Nooit meer chaos in je lades en kasten! | homify

Nooit meer chaos in je lades en kasten!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Rustieke keukens van DEULONDER arquitectura domestica Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Zo nu en dan moeten we eens even naar onze lades en kasten kijken omdat ze chaotisch worden door alle rommel die zich daar ophoopt. Alles stapelt zicht op en de lades zitten zo vol dat we niks meer kunnen vinden of snel even kunnen pakken wat we zoeken. En dat is nu net zo belangrijk in je keuken. Dat alles functioneel en praktisch is ingedeeld en je in één greep vindt wat je zoekt. Dat maakt je leven namelijk zoveel makkelijker. Maar wist je dat er trucs zijn om je lades en kasten beter en slimmer in te delen? Vandaag delen we deze slimme tips met je zodat je nooit meer hoeft mis te grijpen en alles binnen handbereik hebt. Dus wil je gemak in je keuken? Lees dan even mee!

1. Bakken met verse kruiden voor heerlijke gerechten!

De droom van elke hobby-kok is natuurlijk om die heerlijke verse gedroogde kruiden binnen handbereik te hebben die je veel gebruikt in je gerechten. Gun jezelf een bezoekje aan de plaatselijke kruidenwinkel en koop wat van de meest heerlijke verse kruiden. Plaats deze in een lade die vlak onder je werkruimte zit, zodat je er makkelijk bij kunt. In deze lade plaats je metalen (of andere makkelijk afsluitbare) lage bakken waarin je je meest favoriete kruiden in plaatst. En genieten maar. Zo wordt koken zoveel leuker!

Een lade voor al je schoonmaakspullen

Schoonmaak-producten nemen flink veel ruimte in in je keuken en ze zijn niet altijd op een praktische manier georganiseerd. Daardoor kunnen we vaak niet even snel de juiste reiniger vinden en wordt het al snel rommelig. Maar kijk eens naar deze lade waarin alles keurig netjes is geordend. Hoe heerlijk, want je pakt zo datgene wat je nodig hebt. Of plaats vierkante plastic bakken in een la. Een met schoonmaakmiddelen en een andere met de sponzen en doekjes. Handig want je kunt de hele krat pakken en meenemen naar de ruimte die je wilt schoonmaken!

Haken aan de muur

En benut ook vooral de ruimte aan je muren door te profiteren van de verticale ruimte. Zoals je ziet zijn ze uitstekend geschikt voor haken of rails die je aan de muur bevestigd. En hang hier vooral een elementen op die veel ruimte innemen zoals je chroom vergiet, snijplank, wok of koekenpannen. Naast het feit dat het een zeer praktisch idee is, ziet het er ook heel decoratief uit.

Een aparte la voor je pannen

Naast je servies nemen natuurlijk ook je pannen zeer veel ruimte in beslag in je keuken. En hoe vervelend is het wanneer alles door elkaar heen ligt en je van alles heen en weer moet schuiven voordat je de juiste pan hebt. Dat zorgt voor een hoop onnodige irritatie bij het koken. Koop daarom een pannenset die je goed in elkaar kunt stapelen en plaats deze zoals in ons voorbeeld in een speciale pannenkast in je keuken. Ook zeer handig zijn de losse vakken om je deksel in te plaatsen want lang zoeken naar de juiste deksel is ook storend.

Snel en makkelijk je afval scheiden

Ook zeer belangrijk in je keuken is om je afval op goede wijze te scheiden om de keuken schoon te houden. Een afvalbak in het zicht, ziet er niet alleen niet zo aantrekkelijk uit maar je moet hem ook zeer vaak schoonmaken wat niet echt het meest inspirerende klusje is. Kies daarom liever voor een uitschuifla met twee ruime (niet te klein want dan moet je elke dag je afvalzak vervangen!) afvalbakken waarin je je afval direct kunt scheiden. Praktisch, hygiënisch en discreet. 

Voorraadpotten met verse ingredienten

In de keuken is er een hoop te organiseren, van potten, pannen, glazen, borden, vuilnis, bestek, tot kruiden, meel en suiker onder andere. Om je kookgemak te verhogen, raden we je aan om veelgebruikte ingrediënten zoals zout, suiker, pasta en rijst in voorraadbussen te plaatsen. Kies bij voorkeur ook voor dezelfde stijl voorraadpotten en zet ze niet op allemaal verschillende plekken maar plaats ze liever in een schuifla in de buurt van je fornuis of werkplek bij elkaar, samen met de verschillende oliesoorten en azijn. Wil je meer organisatie tips? Lees dan ook even 40 organisatie tips die je nog niet kende.

Verse kruiden binnen handbereik in een la, inspirerende tip!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!