Tom Frencken heeft veelzijdige ideeën voor een hedendaags interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tom Frencken heeft veelzijdige ideeën voor een hedendaags interieur

Stoa. Stoa.
STRIEP : modern  door Tom Frencken, Modern
Loading admin actions …

Vandaag bespreken we een bijzondere Nederlandse ontwerper, Tom Frencken, alles wat hem in creatieve zin prikkelt gebruikt hij in zijn design. Waardoor dit gonst van de creativiteit. De indrukken die Frencken overdag te verwerken krijgt, werkt hij later uit in een meubel, interieur of object. Zijn werken vallen allen op door de bijzondere detaillering, hoogwaardige materialen en wonderlijke ruimtelijke composities. Dit alles wordt in zijn atelier uitgewerkt tot gebruiksvriendelijke meubels en objecten. Zijn werkt steunt op een uitgebreide kennis en ervaring van de interieurarchitectuur, ook zijn meubelopleiding heeft hem de tools in handen gegeven om innovatief design te maken dat direct voor een unieke sfeer zorgt in je interieur. Als we zijn werk zien vallen de eenvoud, de vakkundige afwerking en de speelse vormgeving direct op. Kijk met ons mee naar het werk van Tom Frencken, en laat je inspireren!

Totaalconcept

Eau de Cologne Moderne winkelruimten van Tom Frencken Modern
Tom Frencken

Eau de Cologne

Tom Frencken

Hier zien we het totaalconcept Eau de Cologne ontworpen door Frencken voor een haute parfumerie in het centrum van Eindhoven. De ontwerper heeft dit interieur ontworpen en volledig gerealiseerd. De kleurstelling (wit, blauw, hout, grijs) zorgt voor een Scandinavische sfeer. Wat direct opvalt is de eenheid van het design, alles past als een puzzel in elkaar, zonder statisch over te komen. De gekleurde flesje komen mooi naar voren in de bijzonder fraai vormgegeven wandkast. Let ook even op het subtiele kleed op de houten vloer. Rechthoekige vormen en gedetailleerde lambrisering maken een belangrijk deel uit van dit interieur, en zorgen voor een luxe ambiance, die perfect aansluit op de heerlijke producten van de de winkel.

Rechthoek

STRIEP : modern  door Tom Frencken, Modern

De rechthoekige vorm lijkt een belangrijke plek in te nemen in de stijl van Tom Frencken, dit werk is daar een voorbeeld van. Deze setting heeft een minimalistisch kleurenschema (voornamelijk blauw en grijs) dit nodigt natuurlijk uit om een beetje te experimenten met andersgekleurde decoraties, we zien dit op deze afbeelding gebeuren in de vorm van kleine bloemetjes in een vaasje en een speelgoedauto. De kleurvlakken en lijnen bepalen voor een groot deel het karakter van deze kast. Hij staat hier in een donkergrijze setting, maar past ook in een licht interieur.

Dansende krabben

de Krabbedans Moderne winkelruimten van Tom Frencken Modern
Tom Frencken

de Krabbedans

Tom Frencken

Het werk en van Frencken is veelzijdig en speels. Voor kunst- en designcentrum de Krabbedans heeft hij het volledige interieur ontworpen. We hebben het hier over een totaalconcept met bijzondere meubels. Rood heeft een bijzondere rol, steeds zien we verschillende tinten van deze kleur, waardoor elke meubelstuk een geheel eigen karakter heeft. De bijzondere ruimtelijke verhoudingen van de meubels geven er welhaast een kubistische twist aan. Een lekkere mediterraanse twist. De kast die we op de afbeelding zien heeft knoppen op de deurtjes die verdacht veel weg hebben van de ogen van een krab. Ook de linkerpoten doen denken aan de scharen van een krab. De naam van het centrum wordt tot uitdrukking gebracht door de vormen van de meubels. Over een totaalconcept gesproken! 

Verzameling krabben

de Krabbedans Moderne winkelruimten van Tom Frencken Modern
Tom Frencken

de Krabbedans

Tom Frencken

We zien hier een sprekende verzameling krabben, meubels natuurlijk, die zowel conceptueel interessant als van praktisch nut zijn voor het centrum. Het temperamentvolle rood past precies bij het sprekende, warme hout. Let ook even op het contrast tussen deze warme meubels, de vloer en de koele gordijnen en het meubel aan de linkerkant van deze ruimte! Door deze combinatie is er een zeker visueel evenwicht in de kamer bereikt. Een prachtig design.

Unieke vormen

FURNITURE collectie: modern  door Tom Frencken, Modern
Tom Frencken

FURNITURE collectie

Tom Frencken

Hier zien we een voorbeeld uit de FURNITURE collectie die volledig bestaat uit unieke meubels. Deze meubels zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt. Ze worden niet uitgetekend maar op het oog gemaakt, zo krijgt elk meubelstuk een eigen organische vorm. Echt meubels met een authentiek karakter. Ze hebben een buitenissige vorm, maar zijn toch gewoon praktisch te gebruiken. Bij alle ontwerpen van Frencken staat de kwaliteit, duurzaamheid en comfort centraal. Voor een uniek en persoonlijk interieur ben je bij Tom Frencken aan het juiste adres. 

Tot zover de bijzondere werken. We hopen dat ze je inspireren bij het inrichten van je eigen authentieke interieur. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ideeën. 

Klik hier voor een zeer bijzonder artikel over de transformatie van oude textielfabrieken in moderne loftwoningen!

Doe-het-zelf of DIY is een creatieve artistieke stijl die je interieur een improvisatorische look geeft. Kijk hier naar de voorbeelden!

Deze professionals maken je woning tot een droomhuis!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!