5 geweldige en zomerse ideeën voor de tuin | homify

5 geweldige en zomerse ideeën voor de tuin

TILL BEHNE TILL BEHNE
JUNOR ARQUITECTOS Moderne tuinen
Loading admin actions …

De zon schijnt steeds vaker en dus gaan we meer en meer buiten leven. Weg uit de woonkamer en hup, de tuin in. Maar voordat je daar ook een beetje prettig kan verkeren, moet er nog wel iets gedaan worden. In dit artikel daarom 5 geweldige en zomerse ideeën om de tuin gezellig en comfortabel te maken.

Verlichting

Nu de avonden steeds langer worden en vooral warmer, kun je steeds langer lekker buiten zitten. Maar dat wil je natuurlijk niet in het pikdonker doen. Dus de nodige sfeerverlichting is wel zo handig. Dat kan elektrisch, maar voor de echte sfeer zijn kaarsen of vuur wel zo leuk. Zorg er wel voor dat de vlammen beschermd zijn zodat je zeker weet dat ze niet uitgaan.

Plantenbakken

Voor wie zijn stadstuin een beetje groen wil maken, zijn planten in grote plantenbakken ideaal. Het geeft de ultieme natuurlijke ervaring, maar het is makkelijk te onderhouden je kan het altijd naar hartenlust herschikken. Daarvoor hoef je niet de planten uit de aarde te trekken, maar verschuif je gewoon de plantenbakken. Net zo makkelijk.

Terras

Een terras is natuurlijk leuk, maar waarom zou je genoegen nemen met doorsnee. Je kan ook kiezen voor iets wat speelser, met bijvoorbeeld geïntegreerde plantenbakken. Of zelfs, zoals hier op de foto, een boom midden in het terras. Geweldig toch?

Zwembad

Een zwembad in de tuin is natuurlijk geweldig, maar niet voor iedereen weggelegd. Soms heb je de ruimte er niet voor, of de middelen. Maar er zijn ook tussenoplossingen. Zoals dit kleine buitenzwembad. Kleiner en daarmee betaalbaarder en makkelijker te installeren. En je kunt er op warme dagen toch gewoon een frisse duik in nemen.

Stenen

Tot slot nog een leuk ideetje om de perkjes in de tuin wat meer uitstraling en body te geven. Je kunt natuurlijk dingen in de aarde planten en het verder zo laten. Maar zoals je hier op de foto kunt zien, geeft het plaatsen van (kiezel)stenen in de perken net dat beetje extra.

Meer prachtige tuinen kun je hier bekijken. Heb je zelf geen groene vingers, schakel dan de hulp in van een van deze professionals. En in dit artikel geven we je nog meer tips voor een prachtige natuurlijke tuin.

Hoe maak jij de tuin klaar voor de zomer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!