12 veel gemaakte designfouten in de keuken | homify

12 veel gemaakte designfouten in de keuken

Stoa. Stoa.
Monica Saravia Moderne keukens
Loading admin actions …

In sommige woonmagazines zie je de gaafste ontwerpen die je graag na wilt doen thuis. Maar later kom je er achter dat het toch niet zulke praktische keukenideeën waren. Soms zijn dat soort keukens alleen echt helemaal perfect in het gidsje van de keukenfabrikant. We willen je met dit artikel behoeden voor de 12 veel gemaakte designfouten. Kijk met ons mee en laat je inspireren! 

1. Vergeet tapijt in de keuken

Het is best wel een strakke keuken. Modern ook en praktisch ingericht. Maar dat tapijt op de vloer! Niet echt handig in een kamer waar er nog wel eens iets van etenswaren over de vloer kan rollen. Kies daarom altijd tenminste voor zeil in deze culinaire ruimte. 

2. Net de verkeerde kleur

Soms kies je een kleur omdat die op een bepaald moment in de mode is. Als het dan uit de mode raakt zit je met een keuken die, tja, uit de mode is. Probeer daarom altijd te kiezen voor design dat een beetje tijdloos is, zwart-wit is altijd een goede kandidaat. 

3. Te weinig opslagruimte

Het komt maar wat vaak voor dat mensen te weinig opslagruimte hebben in hun keuken. Simpelweg, omdat ze er tijdens de ontwerpfase geen rekening mee hebben gehouden. Dan is vaak het esthetische belangrijker dan het praktische. Omdat je in de keuken met veel verschillende attributen moet werken, die ook allemaal opgeruimd moeten worden, kun je gewoon niet zonder voldoende opbergruimte. Zie het niet over het hoofd als je samen met en expert de keuken ontwerp! 

4. Te veel van hetzelfde

In deze keuken zien we heel goed wat er gebeurd als je te veel van hetzelfde in een keuken zet, dan krijg je een monotone look. Sommige mensen vinden het mooi, ga er dan voor! Veel mensen zouden dit ook als saai bestempelen, zorg dan dat je verschillende materialen en tinten gebruikt. Een klein beetje variatie kan al heel veel verschil maken. 

5. Gebrek aan functionaliteit

In deze keuken is het wel aanwezig, maar soms zien we echt een gebrek aan functioneel design. Hier zien we attributen hangen aan rekjes en de kruiden zijn altijd bij de hand. Dat kookt een stuk lekkerder! 

6. Eiland

Landelijke eiken houten keuken de Lange keukens Landelijke keukens Hout Hout
de Lange keukens

Landelijke eiken houten keuken

de Lange keukens

Als je de kans hebt moet je deze niet laten liggen, om een keukeneiland in je keuken te realiseren natuurlijk! Dan heb je meer opbergruimte, werkplekken en sfeer in de keuken. Een investering in je plezier noemen we dat! 

7. Kies de juiste materialen

De gekozen materialen moeten overeenkomen met de functie van de ruimte. In de keuken leg je bijvoorbeeld geen tapijt en kies je wel voor staal en natuursteen op het werkblad. Soms is het goed om je te laten informeren door een expert, als het gaat om de te kopen hoeveelheid materialen voor een project. Als je het goed inschat / uitrekent verspil je geen geld. 

8. Geen harmonie

Als er in de muziek geen sprake is van harmonie dan wringt er iets. In deze keuken zien we dit verschijnsel ook, maar dan op het gebied van design. Hier passen de gebruikte materialen duidelijk niet bij elkaar, hoewel dat natuurlijk ook deels een kwestie van smaak is. Het overvloedige gebruik van natuursteen oogt hier echt te dominant. 

9. Durf voor origineel te gaan

Een veel gemaakte fout is dat je op save speelt bij de inrichting van je woning. In deze keuken hebben ze dat duidelijk niet gedaan. Dan krijg je echt een vrolijke bedoening waarvan je een goed gevoel krijgt! Die fleurige tegels staan toch heel cool bij die witte kasten. 

10. Kies voor een pro

Zelf klussen, veel zelf doen, projecten aannemen die boven je macht liggen. Voor veel mensen klinkt dit herkenbaar. Wat ook herkenbaar klinkt is dat je beter voor een pro kunt kiezen, dan zijn de resultaten 9 van de 10 keer echt beter. 

11. Kies voor minimaal

In de keuken voelen we ons helemaal op ons best als we kiezen voor minimalistisch design. In deze keuken zien we rustig design met ruimte voor vrolijke keukenattributen. Zo wordt koken heel erg fun! 

12. Haastige spoed

Te vaak horen we van mensen dat ze haastig beslissingen over het design van hun keuken gemaakt hebben, terwijl dat achteraf echt te onoverdacht is geweest. Soms springen ze enthousiast in een project, om er halverwege achter te komen dat het toch anders moet. Reflecteer goed voor je begint! 

We sluiten deze tour langs de ideeën af. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën. 

Welke fout maak je nooit weer? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!