Trendy en stijlvolle woonruimte in Amsterdam | homify

Trendy en stijlvolle woonruimte in Amsterdam

Johan van Dijk Johan van Dijk
Canal Loft Amsterdam Ethnic Chic - Home Couture Klassieke slaapkamers
Loading admin actions …

Een oud huis inrichten is op vele verschillende manieren mogelijk. Het is uiteraard vooral een kwestie van smaak. Waar de ene persoon het liefste een klassiek ingerichte ruimte in een oud huis ziet wil de ander juist een hele moderne inrichting. Een eclectische oplossing kan in heel veel gevallen ook een goede oplossing zijn. We nemen in je in dit Ideabook mee naar een eeuwenoud grachtenpand in Amsterdam waar op de bovenste verdiepingen een unieke en stijlvolle woonruimte is gecreëerd door de interieurontwerpers van Ethnic Chic Home Couture. Je ziet hier hoe klassieke, moderne en landelijke elementen naadloos in elkaar over kunnen lopen.

Kamer en suite

Een van de meest charmante elementen in veel oude woonhuizen is de aanwezigheid van een kamer en suite. Twee verschillende leefgedeeltes die van elkaar gescheiden worden door mooie schuifdeuren. In dit appartement is er dankbaar gebruik gemaakt van het concept van de kamer en suite. Het oude concept is hier in een modern jasje gestoken. Hiermee is de mogelijkheid ontstaan om van de woonkamer en de eetkamer één geheel te maken of juist twee aparte ruimtes. Zeker als meerdere bewoners van dit huis gebruik maken is dit een uitkomst. Er is gekozen voor een interieur waarin sommige (oude) elementen zwart zijn geverfd. Het geeft een frisse en tegelijkertijd ook hele klassieke uitstraling aan de ruimte.

Woonkamer onder de houten balken

De woonkamer heeft alleen al heel erg veel sfeer gekregen door de houten balken van de dakconstructie van het pand. De inrichting is daar natuurlijk een geweldige aanvulling op! Vanuit de grote ramen kijk je zo op een van de prachtige Amsterdamse grachten. Je mag het bijna een voorrecht noemen om op deze plek, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te mogen wonen. De woonkamer zelf is een sfeervolle mengeling van moderne en landelijke elementen.

Slapen als een koning

In deze slaapkamer kan geslapen worden als een koning. In eerste instantie komt dit natuurlijk door het kingsize bed, maar ook de omgeving zelf draagt daar aan bij. De bijzondere chesterfieldachtige wand achter het bed zorgt voor ontzettend veel sfeer, om over de eeuwenoude balken die het plafond ondersteunen maar te zwijgen. In het hectische bestaan in een grote stad als Amsterdam is het belangrijk om voldoende slaap te krijgen. Dat moet in deze kamer toch zeker lukken!

Hotelkamer of slaapkamer?

Deze foto geeft nog meer prijs van de slaapkamer. Of is het een hotelkamer die je hier ziet? Doordat er heel veel aandacht aan de inrichting van de slaapkamer is besteed lijkt het een hotelkamer. De houten parketvloer ziet er erg charmant uit en ook de kastruimte is met zorg uitgezocht. Vooral de handige kleine werkplek die is aangebracht tussen de kasten is een mooie toevoeging op deze elegante ruimte.

Leuke details

Een complete fotoreportage van alle kunstzinnige uitingen in dit huis zou al een complete website kunnen vullen. Neem nou deze bijzondere handgrepen. In eerste instantie denk je naar een mooi kunstwerk aan de muur te kijken, maar het zijn wel degelijk handgrepen. De interieurontwerpers die dit huis ingericht hebben zijn zonder enige twijfel met een artistieke invalshoek aan de slag gegaan.

Subtiele kleuren

Doordat in dit huis de kleuren zeer uitgebalanceerd zijn aangebracht kunnen felle bloemen als deze prima geplaatst worden. Het brengt extra leven aan in het huis en ziet er erg gezellig uit. Gezelligheid met heel veel stijl en allure kan het beste als omschrijving van dit huis gebruikt worden. Een prachtig huis op een prachtige locatie. 

Dit huis smaakt naar meer en zorgt er waarschijnlijk voor dat je zelf ook heel veel inspiratie krijgt om met je huis aan de slag te gaan. Als je ook op het gebied van architectuur een artistieke invalshoek wilt zien dan moet je dit project ook zeker gaan bekijken.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!