11 tuintips die je leven zoveel makkelijker (en leuker!) maken | homify

11 tuintips die je leven zoveel makkelijker (en leuker!) maken

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
homify
Loading admin actions …

Iedereen vindt het heerlijk om op warmere dagen van de tuin te genieten. Maar soms hebben we geen tijd of zin om de tuin bij te houden. En dat snappen we. Want onze levens zitten vaak vol met allerlei activiteiten en de tuin kan dan soms een extra last zijn. Ook zijn we vaak op zoek naar simpele manieren om onze tuinen fraai te decoreren. Daarom hebben we vandaag even met je meegedacht en geven we je vandaag wat slimme tips die je leven zoveel makkelijker en je tuin zoveel fraaier maken! Lees ze even door en begin dan met plezier en zonder tegenzin aan je tuinklusjes!

1. Kies voor een kleur als leidraad

Kies een basiskleur voor je bloemen en eventueel potten. Dit is niet alleen makkelijk wanneer je naar het tuincentrum gaat, maar zorgt ook voor een bepaalde rust en harmonie in je tuin. En natuurlijk kun je ook best voor twee kleuren kiezen. Kies bij voorkeur sterke bloeiende planten zoals Geranium of Petunia zodat ze het overleven wanneer je ze een weekje vergeet.

2. Plaats een grote houten kist voor je compost

Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar van de houten pallets en een paar schroeven of spijkers. Je denkt misschien dat dit voor extra werk zorgt zo'n compostbak, maar hoe handig is het wanneer je je tuinafval met een simpele beweging gewoon in deze krat gooit? Bovendien heb je het jaar erna een goede meststof (na paar keer omscheppen, kalk toevoegen en afdekken) die je weer op je aarde kunt gooien. Ecologisch!

3. Plaats een klapkrat in je tuinkast met al je tuingereedschap

En plaats alles wat je veel gebruikt in je tuin zoals plantenspuit, handschoenen, binddraad en snoeischaar in deze kist. Wanneer je zin hebt, pak je de krat en kun je gelijk aan de slag. Zoveel beter dan eerst een half uur zoeken!

4. Versier je buitenmuren met potten en sierplanten

Is je tuin wat saai of leeg? Fleur hem dan op met wat hangende potten of hanging baskets met kleurrijke bloemen. En plaats een pot met grote bloeiende plant op tafel. Zo is je tuin in een keer fleurig en gezellig. Wanneer je je planten water geeft, neem je ook je tuinplanten even mee in de waterbeurt. Zo vergeet je ze niet.

5. Gebruik gerecyclede materialen

Waarom zou je je tuin niet opfleuren met wat leuke tweedehands items. Ga naar de lokale recycle winkel voor een leuk oud vogelkooitje om een kaars in te plaatsen of een afgedankt windlicht of leuke lantaarn. En vrolijk gekleurde theelichthouders vind je er ook legio!

6. Maak gebruik van flessen en potten ter decoratie

Recycle je flessen en potten: met een beetje creativiteit maak je er een vrolijk middelpunt van voor onze eethoek buiten. Plaats er wat mooie bloemen uit je tuin in en zie hoe je tuin er van opfleurt!

7. Maak een mooie krans van bloemen en hang deze op een centraal punt op

Je hebt geen zin om je oude schuurdeur te verven of deur van je tuinkast? Verfraai en verberg hem dan met een fraaie krans van stro (deze kun je kant en klaar kopen) waaraan je wat droogbloemen toevoegt.

8. Geef oude banden een nieuw leven

Wanneer je de banden van je auto vervangt, gooi ze dan niet weg maar spuit ze in een frisse kleur en gebruik ze als plantenbak in je tuin om deze te verlevendigen. Al was het alleen maar om een vleugje kleur toe te voegen.

9. Plaats een pallet als decoratief element aan de muur

Je wilt een oude buitenmuur opfrissen maar hebt niet veel tijd?  Plaats dan een pallet als decoratief element zoals in dit voorbeeld, ze vormen een perfecte basis voor een kleurrijke verticale tuin.

10. Gebruik oude taart en cakevormen als plantenbak

Wie had dat ooit gedacht? Hergebruik je oude taartvormen als schotel of pot voor je planten. En bij de recycle winkel vind je ook allerlei leuke rieten en metalen potten en pannen.

11. Hergebuik je lampen als vaasje

Een eenvoudige maar effectieve manier om je tuin te decoreren: hergebruik je oude lampen en plaats er een of meer bloemen uit je tuin in. Ook leuk: een aantal lampen op een rij met kleurige bloemen erin! Wil je meer tuintips lezen? Bekijk dan ook 14 super simpele tuintips die je zo kunt kopiëren even.

Een vogelkooitje met kaars als decoratie... mooi!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!