Riant en in stijl wonen bij de IJssel | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Riant en in stijl wonen bij de IJssel

Johan van Dijk Johan van Dijk
WOONHUIS GORSSEL Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Loading admin actions …

Rivieren zijn aantrekkelijke elementen in het landschap. In Nederland kennen we een aantal grote rivieren en de IJssel is onder die grote rivieren misschien we de meest schilderachtige. Aan de oevers vind je schitterende oude Hanzesteden zoals Doesburg, Deventer en Zutphen. Tussen die laatste twee steden is dit landelijke riante huis gelegen. Aangezien het huis op een natuurlijke verhoging is gebouwd, hoef je niet bang te zijn voor natte voeten als de rivier buiten zijn oevers treedt. Wat de bewoners hier wel hebben is een fantastisch uitzicht over een bijzonder stukje vrijwel ongerept Nederland. De architecten van Maas Architecten zijn er ook hier weer in geslaagd om een mooi project tot stand te brengen.

Open villa

WOONHUIS GORSSEL Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS GORSSEL

Maas Architecten

Deze villa wordt vooral gekenmerkt door een grote openheid. Heel veel glas op de begane grond zorgt daarvoor. Aan de ene kant is al dat licht in huis erg fijn, maar al die ramen zorgen vooral voor een schitterend uitzicht over het IJssellandschap. Het zeer riante grasveld is ook een heerlijke luxe. Je kunt hier ongestoord genieten van de natuurlijke omgeving, kinderen kunnen hier al hun energie kwijt en ook voor een sfeervol tuinfeest is deze locatie uitermate geschikt.

Wonen aan de rivier

WOONHUIS GORSSEL Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS GORSSEL

Maas Architecten

Zoals op deze afbeelding goed duidelijk wordt is de IJssel letterlijk op een steenworp afstand van het huis gelegen. Zonder het huis zou deze plek al schitterend zijn, maar deze woning voegt een extra dimensie toe aan het landschap. Nog meer dan op de vorige foto kun je hier heel goed het open karakter van het huis zien. De woonkamer lijkt wel een open ruimte waar de rest van het huis als het ware boven zweeft. Je kunt in die woonkamer onderuitgezakt op de bank heerlijk wegdromen met uitzicht op de schepen die bijna voor je voeten varen.

Overdekt terras

WOONHUIS GORSSEL Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS GORSSEL

Maas Architecten

Vanuit dit perspectief wordt je aandacht haast alle kanten opgetrokken. De bijzondere architectuur van het huis zorgt daar vooral voor. Diverse rechte zichtlijnen vallen te zien en zorgen voor een artistiek aantrekkelijk beeld. En dan is er als je iets beter kijkt een mooi terras te zien. Doordat het dak doorloopt over dit terras kun je hier in de zomer lekker in de schaduw zitten of bij minder mooi weer lekker droog genieten van een lekker drankje of een gezellige maaltijd. En ook als je aan de ‘landzijde’ van het huis zit is de rivier niet ver weg, het open karakter van het huis zorgt daar wel voor.

Moderne keuken

WOONHUIS GORSSEL Moderne keukens van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS GORSSEL

Maas Architecten

In deze moderne keuken kan wel een maaltijd voor 50 mensen bereid worden! Leuk om met de kinderen koekjes te gaan bakken of om zelf een culinair hoogstandje te bereiden. De keuken is al zeer ruim, maar alle ramen zorgen er voor dat de ruimte nog grootser aanvoelt. Het uitzicht is zonder enige overdrijving fenomenaal te noemen. De oever van de rivier is hier letterlijk je achtertuin! En stel je eens voor dat er sneeuw ligt en je vanuit de keuken het maagdelijk witte rivierlandschap inkijkt…

Open inrichting

WOONHUIS GORSSEL Moderne eetkamers van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS GORSSEL

Maas Architecten

Zoals vanbuiten ook al heel goed te zien was wordt dit huis gekenmerkt door een zeer open inrichting. Wel is er op een inventieve wijze voor gezorgd dat de leefruimtes niet één grote hal geworden zijn. De tussenmuren creëren afscheidingen waarbij deuren overbodig geworden zijn. De eetkamer kan ook heel goed als studieruimte gebruikt worden. Ook hier geldt dan weer dat je een fantastisch uitzicht hebt. De moderne inrichting past heel goed bij de architectuur van het huis en gaat opvallend goed samen met de natuurlijke omgeving van de woning. De ramen lijken wel schilderijen. Wat een voorrecht voor de bewoners om op zo’n schitterende plek te mogen wonen!

Voor de liefhebbers van wonen in een landschappelijke omgeving is dit project ook zeer de moeite waard.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!