9 tips om je garderobekast slim in te richten | homify

9 tips om je garderobekast slim in te richten

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne kleedkamers van AG arquitectura Gorris Modern
Loading admin actions …

Het kan een hele uitdaging zijn om onze garderobekast netjes en goed georganiseerd te houden. En daarom houden we de deuren vaak stevig gesloten. Wat we niet zien, hoeven we ook niks aan te doen. Of toch wel? Er zijn redenen om die kast wel goed in te richten. Want hoe makkelijk is het als je een stapeltje hebt, waarin je in een blik ziet wat je aan wilt trekken en dit dan ook in één keer kunt pakken zonder dat de hele stapel scheef ligt. Vandaag geven je daarom wat praktische tips voor de slimme inrichting van je garderobekast.

1. Gebruik een gordijn voor privacy

Heb je een walk-in closet zoals in dit voorbeeld dan kan een gordijn een goed idee zijn voor wat privacy maar ook om je kast en inhoud uit beeld te houden voor een rustige gebalanceerde look in je slaapkamer.

2. Gebruik rieten manden

Soms hebben we het gevoel dat onze kledingkast overvol is omdat deze zoveel losse items en kleren bevat. Dan kan het handig zijn om wat losse rieten manden te plaatsen bijvoorbeeld voor je ondergoed, sjaals, riemen en sokken. Zo heb je alles ook mooi uit het zicht opgeborgen en toont je kast een stuk overzichtelijker! En bovendien ziet het er fraai uit in je kast deze manden!

3. Plaats een rek voor je broeken

En dit is echt een grote aanrader! Een uitschuifbaar rek voor al je broeken. Geen stapels die omver vallen wanneer je er een broek uit haalt maar al je broeken netjes op een rij. Dat is pas echt makkelijk kiezen in de vroege ochtend. Gemak voorop!

4. Richt een ruimte in voor tassen en accessoires

Heb je een echte passie voor handtassen of schoenen? Denk dan eens aan een wand met vakken voor al je tassen en accessoires. Zo kun je makkelijk de tas bij je outfit uitzoeken of je outfit bij je tas.

5. Plaats kledinghaken

Altijd zeer praktisch in een kastdeur: wat extra losse haken voor je hoeden, riemen of sjaals of om je kleding van de vorige dag, je badjas of pyjama aan op te hangen zodat deze niet los op een stoel slingeren of muffig worden onder je hoofdkussen.

6. Plaats een uitklapbare hanger

Overvolle rekken met kleding waar je niks meer in vindt? Denk dan eens aan een uitklapbaar kledingrek. In één beweging heb je alle kleding zo voor je neus. Wat een gemak!

7. Sorteer je kleding op kleur

modern  door Campbell Watson, Modern
Campbell Watson

Novenove Walk In Wardrobe by LEMA

Campbell Watson

Kleding op kleur sorteren zorgt er niet alleen maar voor dat je snel kunt vinden wat je zoekt omdat je een beter beeld hebt van wat je allemaal hebt aan kleding maar het ziet er ook veel fraaier uit in je kast. Ook kun je makkelijker combinaties maken waardoor je sneller de outfit voor de dag hebt vastgesteld. Zorg ervoor dat je stapels niet te hoog zijn ook in je kast. Maximaal 10-15 items. En… ja, dat betekent dus uitzoeken van je kleding en wat spullen weggooien. Kun je er geen afstand doen, maak dan een seizoenselectie en berg de rest elders of achterin je kast op.

8. Zorg ook voor een schoenenrek

Schoenen zijn altijd een accessoire die voor rommel kunnen zorgen in je kast, zeker wanneer je er teveel van hebt. En ook hier geldt: de juiste schoenen maken de outfit compleet dus plaats een goed schoenenrek (of zoals hier uitschuifbaar: nog beter) zodat je al je schoenen netjes kwijt kunt maar ook makkelijk de juiste schoenen bij je outfit kunt kiezen. Heb je geen plek in je kast? Plaats dan een rek met verschillende etages onder je kapstok. Wil je meer kledingkasten zien? Bekijk dan ook 12 kasten die de timmerman in je naar boven halen even.

9. Plaats dozen in verschillende afmetingen

Als laatste tip moeten we natuurlijk ook even dozen en plastic boxen vermelden. Kies ze in verschillende groottes en plaats ze op plekken hoger in je slaapkamerkast die anders ongebruikt zouden blijven.

Uitklapbare en uitschuifbare rekken.. wat een briljant idee!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!