Een modern huis met een unieke uitstraling | homify

Een modern huis met een unieke uitstraling

Johan van Dijk Johan van Dijk
atz-studio Moderne huizen
Loading admin actions …

Ben je ook zo toe aan een leuk stukje architectuur? Wij wel! Gelukkig hebben we dan ook weer de inspiratie en de plek gevonden om een kijkje te gaan nemen. Reis met ons mee naar Polen om dit bijzondere huis te bekijken. De architecten van ATZ-Studio uit de hoofdstad Warschau hebben er alles aan gedaan om een unieke woning te ontwerpen. Voor iedereen die nog op zoek is naar een leuk ontwerp een fantastisch idee om dit als voorbeeld te nemen. Ga je met ons mee om te kijken?

Gelaagdheid

In een glooiend landschap is het als architect altijd leuk om met de gelaagdheid van een huis te kunnen werken. Je kunt dat hier ook weer prachtig zien. Leuke trappetjes, terrassen en balkons op verschillende lagen zorgen dat je altijd wel een plekje hebt om lekker beschut buiten te kunnen zitten. En ook hier zie je weer heel erg mooi hoe ontspannen de sfeer is door die aangename combinatie van rustiek en modern.

Bijzondere vormen

Wat het eerste in het oog springt als je deze woning bekijkt, zijn de bijzondere vormen waaruit de contouren van het huis bestaan. Dit middengedeelte van het bouwwerk verheft zich haast als een soort van schip boven de omgeving. En dat het huis op een helling gelegen is, zorgt dat dit effect nog eens extra wordt gestimuleerd. De uitstraling die het huis heeft is die van een hele fraaie combinatie van rustieke en moderne elementen.

Modern chalet

Krijg jij bij het zien van deze foto ook de associatie met een modern chalet? Zeker als er wat sneeuw ligt, lijkt het daar wel verdacht veel op! En zo zie je maar weer hoe de traditionele bouwstijlen nog steeds van grote invloed zijn op modernere ontwerpen. Dit is trouwens de voorkant van het huis, de eerdere foto’s lieten steeds de achterkant zien.

Balkon

We hadden het al even over die balkons: hier kun je zo’n heerlijk beschut plekje zien. De eerste zonnestralen kunnen je hier al een kleurtje geven en ook voor de regen hoef je hier zeker niet bang te zijn.

Bijzondere veranda

Dit terras heeft erg veel weg van een veranda, alleen dan wel op een hele bijzondere manier. Ook weer zo’n plekje waar je heel graag wat uurtjes door wilt brengen.

Uitzicht

Je hebt al heel wat van het exterieur van dit huis kunnen zien, maar we moeten het interieur natuurlijk ook niet vergeten. Zeker niet als je weet dat je binnen op zo’n heerlijk uitzicht als dit wordt getrakteerd! Wat zou het ideaal zijn als dit je werkplek is! Lekker werken vanuit huis en ondertussen genieten van de mooie omgeving.

Brede trap

Een groot huis kan eigenlijk niet zonder een brede trap. En die is hier zeker te vinden! Met geïntegreerde verlichting een schitterend afgewerkt geheel. De combinatie van rustiek en modern is hier weer op een iets andere manier dan buiten te zien. Het heeft haast iets klassieks gekregen en dat eclectische beeld maakt het nog leuker om te zien.

Houten dak

Het houten dak is wellicht het meest rustieke element dat je in deze woning tegen kunt komen en dat is eigenlijk ook één op één gekopieerd van het idee van een chalet. Fraai om te zien is ook het vele licht dat hier naar binnen kan komen. Een extra bovenraam zorgt daar wel voor! Al met al is daardoor een heerlijke ruime en inspirerende plek ontstaan waar je zeer aangenaam kunt wonen.

Op zoek naar meer leuke architectuur die nieuwbouwwoningen net dat beetje extra geeft? We kunnen je dan zeker aanraden om dit interessante huis ook even te bekijken.

Wat vind jij het leukste van dit project? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!