Functioneel & stijlvol: 12 ideeën voor de vloer in je hal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Functioneel & stijlvol: 12 ideeën voor de vloer in je hal

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Atmosphere Judith Thiel Klassiek
Loading admin actions …

Smal, donker, met lastige hoeken. De hal in je huis kan soms een ware uitdaging zijn wanneer het gaat om de keuze voor de juiste vloer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote hoeveelheid vuil die hier dagelijks naar binnenkomt. De keuze voor het materiaal is hier dus ook erg belangrijk. Vandaag laten we je een aantal fraaie vloeren zien voor je hal en we geven je wat tips hoe je hier kunt kiezen voor een duurzame vloer waarbij er zo min mogelijk vuil je huis binnenkomt. Lees even mee en bekijk welke praktische opties er zijn voor je hal…

1. Houten vloer

Een houten vloer is natuurlijk altijd een fraaie keuze voor je hal zeker wanneer je dezelfde vloer laat doorlopen vanuit je woonkamer. Toch is dit niet altijd een handige optie. Belangrijk is dat je in dit geval een zware kwaliteit hout hebt zodat het niet al te snel vol zit met gaten en putten in je hal. Kies liever niet voor een zachtere houtsoort.

2. Hout & vinyl

MN Residence Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen van deDraft Ltd Scandinavisch
deDraft Ltd

MN Residence

deDraft Ltd

We zien ook steeds vaker combinaties van vloeren in eenzelfde ruimte. Vinyl is ideaal voor de hal want dit is zeer sterk en duurzaam en bovendien makkelijk schoon te maken.

3. Hoekkast

In woningen met een open structuur waarbij de vloer van de woonkamer en hal met elkaar in verbinding staan, is het vaak lastig om een mooie vloeiende overgang te creëren waarbij de verschillende ruimtes van elkaar gescheiden worden. Hier zien we een hoekkast die om de hoek loopt die samen met de vloer voor een mooie vloeiende overgang naar de woonkamer zorgt en zo resulteert in een gevoel van continuïteit.

4. Verschillende houtsoorten voor vloer en kast

Wine cellar beneath contemporary staircase Moderne wijnkelders van Space Alchemy Ltd Modern
Space Alchemy Ltd

Wine cellar beneath contemporary staircase

Space Alchemy Ltd

Ook een zeer fraai idee deze twee verschillende houtsoorten in de hal waarbij op de vloer een lichtere houtsoort werd geplaatst en een warmere tint hout werd gekozen voor de trap en wijnkelder. En wat een droomidee deze wijnkelder!

5. Visgraatvloer en witte kast

Een houten visgraatvloer is een echte mooie klassieker die ook zeer fraai past in oude historische panden en die ook vele tientallen jaren meegaat wanneer je hem goed legt. En ook zeer fraai in een moderne combinatie met deze witte strakke wandkasten.

6. Houten kast met printvloer

De hal is natuurlijk de plek bij uitstek voor een leuk experimentje of iets geks. Kies eens voor een felle knalkleur op je muren en leg eens een leuke vinyl print of tegels met motief op je vloer. Deze laatste zijn een zeer goede keuze in verband met duurzaamheid en schoonmaken.

7. Witte klassiek kast en lichte houten vloer

Townhouse Interior Design, Putney Bridge, London Moderne huizen van Residence Interior Design Ltd Modern
Residence Interior Design Ltd

Townhouse Interior Design, Putney Bridge, London

Residence Interior Design Ltd

Hoeveel mooier wordt deze houten trapkast door de fraaie houten vloer er onder? Denk bij de aanschaf van de vloer dus zeker na over de combinatie met de rest van je inrichting.

8. Werkplek

Misschien niet heel voor de hand liggend in je hal maar wanneer je een ruimte hal hebt waarom zou je deze dan niet benutten als kantoor, extra eetplek of voor een extra kast? Ook hier zien we hoe fraai twee soorten hout kunnen zijn ook al is de kleur van het hout van de vloer hier totaal afwijkend van die van de deur en kast.

9. Expositiemuur

Een mooie manier om je vloer extra fraai te doen uitkomen is door je muren in een goede contrasterende kleur te schilderen en deze wand als expositieruimte te gebruiken voor foto's, kunst of tekeningen van je kinderen.

10. Tentoonstelling

E2 PAVILION ECO HOUSE, BLACKHEATH Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van E2 Architecture + Interiors Modern
E2 Architecture + Interiors

E2 PAVILION ECO HOUSE, BLACKHEATH

E2 Architecture + Interiors

Een lange houten plankenvloer is bij uitstek geschikt om je eigen smaak qua kunst op sfeervolle wijze naar voren te brengen of het nu gaat om schilderijen aan de muur of andere kunstobjecten.

11. Neem plaats!

Wanneer je boven een lange brede plankenvloer een mooie spiegel, wat verse bloemen en een comfortabele zitgelegenheid plaatst dan voelt elke gast zich direct thuis!

12. Duurzame betonnen vloer

En ten slotte presenteren we een betonnen vloer in combinatie met hout. Beton is natuurlijk een van de meest duurzame opties en zeer goed geschikt om er bijvoorbeeld ook een paar fietsen op te plaatsen. De ruwe betonlook zorgt voor een industrieel tintje in je hal en combineert ook mooi met donkere grijstinten en hout. Wil je graag meer vloerinspiratie opdoen voor je hal? Lees dan ook 39 schitterende gietvloeren even.

Fraai: je hal als expositieruimte voor je kunst!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!