Voor en Na: het ontstaan van een intieme tuin met zwembad | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: het ontstaan van een intieme tuin met zwembad

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van homify Modern
Loading admin actions …

Is jouw tuin redelijk bescheiden qua afmetingen, maar wil je er toch iets leuks mee gaan doen? Ook voor de kleine tuin is het heel goed mogelijk om bijvoorbeeld een zwembad aan te leggen. We hebben een voorbeeld voor je waarbij een intieme tuin met een zwembad is ontstaan. We volgen de bouw vanaf het begin en laten je uiteraard genieten van het eindresultaat. Benieuwd geworden? Reis dan met ons via de digitale snelweg mee naar Spanje om dit interessante project van de landschapsarchitecten van Teresa Jara te bekijken.

Voor/tijdens: een oud rommeltje

Tropische tuinen van homify Tropisch

Met kleine tuinen is het vaak het geval dat het geheel een beetje een oud rommeltje wordt. Je herkent dat misschien wel als je zelf ooit een kleine tuin hebt gehad (of nog steeds hebt!). Dat is natuurlijk erg jammer. Maar je kunt zien dat de redding al nabij is, er wordt namelijk al druk gewerkt om verandering in de situatie aan te brengen. En dat is uiteraard een zeer positieve ontwikkeling.

Tijdens: fundering aanleggen

Moderne tuinen van homify Modern Hout Hout

De plannen voor deze kleine tuin zijn groots. Het zwembad wordt de centrale blikvanger. En dan niet zo’n simpel plastic ding dat je in de zomer opzet, maar een heus ingebouwd zwembad. Een stevige fundering is daar voor nodig en je kunt hier op de foto zien dat die wordt aangelegd. Wat er precies allemaal komt kijken bij het aanleggen van een fundering zullen we niet tot in detail bespreken, maar het is wel een behoorlijke klus.

Tijdens: casco zwembad

Moderne tuinen van homify Modern Beton

Het casco zwembad is hier al klaar. Maar voor zwemmen is het uiteraard nog een beetje te vroeg. De betegeling moet nog worden aangebracht, de pomp geïnstalleerd, de tuin en het terras moeten nog aangelegd worden en tot slot ben je ook nog wel een tijdje zoet met het vullen van het bad met water. Als dat eenmaal allemaal klaar is, is het tijd om zwembroek, zwempak of bikini aan te trekken.

Na: toch lekker ruim!

Moderne tuinen van homify Modern Hout Hout

Had je verwacht dat het toch zo lekker ruim zou worden? Wat een heerlijke plek is ontstaan om heerlijk van de zon te genieten. Dat het heerlijk beschut is zorgt voor nog meer privacy en dat is uiteraard erg fijn. Het is namelijk niet zo prettig als de buren elke dag mee kunnen genieten van jouw zwemrituelen of van jouw ontspannen zonnebad. En als je gezellig even met familie of vrienden wilt zitten, ga je gewoon achter op het leuke terras plaatsnemen.

Na: betonnen bankje

Moderne tuinen van homify Modern Beton

We hadden het net al even over het terras. Je kunt het hier nog beter zien en gelijk valt ook op hoe mooi de Mediteraanse stijl hier gebruikt is. Wat een weelde om zo lekker te kunnen genieten! Een leuk betonnen bankje is het uitgangspunt van het terras en kan eenvoudig met een tafel en stoelen worden uitgebreid. Heerlijk om zo met het gezin van een mooie zomerdag te kunnen genieten. Lekker zwemmen en zonnen en daarna gezellig samen eten.

Na: heerlijk zwemmen

Moderne tuinen van homify Modern Beton

Je zat misschien al met smart te wachten op een mooi plaatje van het zwembad. En dat kun je hier in volle glorie zien! Wat kun je hier heerlijk zwemmen. Voor echte baantjes trekken is het bad een beetje aan de kleine kant, maar voor elke andere oefening is het wel heel erg geschikt. Maar je kunt natuurlijk ook lekker ontspannen gaan dobberen… Wij worden er in ieder geval wel een beetje jaloers van. Jij ook? Je kunt dit met een beetje geld en inspanning ook in jouw tuin realiseren!

Wil je meer weten over een zwembad in je tuin? Neem dan ook hier even een kijkje!

Heb jij al een zwembad in je tuin? We horen je ervaringen graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!