Royaal huis voor het hele gezin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Royaal huis voor het hele gezin

Johan van Dijk Johan van Dijk
van homify Modern
Loading admin actions …

Een huis leuk en ruim inrichten en dan ook nog eens geschikt maken voor kinderen valt niet altijd mee. Hoe kun je er nou voor zorgen dat hier een goede balans bereikt wordt waar zowel aan volwassenen als aan kinderen is gedacht? De Koreaanse architecten van OAE gingen deze uitdaging aan en hebben een royaal huis ontworpen waar iedereen z’n eigen plekje heeft. Tegelijkertijd hebben ze er ook voor gezorgd dat het gezin hier samen zich uitstekend met elkaar kan vermaken. Laten we eens gaan kijken hoe dit concept er in de praktijk uitziet.

Stijlvol uiterlijk

van homify Modern

Het huis heeft een stijlvol uiterlijk gekregen. Een moderne uitstraling met een landelijk tintje door het gebruik van natuursteen in de gevel. En een grappig natuurlijk element: de oude boom is eerst gekortwiekt voor de bouw van dit huis, maar gaat als die weer uitloopt een prachtig natuurlijk onderdeel van de façade vormen!

Spectaculaire entree

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

De gevel zag er aantrekkelijk uit, maar geeft niet prijs hoe spectaculair het huis is zodra je de voordeur bent binnengestapt. Een prachtige eclectische mengeling van stijlen zie je hier in de gang. De bewoners zijn zonder enige twijfel liefhebbers van moderne kunst. De sculpturen en schilderijen zijn wat dat betreft eigenlijk maar een aanvulling: de ruimte zelf mag zeker ook gerekend worden tot een uniek staaltje kunst.

Open en hoge woonkamer

Moderne woonkamers van homify Modern

De woonkamer is al even aantrekkelijk om te zien als de gang. Meerdere functies komen in deze ruimte bij elkaar: werken, studeren koken, eten en ontspannen, het is hier allemaal mogelijk! Het hoge plafond geeft een heel ruim gevoel. Door de zeer gevarieerde materiaalkeuze wordt de ruimte ook nog eens heel erg gezellig.

Multifunctionele keuken

Moderne eetkamers van homify Modern

We richten onze focus in de woonkamer nu op de open keuken. De keuken is duidelijk gericht op multifunctioneel gebruik. Na het koken kan het eten direct op de aangrenzende eettafel worden geserveerd. Maar die verbondenheid van de tafel en de keuken dient ook zeker een sociaal en praktisch doel. Terwijl één van de ouders aan het koken is, kunnen de kinderen aan tafel plaatsnemen om huiswerk te maken of een spelletje te spelen. De hulp van de ouders is dan altijd binnen handbereik. Een zeer praktische oplossing!

Naar boven

Moderne woonkamers van homify Modern

Op de bovenverdieping is de nadruk overduidelijk meer op rust gelegd. De inrichting is veel meer minimalistisch dan beneden het geval is. Dit geeft een heel erg ontspannen gevoel. Op de overloop is een gezellige minilounge ingericht. Ideaal voor de ouders om een boek of een tijdschrift te lezen of voor de kinderen om met een boekje of tablet lekker te spelen.

Slaapkamer voor de ouders

Aziatische slaapkamers van homify Aziatisch

De ouderlijke slaapkamer is qua stijl ook rustig ingericht, maar weer op een hele andere manier dan de overloop. De warme kleuren en het vele hout geven een wat koloniale sfeer aan de ruimte. Wat uiteraard ook erg opvalt, is de prachtige badkamer waarin een robuust stuk natuursteen de wastafel ondersteunt.

Riante kelder

Moderne fitnessruimtes van homify Modern

Als je op de foto van de woonkamer goed hebt opgelet dan was je vast al opgevallen dat er ook een trap naar beneden leidt. Het huis beschikt over een ruime kelder die voor meerdere functies geschikt is. De ruimte kan worden gebruikt als gastenverblijf of, zoals op de foto, als speelruimte voor de kinderen.

Nog meer multifunctionele ruimte

Moderne kinderkamers van homify Modern

We zien hier nog een multifunctionele ruimte, deze keer op de bovenverdieping gelegen. Een plek om te werken, te studeren of een extra ruimte voor de kinderen om te spelen. Het kan niet op met al die ruimte! Het is fascinerend om te zien hoe met creatieve oplossingen een huis voor het hele gezin multifunctioneel te gebruiken valt. 

Aziatische architecten zijn erg goed in het ontwerpen van multifunctionele familiehuizen. Een ander schitterend voorbeeld vind je hier.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!