Beeldhouwkunst met een verhaal voor in de buitenruimte | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Beeldhouwkunst met een verhaal voor in de buitenruimte

Stoa. Stoa.
sfghsfgh: modern  door BANY International B.V., Modern
Loading admin actions …

We gaan je vandaag bijzondere werken laten zien die een bijzondere conceptuele boost aan de buitenruimte rond je huis geven. Als je deze sculpturen in je tuin plaatst zul je direct een opvallende verandering gewaar worden. Beelden voor buiten zijn een goede manier om je tuin persoonlijk in te richten. Er zijn zoveel verschillende beelden verkrijgbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, natuurlijk kun je altijd vertrouwen op je eigen smaak, want jij weet gewoon wat je mooi vindt. In dit artikel helpen we je een beetje op weg, we hebben namelijk een aantal bijzondere sculpturen voor je op een rijtje gezet. Of je nu houdt van realistisch, abstract of iets daar tussen in, je vindt altijd wat bijzonders bij Bany, ga gewoon eens kijken in hun tuin van 6000 vierkante meter, nabij Loenen op de Veluwe, daar wachten ruim 300 natuurstenen beelden en een scala aan decoraties op je. Het bedrijf organiseert zelfs het gehele jaar door workshops beeldhouwen in steen, echt bijzonder! Kijk met ons mee naar de mooie sculpturen en laat je inspireren!

Vrolijk en zeker

Getooid in een mooie dracht staat deze sculptuur in je tuin. De achtergrond van herfstbladeren brengt de figuur mooi naar voren. De sculptuur is gemaakt van natuursteen maar heeft een groenige kleur die ons ook doet denken aan het patina van koper dat enige tijd met de elementen in aanraking is geweest. Deze figuur heeft een trotse en zelfverzekerde blik, een beeld dat voor een positieve vibe zorgt in je tuin. De buste staat op een sokkel die qua kleur overeenkomt met de herfstkleuren rondom het beeld. Voor de liefhebbers van realistische beeldhouwkunst is dit werk een absolute 'must have'!

Handen in één

Het symbolische gebaar van dit werk kun je niet over het hoofd te zien. De armen zijn aan de binnenkant wit en aan de buitenkant zwart, de handen grijpen in één, een verzoenend gebaar, een geste van vrede. Zwart en wit komen samen en verschillen niet van elkaar, want de ze hebben dezelfde kleur op de andere zijde. Deze sculptuur van natuursteen gaat mooi op in het landschap van je tuin. Op de afbeelding zien we een weelderige tuin die mooi levendig afsteekt bij het beeld. Naast de vrede kan het beeld ook staan voor teamwork, een goede samenwerking, de wereld beter maken! Een beeld dat veel mensen kan aanspreken.

Grensgebied

Dit beeld houdt het midden tussen een realistische en een abstracte vormgeving. We denken aan het werk van Pablo Picasso als we de min of meer realistische onderkant van het beeld afzetten zegen de abstracte, ietwat kubistische bovenkant van het werk. Het beeld is een variatie op het archetype van de oermoeder, dat ook uitgebeeld is in de wereldberoemde Venus van Willendorf, een beeldje dat duizenden jaren oud is. De natuurlijke kleuren en vormen gaan een schitterende symbiose aan met dit beeld, waardoor het net lijkt alsof we naar een schilderij kijken.

Paaseiland

Het Paaseiland werd op paaszondag 5 april 1722 door de Nederlander Jacob Roggeveen ontdekt en maakt thans deel uit van het Polynesië. Men vond daar de voorouderbeelden of Moai, bustes met de handen op de buik met opvallend grote nagels en karakteristieke hoofden. Dit beeld is een moderne interpretatie van deze wereldberoemde beelden. Dit gezicht lijkt op een masker uit een oeroude tijd. Een sculptuur met een verhaal is altijd een goede toevoeging aan je tuin.

Vrije vorm

Een sculptuur met een vrije vorm zorgt voor een conceptuele boost in je tuin, een prikkelende vorm stimuleert de creativiteit, want op één of andere manier kan onze verbeeldingskracht het niet laten om aan de vormen een creatieve draai of interpretatie te geven. Deze 'oefening' resulteert bij veel mensen in een ontspannen gevoel. Dit geldt overigens ook vaak voor abstracte schilderijen. Links zien we een beeld waar vooral rechthoekige geometrische vormen een rol spelen, terwijl het beeld rechts organische trekken heeft en ronde vormen benadrukt. Beiden beelden in je tuin zorgen voor een bijzonder evenwicht.

Winterlandschap

De natuur helpt soms een handje om een magische sfeer te creëren. In deze filmische setting komt de abstracte sculptuur naar voren als een acteur uit een verstild theaterstuk. Een eenzame gestalte die geniet van het winterlandschap. Op een of andere manier identificeren we ons met deze dromerige sculptuur. We houden op z'n tijd van eenzame momenten, van het alleen zijn, met de natuur en ons 'zelf'. 

Tot zover de prachtige sculpturen van Bany. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo onder de indruk als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends en mooie ideeën

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Unieke meubels worden gemaakt door BINDD, voor een authentiek interieur! 

Deze professionals helpen je om je ideale woning te realiseren!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!