6 do's en dont's bij het kopen van een kerstcadeau voor je echtgenote!

Amber Fernandes Amber Fernandes
Christmas Window, Selfridges Selfridges Bedrijfsruimten
Loading admin actions …

De kerstdagen staan voor de deur en je hebt nog steeds geen cadeau voor je echtgenote aangeschaft. Op kerstavond met lege handen voor haar neus staan is natuurlijk geen optie. Tijd om in actie te komen dus! Maar wat koop je nu voor je vrouw? Alle inspiratie ontbreekt en het dilemma drijft je tot waanzin. Intussen komt het zalige kerstfeest steeds dichterbij. Wij voorzien je van 6 do's & dont's bij het kopen voor een kerstcadeau voor je echtgenote en selecteerden de gouden tips om te voorkomen dat je met het zoveelste afgezaagde vrouwenluchtje komt aanzetten. Met deze adviezen maak jij aankomende kerstmis zeker een schitterende indruk op je vrouw!

Allereerst: denk als een vrouw!

Christmas Window, Selfridges Selfridges Bedrijfsruimten

Het is natuurlijk verleidelijk om een cadeau aan te schaffen dat bij jóu goed in de smaak valt. En daar ga je de mist in. Mannen en vrouwen verschillen van elkaar en zeker wanneer het aankomt op het soort geschenk dat ze zouden willen ontvangen. Met die nieuwste flitsende videogame, het boek dat je zelf al eeuwen wil lezen of de voltallige dvd-collectie van James Bond maak je haar echt niet blij deze kerst. Het is dus belangrijk dat je leert te denken als een vrouw, en dan bij voorkeur als je eigen vrouw. Kruip in haar huid en ga na wat ze graag doet, leest en waar ze oprecht gelukkig van wordt. Bij welke winkels schaft ze bijvoorbeeld zelf cadeau´s voor familie of vrienden aan bij speciale gelegenheden? Neem daar eens een kijkje en laat je inspireren!

Dit vermijd je als je deze kerstdagen wil overleven!

Zoals we net al aanhaalden zijn er cadeau's die je maar beter kunt vermijden om de lieve vrede te bewaren deze kerst. Er zijn nu eenmaal presentjes die een heel verkeerd signaal afgeven. Die nieuwe stille stofzuiger lijkt voor jou misschien een heel praktisch cadeau, maar op zoiets rolbevestigend zit je echtgenote echt niet te wachten en zeker niet met kerstmis. Hetzelfde geldt overigens ook voor alle andere huishoudelijke apparaten en artikelen. Daarmee geef je eigenlijk het signaal vrouw, ga eens schoonmaken! af en dat past natuurlijk niet bepaald bij de kerstgedachte, tenzij je vrouw nadrukkelijk aangegeven heeft dat ze een soortgelijk item verlangt deze kerst. Ook dat cadeautje met dubbele, ietwat schunnige lading dat jij zo komisch vindt kun je maar beter vermijden wanneer je deze kerstdagen heelhuids door wil komen.

Idee 1: Iets dat een glimlach op haar gezicht tovert

Een veelgehoorde mythe is dat een cadeau flink wat gekost moet hebben voor het indruk maakt op een vrouw. Regelrechte onzin, neem dat van ons aan. Ook voor de man met de wat minder gevulde portemonnee zijn er tal van opties voor geweldige kerstcadeau's die een glimlach op het gezicht van hun echtgenote toveren. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is je inleven in je vrouw. Zo laat je zien dat je begaan met haar bent en oprecht interesseert in waar zij zich mee bezighoudt. Zorg er dus altijd voor dat het kerstcadeau dat je geeft aansluit op haar persoonlijkheid. Het mag natuurlijk een cadeautje met een knipoog zijn en een vleugje humor bevatten. Let er wel op dat het niet jouw soort humor is, maar vooral die van haar. Ook een decoratief item voor in jullie woning valt vaak goed in de smaak. Kijk goed wat haar stijl en smaak is en zorg dat het bij de rest van het interieur past. 

Idee 2: Iets dat haar doet beseffen waarom jullie nog samen zijn

JAB Grandezza Vol.9 Collection Spring 2015 homify Moderne woonkamers Accessoires & decoratie

Wanneer een stel lang bij elkaar is, bestaat de kans dat de dingen die jullie in het begin van de relatie samen deden er een beetje uit geslopen zijn. Hoog tijd om de romantiek uit die wittebroodsweken weer uit het stof te trekken dus! Boek bijvoorbeeld een (korte) vakantie naar het land van jullie huwelijksreis om dat verliefde gevoel uit het begin te doen herleven. Het kan ook minder spectaculair natuurlijk. Ben je bijvoorbeeld een uitstekende masseur en is het tijden geleden dat je je vrouw een uitgebreide massage gaf? Doe haar dan een luxe massageset cadeau en masseer haar op kerstavond, wanneer de kinderen op bed liggen en al het bezoek huiswaarts is gekeerd, uitgebreid. Op die manier laat je haar beseffen waarom jullie in de eerste instantie verliefd op elkaar werden!

Idee 3: Iets dat haar laat weten dat ze uniek is

You Are The Dream LiefsLabel Rustieke slaapkamers Accessoires & decoratie

Vrouwen willen graag horen, weten en voelen dat ze de enige voor je zijn. Speciaal, uniek en onvervangbaar. Wat is er dan beter dan dat signaal te verwerken in je kerstcadeau voor haar dit jaar? Af en toe met een mooie bos bloemen thuiskomen na een lange werkdag is een goed idee, maar met kerstmis zul je met iets beters aan moeten komen. Voorzie je kerstcadeau bijvoorbeeld van een zelfgeschreven gedicht dat over haar gaat, of een lieve brief waarin je benoemd hoe bijzonder ze voor je is en hoe fijn je het vindt dat zij in je leven gekomen is. Ben je geen creatieveling en zeker geen schrijver? Maak dan een videocollage van al jullie speciale momenten samen die op foto zijn vastgelegd en achter elkaar worden afgespeeld. Zet onder de video een van jullie gezamenlijke favoriete muzieknummers. Je echtgenote zal hier zeker door geraakt zijn en beseffen hoe uniek ze voor jou is.

Idee 4: Iets om meer tijd samen door te brengen

Openhaard in de poef Kabaz Moderne woonkamers

Een kerstcadeau dat er ook nog eens voor zorgt dat jullie meer quality time samen doorbrengen, is natuurlijk helemaal perfect. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een dinerbon voor twee, een dagje samen naar een wellnesscentrum of een citytrip naar Parijs. Zorg ervoor dat je het op een romantische manier brengt. Zo kun je een speurtocht in huis uitzetten waarbij je echtgenote steeds een aanwijzing in de vorm van een lief briefje of cadeautje vindt en uiteindelijk bij het ´echte´ cadeau uitkomt. Neem je haar mee uiteten? Dan kun je haar ook een luxe feestelijke jurk of paar mooie schoenen geven. Check in dat geval natuurlijk eerst haar maat door een verkennend rondje door haar kledingkast te maken! 

Zo zie je dat er tal van ideeën zijn om je vrouw dit jaar heel blij te maken met kerst. Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan dit Ideabook eens of doe dan inspiratie op homify op voor een design cadeau dat jullie gezamenlijke woning een hele nieuwe impuls geeft. Daarmee maak je zeker goede sier bij je eega! 

Welk kerstcadeau gaf jij je echtgenote vorig jaar? Was dat een succes? Deel je ervaringen hieronder!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine