen die niet perse privacy nodig heeft. En hier zien we ook een andere trend in schuttingen: deze zijn open aan de bovenkant zodat ze gevuld kunnen worden met groene planten in de hoogte en soort die we mooi vinden. Hier zien we ook dat voor deze schutting is gekozen voor een strakke steensoort die eruit ziet als een muur. Ook natuursteen of gepleisterde muren kunnen een zeer fraaie afscheiding vormen in je tuin!

Een schutting van massief houten panelen... zeer mooi!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!