Bijzonder, prachtig woonhuis op de grens van stad en platteland | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzonder, prachtig woonhuis op de grens van stad en platteland

Johan van Dijk Johan van Dijk
WOONHUIS ROTTERDAM Moderne woonkamers van Maas Architecten Modern
Loading admin actions …

Helemaal aan de rand van Rotterdam, in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, is dit bijzondere project tot stand gekomen. Een ruime woning aan de rand van de stad, maar gelegen in een landelijke omgeving. Juist die rustige ambiance was ook de inspiratiebron voor de architecten van Maas Architecten om een woning te ontwerpen die een mooie eenheid met de natuurlijke omgeving vormt. Open zichtlijnen in het huis vormen de basis van het ontwerp. Het geheel ziet er modern uit, maar past heel goed in de buurt waar het huis gebouwd is. Tijd om zowel buiten als binnen eens te gaan kijken.

Veel ruimte

WOONHUIS ROTTERDAM Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS ROTTERDAM

Maas Architecten

Het huis valt direct op als je deze foto bekijkt, maar de ruimte rond het huis is haast nog meer imponerend. Bedenk je vooral dat dit huis aan de rand van een grote stad is gebouwd en dan toch zo ontzettend veel ruimte heeft. Dat maakt het huis sowieso al redelijk uniek. Maar ook het ontwerp zelf is een uniek geheel met de nodige allure. Bij dit totaaloverzicht lijkt het wel alsof het huis losjes op de Amsterdamse School uit de jaren ’30 is gebaseerd. Een nieuwe uitvoering van een heel oud concept! Voor een gezin is dit een ideale woning. Kinderen kunnen veilig en ongestoord in de tuin spelen en de ouders kunnen heerlijk op het terras plaatsnemen. En een tuinfeestje geven is hier ook geen enkel probleem.

Diverse bouwvolumes

WOONHUIS ROTTERDAM Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS ROTTERDAM

Maas Architecten

Het huis is opgebouwd uit meerdere bouwvolumes die als een soort van blokken opgestapeld zijn. Het bovenste gedeelte steekt wat uit en als je goed onder de grote raampartij links op de foto kijkt dan kun je zien dat er een garage onder het huis is aangebracht. Een handige oplossing om een kelder als garage in te richten! Dit scheelt ruimte op het terrein rond je huis en je houdt op die manier meer tuinruimte tot je beschikking.

Aantrekkelijke mengeling van bouwmaterialen

WOONHUIS ROTTERDAM Moderne huizen van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS ROTTERDAM

Maas Architecten

Links is nog net de toegang naar de keldergarage zichtbaar. Verder zien we op deze detailopname vooral de mengeling van bouwmaterialen die bij de bouw van dit huis gebruikt is. De robuuste houten voordeur is gelegen in een eilandje van kleine rode bakstenen. De bovenverdieping is juist helemaal wit gepleisterd en heeft daardoor weer een hele andere uitstraling. Wat ook opvalt, zijn de smalle ramen die overal weer terugkomen in het pand. Juist die smalle ramen wekken de associatie met de jaren ’30-stijl op. Dat kan haast geen toeval zijn!

Eenheid tussen binnen en buiten

WOONHUIS ROTTERDAM Moderne woonkamers van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS ROTTERDAM

Maas Architecten

De rode baksteentjes houden niet op bij de buitenkant van het huis, maar lopen hier door naar binnen. En met een hele duidelijke functie: als een bakstenen blok staat de open haard in de kamer. Dit geeft een bijzonder effect en zorgt daarnaast voor kleur in de verder redelijk lichte woonkamer. Ook dient dit bakstenen element nog een extra doel: het biedt ook onderdak aan de televisie. Wat verder opvalt, zijn de mooie doorkijkjes die je vanuit deze woonkamer hebt. Er heerst een moderne sfeer in het huis, maar door de ruimte en de omgeving voelt die sfeer wel heel huiselijk aan.

Binnen en buiten

WOONHUIS ROTTERDAM Moderne woonkamers van Maas Architecten Modern
Maas Architecten

WOONHUIS ROTTERDAM

Maas Architecten

Bij een overzicht van de woonkamer vanaf de overloop valt direct op hoe groot de glazen wand is die de tuin van de woonkamer scheidt. Een schuifpui zorgt er voor dat in de zomer van binnen en buiten een geheel kan worden gemaakt. De woonkamer is een gezellige familieruimte geworden. Comfortabele meubels zorgen ervoor dat het hele gezin hier aangenaam kan ontspannen. Dit is een ideale woning voor iedereen die houdt van landelijk wonen met alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik.

Bekijk ook eens dit huis, dat op een zelfde soort landelijke plek aan de rand van een grote stad gelegen is.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!