Een lentegevoel in de winter: dit is wat je slaapkamer nodig heeft!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een lentegevoel in de winter: dit is wat je slaapkamer nodig heeft!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Slaapkamer door Ines Benavides
Loading admin actions …

Last van een winterdipje en is de lente nog ver te zoeken? Of is je slaapkamer gewoon toe aan een frisse makeover? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om alvast in de voorjaarsstemming te komen! Door simpelweg een aantal kleine aanpassingen aan te brengen in je slaapkamer zorg je ervoor dat het wintergevoel als sneeuw voor de zon verdwijnt. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit Ideabook! 

We hebben een aantal bruikbare tips voor je op een rij gezet en, zoals je van ons gewend bent, presenteren we dit door middel van inspirerende voorbeelden. We hopen je een klein beetje op weg te helpen met het veranderen van je slaapkamer zodat jij ook snel kunt genieten van een lentegevoel in de winter. 

Kijk snel mee en laat je inspireren! 

Lentekleuren als thema voor je slaapkamer

 Slaapkamer door Bloomint design
Bloomint design

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE

Bloomint design

Kijk eens naar de kleuren in je slaapkamer. Zijn deze seizoensgebonden of heb je juist bewust voor neutrale kleuren gekozen? Wanneer je een lentegevoel in je slaapkamer wilt creëren kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van typische lentekleuren. Welke dit dan zijn? Denk aan paars, geel, lila, oranje en zelfs roze. Je kunt deze kleuren bovendien prima combineren met neutrale kleuren als wit, bruin, crème en beige. Bovenstaande foto geeft een goed voorbeeld van hoe dit eruit kan komen te zien. Wij zijn fan! Bij deze slaapkamer is gekozen om juist bij de accessoires en het textiel te werken met deze accentkleuren, hierover lees je later in dit Ideabook meer! 

Kies voor sfeervol behang of een mooie kleur op de muren

Je moet er natuurlijk maar net zin in hebben, maar een nieuwe kleur of patroon op de wanden van je slaapkamer kunnen al heel veel verschil maken. Dit kun je heel subtiel of juist groots aanpakken. Op bovenstaande foto zie je dat de muur achter het bed een neutrale kleur heeft, maar als je goed kijkt heeft hij ook een bijzonder drukke print. Je zou er ook voor kunnen kiezen om één van de muren een vrolijke accentkleur te geven, denk aan zachtgeel, beige, camel of misschien juist blauw. Houd de overige muren dan wel rustig, het moet natuurlijk niet zo zijn dat je slaapkamer je gemoedstoestand op een negatieve manier beinvloed. 

Kies voor zachte materialen en ga ook voor lichte gordijnen

We noemden het ook al even kort bij de eerste foto van dit Ideabook: textiel is een handige vorm om je slaapkamer een instant lentegevoel te geven! Het grote voordeel van het werken met textiel en accessoires in lentekleuren is dat je ze gemakkelijk kunt vervangen wanneer je daar behoefte aan hebt. Dit maakt het heel goed mogelijk om je slaapkamer ieder seizoen een andere stijl te geven terwijl de basis gewoon hetzelfde blijft. Kies voor een echt lentegevoel voor lichte gordijnen. Deze hoeven echt niet perse wit te zijn want je kunt, net zoals op bovenstaande foto, ook kiezen voor grijs, lila, blauw of paars. 

Denk ook aan stijlvol en lekker zacht beddengoed. Een knusse sprei en mooie lentekleuren kunnen al een heel verschil maken zonder dat het al te veel moeite kost. 

Plaats bloemen of planten

 Slaapkamer door Engel & Völkers Bodrum
Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Een echt lentegevoel bereik je natuurlijk door datgeen waar de lente bekend om staat: frisse bloemen en planten. Azalea’s, krokussen, begonia’s, fresia’s en narcissen zijn bloemen die specifiek in de lente bloeien, maar hier zul je in de winter misschien iets lastiger aan kunnen komen. Je kunt daarom natuurlijk ook voor soortgelijke kleuren of bloemen kiezen. Als deze buiten zorgen voor enorm veel sfeer waarom zou je ze dan niet ook in huis halen? Afhankelijk van de stijl die je in je slaapkamer wilt hanteren kun je kiezen voor groene planten of gekleurde bloemen. Plaats ze in een mooie vaas of pot en je zult zien dat je slaapkamer niet veel meer nodig heeft. Een lentegevoel is gegarandeerd! 

Op bovenstaande foto zie je dat de bloemen geplaatst zijn in een glazen vaasje op een ladekast. Wil je het groter uitpakken dan kun je ook gaan voor een kamerplant op de grond of een variant die hangt vanaf het plafond! Heb jij al planten of bloemen in je slaapkamer geplaatst? 

Veel licht en verlichting

transformatie naar  een ingetogen luxe villa te Heiloo:  Slaapkamer door Heleen Rombout interieurarchitect BNI
Heleen Rombout interieurarchitect BNI

transformatie naar een ingetogen luxe villa te Heiloo

Heleen Rombout interieurarchitect BNI

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: licht is zo ontzettend belangrijk! Zorg ervoor dat er voldoende daglicht binnen kan vallen, dit kun je deels beïnvloeden door te kiezen voor lichte raambekleding. Helaas kun je niks doen aan de korte dagen en het vroege donker worden, maar dat nemen we maar even voor lief. Better days are coming en eigenlijk heeft het ook wel iets gezelligs! Om gedurende de dag toch voor genoeg licht te zorgen kies je natuurlijk voor geschikte lampen in je slaapkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor lampen die natuurlijk daglicht nabootsen. Wil je liever zorgen voor een knusse, gezellige look? Kies dan voor verlichting met een warme, gele ondertoon! 

Samen met de rest van de tips in dit Ideabook haal je het lentegevoel gewoon naar binnen, waarom zou je daar ook mee wachten? 

Voeg decoratie en accessoires toe

Marrakech van ESTAhome.nl:  Slaapkamer door ESTAhome.nl
ESTAhome.nl

Marrakech van ESTAhome.nl

ESTAhome.nl

De juiste details en accessoires kunnen absoluut het verschil maken in je slaapkamer, net zoals in iedere andere ruimte in je woning. Op bovenstaande foto zien we dat er gekozen is voor natuurlijke elementen, denk aan het houten krukje of de houten kralenketting in de vensterbank. Ook de papieren slinger geeft een vrolijke bijdrage aan deze slaapkamer. Naast bovengenoemde accessoires kun je natuurlijk ook met textiel meer definitie aan je slaapkamer geven. Kies voor een subtiel printje met bloemetjes of zachte kleuren.

Om echt een unieke sfeer te creëren kun je ook nog tussen deze designerproducten kijken. Wie weet vind je er het perfecte item voor in jouw slaapkamer. 

Hang vrolijke schilderijen of posters op

Tenslotte delen we onze laatste tip: het ophangen van stijlvolle decoratie aan de muur. Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat er gekozen is voor een groot schilderij met vrolijke, kleuren die niet alleen een lentegevoel maar zelfs een zomers gevoel met zich meebrengt. Als een schilderij als deze niet helemaal je ding is kun je ook gaan voor een persoonlijke foto of mooie poster. Ga jij voor een abstracte variant om bij weg te dromen of kies je liever voor een stijlvolle foto? 

Met dit laatste idee zijn we alweer aan het einde van die inspirerende Ideabook gekomen! We hopen dat je genoeg leuke ideeën op hebt gedaan om thuis lekker aan de slag te gaan in je eigen slaapkamer. Mocht je toch graag nog wat meer voorbeelden van sfeervolle slaapkamers willen zien, dan raden we je aan om nog even tussen deze foto's te kijken. Je kunt ze bovendien heel gemakkelijk filteren op bepaalde stijlen zodat je snel uitkomt bij voorbeelden die perfect bij je persoonlijke smaak passen. 

Heb jij nog aanvullende tips of ideeën voor een lentegevoel in je slaapkamer? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!