Update je woonkamer met wit en hout, de combi die altijd werkt

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Update je woonkamer met wit en hout, de combi die altijd werkt

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Villa Borkeld:  Woonkamer door reitsema & partners architecten bna,
Loading admin actions …

De combinatie van wit en hout in het interieur is een trend die hoogstwaarschijnlijk nooit echt zal verdwijnen. En dit is natuurlijk ook niet gek, deze frisse combinatie kun je toepassen in iedere stijl. Of je nu houdt van landelijk, Scandinavisch, industrieel of modern, er is voor ieder wat wils. Ongeacht je persoonlijke stijl zul je gegarandeerd voor een mooi en stijlvol interieur kunnen zorgen met deze simpele combinatie. 

Wat zijn de mogelijkheden voor het toevoegen van de combinatie van wit en hout in je inrichting? Je kunt kiezen om al bij de basis te beginnen. Denk aan vloeren, constructies en wanden. Maar je kunt deze trend ook toepassen wanneer het aankomt op meubels en accessoires. In dit Ideabook hebben we een paar mooie voorbeelden en handige tips voor je op een rij gezet. 

Kijk met ons mee en laat je inspireren! 

Focus op materialen

 Woonkamer door homify,

Bij een interieur waarbij wit en hout centraal staan, focus je op de materialen. De combinatie van massieve houten balken en strakke witte muren zorgen voor een unieke uitstraling. Zorg er in alle gevallen voor dat alle verschillende materialen mooi tot hun recht komen door bijvoorbeeld te werken met veel openheid en een minimalistische inrichting, zoals we hier zien. 

Onlangs publiceerden we ook dit Ideabook met inspirerende ideeën voor een witte inrichting met details van hout.

Kies de meubels

Iedereen kan zich wel een beeld vormen van een stijlvol wit interieur met details van hout, maar wat past bij jou? Door het kiezen van de juiste meubels en accessoires voeg je persoonlijkheid aan je woning toe, blijf dus vooral dicht bij je eigen stijl. Ben jij bijvoorbeeld fan van de Scandinavische stijl? Dan is de woonkamer op bovenstaande foto wellicht iets voor jou! Ga voor minimalistische meubels met details van hout en combineer ze met simpele zwarte elementen zoals lampen en salontafels. Ook de landelijke, industriële en natuurlijke stijl komen goed tot hun recht in een interieur met hout en wit. Kies voor naturel kleuren en ga voor materialen als leer, katoen, glas en staal. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Wil je nog meer stijlvolle woonkamers bekijken? Scroll dan ook nog een langs deze foto's. Om zo snel mogelijk uit te komen bij voorbeelden die perfect bij je persoonlijke stijl passen kun je ze bovendien gemakkelijk filteren op bepaalde stijlen.

Benadruk de originele constructie

We noemden het al even kort in de inleiding van dit Ideabook: je kunt hout en wit ook terug laten komen in de constructie en de basis van je woning. Deze foto laat zien dat de originele balken op een mooie manier tentoongesteld worden, en ook voor de vloer is gekozen voor een houtsoort in bijna dezelfde kleur. Om de kracht uit het contrast te halen kies je in dit geval voor strakke witte muren. Je zou kunnen kiezen voor meubels in compleet andere kleuren, maar je kunt ook kiezen voor tinten die mooi samenhangen met bruin en wit. Bovenstaande foto laat zien hoe de bruine en witte tinten en de afwezigheid van accentkleuren toch zorgen voor een sfeervol geheel. 

Bij deze zijn we ook alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen, we hopen dat we je geïnspireerd hebben!

Werk met de inval van daglicht

Een witte inrichting komt natuurlijk het mooist tot zijn recht wanneer er voldoende inval van natuurlijk licht is. Dit kan daglicht zijn maar ook door middel van de juiste verlichting kom je al een heel eind! Bovenstaande foto geeft een goed voorbeeld van hoe dit eruit kan komen te zien. Er is gewerkt met een grote glazen pui en enorme ramen in het dak die zorgen voor een grote hoeveelheid inval van natuurlijk daglicht. Maar, wat kun je doen wanneer je te maken hebt met een ruimte met minder ramen en dus minder daglicht? Kies voor elementen die daglicht weerkaatsen, denk aan de kleur op de muur en het materiaal van de vloer. Gladde oppervlakken doen het over het algemeen erg goed. Ook kun je werken met grote spiegels voor de nodige weerkaatsing. Tenslotte investeer je natuurlijk ook in mooie verlichting, ga voor verlichting die natuurlijk daglicht nabootst of kies juist voor een lamp met een warme, gele ondertoon.

Speel met verschillende soorten oppervlakken

 Woonkamer door Clayland Architects,
Clayland Architects

Central living space

Clayland Architects

Wanneer het op wit aankomt heb je verschillende mogelijkheden binnen je inrichting. Door te spelen met verschillende soorten materialen en oppervlakten creëer je diepte en contrast in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van mat en glanzend. Ga voor een witte muur met een structuur en kies voor je vloer juist voor een glanzend oppervlak. Zo zie je maar weer dat simpele kleuren helemaal niet saai hoeven te zijn! 

Vind je het nou lastig om te kijken welke materialen en oppervlakken het beste uitkomen in jouw woning? Twijfel er dan niet over om de hulp van een professional in te schakelen! Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify.

De afwezigheid van kleuren: zoek balans

Wanneer je voor de basis van je interieur kiest voor wit, zorg je voor een frisse en rustige uitstraling. Hout kun je, net als op bovenstaande foto, terug laten komen in de originele constructie van het huis. Is dit in jouw woning niet mogelijk? Dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere mogelijkheden. Zo kun je hout ook toevoegen in de styling. Ga voor mooie accessoires of unieke meubels van hout. Kleur kun je eventueel nog toevoegen in de vorm van (grotere) meubels zoals een bank, dressoir of bureau en/of een mooie fauteuil, maar over het algemeen geldt zorg voor balans. De kracht van wit en hout uit zich het beste door middel van eenvoud. Een simpele basis zorgt gegarandeerd voor een geweldige uitstraling.

Heb jij nog aanvullende ideeen voor het combineren van hout en wit in je interieur?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!