Boswoning met een delicate look | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Boswoning met een delicate look

Stoa. Stoa.
Landelijke huizen van em Architekten GmbH Landelijk
Loading admin actions …

De architectuur van Em Architekten, uit Duitsland, houdt het midden tussen high-end blits en traditioneel authentiek. Vandaag nemen we je mee naar een plek die de meeste mensen vast wel eens in hun dromen gezien hebben. We hebben het natuurlijk over een boswoning waarin alles aanwezig is en waar je de volledige vrijheid hebt. Rust en ruimte zijn hier de kernwoorden. Het mooie van deze woning is dat deze zo ecologisch verantwoord is, want de materialen waarvan dit boshuis gemaakt is, zijn allemaal duurzaam en hernieuwbaar. Zeker in onze tijd kun je echt niet meer met een energievretend huis aan komen zetten. We nemen je mee voor een wandeling door deze prachtige woonstee, die een poëtische, delicate look heeft. Echt zo´n huis dat waarschijnlijk direct je hart steelt. Kijk met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Licht

Bij het zien van deze woning valt als eerste de lichte uitstraling van het exterieur op. Deze woning is niet alleen licht qua looks, maar ook qua materiaal keuze. Dit is licht voor het milieu en zo ook licht voor ons mensen. Een goed milieu begint bij jezelf, daar valt de huizenbouw dus ook onder. Door over te stappen naar milieuvriendelijke materialen hebben de architecten een eerste stap gezet in deze regio, natuurlijk hoopt men op navolging. Maar met een schitterend project als dit hoeven ze zich daar waarschijnlijk geen zorgen over te maken. Het zonlicht schijnt door de woning, waardoor deze op een harmonieuze manier opgaat in het landschap.

Zijkant

We zien hier de woning van de zijkant, waarbij we de voorgevel ook goed zien. Deze woning was op de vorige afbeelding nog deels verborgen, maar nu toont hij zich volledig aan ons. Wat een charme! De houten geveldelen geven de woning een warme en natuurlijke look, terwijl de stenen op de basis voor een solide en stevige uitstraling zorgen. Dit roept een contrast op dat al even schitterend oogt. Deze woning is groot, we kunnen dan ook wel spreken over villa. Wat een ruimte! Omringd door de natuur voelen de bewoners zich hier opperbest. Het paadje leidt ons richting de ingang van de woning. Wat een sfeer. Laten we binnen gaan kijken om te zien hoe het er daar uitziet!

Tussenruimte

Voor we de binnenruimte en dergelijk aan je laten zien, wilden we je eerst deze tussenruimte graag laten zien. Deze staat in nauw contact met de buitenruimte, waardoor je hier altijd beschikt over frisse lucht. We ervaren hier de natuurlijke, visuele warmte van het hout, dat ook in de omgeving rond de woning zijn invloed laat gelden. Dit is nu echt wat je noemt een plek om te genieten van het uitzicht en de natuur. Supermooi!

Werkamer

We kunnen onze ogen niet geloven. Zo mooi zien we ze niet vaak. Deze werkkamer is de droom van elke schrijver, als je hier geen inspiratie op kunt doen dan lukt het nergens. Er is zelfs een open haard aanwezig die je de nodige warmte verschaft. Kan dat wel in een houtenhuis, hoor ik je denken. Natuurlijk! Maar je moet hem wel afwerken met goed isolerende stenen. De kenners onder ons weten het al, deze haarden verspreiden een warmte die zijn weerga niet kent, zodat de sfeer hier altijd ouderwets fijn is. Het is ook een zeer handige kamer, want overal vind je geïntegreerde wandkasten, zodat je al je persoonlijke en werkgerelateerde spullen kwijt kunt.

Zwembad

Als je echt wilt genieten moet je hier zijn: het zwembad van de woning. Of het nu vriest of dooit, zij hebt het hier altijd fijn. Na het werken is het lekker om een paar baantjes te trekken. Natuurlijk kun je ook in de avond of ochtend genieten van de natuur, want de immense raampartijen (die de ruimte ook veel zonnewarmte doorlaten) bieden je een prachtige kijk op de omgeving. Dit komt toch wel heel dicht bij een paradijselijke toestand, niet waar?

Zwembad buiten

Het zwembad rijst als een oude bunker op uit het landschap, daarmee past het erg goed bij het heuvelachtige gebied. Deze buitenruimte staat gewoon bol van de sfeer en Duitse natuurpracht. Je hoeft er maar een blik op te werpen en je bent verkocht. Het is mooi om te zien, dat de gevel van het zwembadhuis een houten geveldeel heeft dat correspondeert met de gevel van het huis. Zo wordt er een mooie eenheid tussen de beide bouwwerken gecreëerd. Daarbij geeft het hout de structuur de nodige warme. Een prachtig bouwwerk met een bijzondere sfeer. Met behulp van de juiste expert creëer je snel een ideale buitenruimte!

Badkamer

De ruigheid van het terrein buiten is hier totaal verdwenen. Deze badkamer oogt als een strakke eenheid waarin een minimalistische stijl de lakens uitdeelt. Let eens op de wasbak, die is splinternieuw natuurlijk, maar hij kon met hetzelfde gemak (gelet op de vormgeving) 1000 jaar oud zijn. We kunnen dus wel zeggen dat dit ontwerp tijdloos is. En wat te denken van het blanke houten meubel, dit past toch prachtig bij de kozijnen! Een unieke feature is de geïntegreerde kraan. Over een strakke en beperkte stijl gesproken, deze wordt hier wel heel ver doorgevoerd. Tijdloos genieten in deze ruimte! Meer mooie ideeën voor je badkamer (wie wil dat nu niet) kun je hier vinden!

Jacuzzi

We eindigen met een kunstwerk. Nou ja, een kunstig interieur. Een badkamer eerlijk gezegd, waarin een jacuzzi de hoofdrol speelt. Maar die achtergrond is ook zeer bijzonder. De koperen kleur geeft deze wand een klassieke touch, alsof we ons in een keizerlijk badhuis in het oude Rome bevinden, maar dan wel op een eigentijdse manier. Plons het water in, of ga gewoon rustig zitten, deze bubbels laten je hoe dan ook genieten. Is dit niet een kamer om in weg te dromen. Wij kunnen niet anders! Tot zover de tour door het boshuis. We hopen dat je geïnspireerd bent. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ideeën!

Ook een lust voor het oog, deze sfeervolle woning.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!