Indrukwekkende herinrichting geeft villa zijn gezicht terug

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Het Amsterdamse architectenbureau BALD architecture laat zich kenmerken door een no-nonsense mentaliteit, zichtbaar in zowel het ontwerpproces als in het eindresultaat. Het werk laat zich omschrijven als opvallend, doch niet opdringend. Eenduidige vormgeving, heldere lijnen en sterke ideeën vormen de basis. Het bureau werd opgericht door Maarten Steunenberg en heeft inmiddels een divers opdrachtenportefeuille. Zo werd er bijvoorbeeld gewerkt aan de renovatie van een gemeentelijke monument, maar ook aan de nieuwbouw van een basisschool. In dit artikel staat de verbouwing en renovatie van een moderne villa centraal. Maarten Steunenberg van BALD Architecture was, samen met aannemer Marcel Schaap, verantwoordelijk voor het werk dat verricht moest worden aan de buitenzijde van deze villa. De kleurstelling, het interieurontwerp en de begeleiding van de aannemer werd door Robert Peters van Addition bv verzorgd. Laatstgenoemde is al twintig jaar actief in de de interieurwereld. Exterieur, decor en standbouw behoren ook tot hun werkzaamheden. In de fotoserie hieronder laten we jullie het resultaat van deze samenwerking zien.

Achtergevel

achtergevel: moderne Huizen door BALD architecture

De villa dateert uit de jaren '50 en kende een sobere bouwtechnische kwaliteit. De indeling van de villa was bovendien niet meer van deze tijd. De gevels van de woning werden opnieuw gestuct en de ramen werden vervangen voor aluminium varianten. De villa werd daarnaast voorzien van een nieuwe dakkapel, uitgevoerd in western red cedar hout.

Voorgevel

Op de foto van de voorgevel wordt goed duidelijk dat ook het exterieur ingrijpend werd aangepakt. Hier zien we het nieuwe stucwerk en de strakke ramen. Let ook op de houten detaillering van de dakkapellen en de wand voor de schoorsteen. 

Keuken

De villa werd zowel gerenoveerd, verbouwd als heringedeeld. In overleg met de opdrachtgevers werd gekozen voor een geheel nieuw interieur, daarbij rekening houdend met het budget. Een aantal binnenmuren werden verwijderd om te komen tot grotere, vloeiende ruimtes. Op de foto hierboven zien we de keuken. Met zijn langwerpige vorm, heldere afwerking en grote deuren en vensters kent deze keuken een grote mate van helderheid. Strak meubilair, uitgevoerd in sobere kleuren worden afgewisseld met kleurrijke details. Op de achtergrond zien we de woonkamer.

Oude garage

zolder op de garage oude situatie:   door Addition bv
Addition bv

zolder op de garage oude situatie

Addition bv

Alvorens een blik te werpen op de nieuwe woonkamer, laten we jullie dit beeld zien. De foto hierboven laat ons goed zien hoe intensief en ingrijpend de verbouwing was. Dat wordt des te meer duidelijk als we het resultaat van de verbouwing erbij pakken.

Woonkamer

De voormalige garage heeft plaatsgemaakt voor de nieuwe woonkamer, die in open verbinding staat met de keuken die we op de vorige foto konden zien. De verdiepingsvloer van de garage werd verwijderd, waardoor de woonkamer nu doorloopt tot aan de nok. Licht en ruimte zijn de sleutelwoorden in deze woonkamer. De kamer is verder strak ingericht. Verschillende, uiteenlopende materialen sieren de ruimte. Rustieke elementen worden afgewisseld met moderne meubelstukken. De kamer krijgt daardoor een enigszins eclectische sfeer.

Entree

De trap is gemaakt van onbehandelde gevouwen stalen platen en sluit daarbij goed aan bij de rustieke elementen die we al eerder in de woonkamer tegenkwamen. De grote schuifdeur die we rechts op de foto zien is daar een ander voorbeeld van. De trap ontspringt vanuit de begane grond en kent met de zachte, vale houten vloer een perfect decor. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!