Een inspirerende moderne woning | homify

Een inspirerende moderne woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door ARB+ , Modern
Loading admin actions …

Moderne woningen zijn er in hele diverse uitvoeringen te vinden. Ben je zelf op zoek naar een ontwerp voor een nieuwbouwwoning? Het huis waar we nu gaan kijken kan dan een geweldige inspiratiebron zijn. Deze inspirerende woning is niet alleen modern, maar er is ook een fraai rustiek vleugje te vinden. Die fraaie balans maakt het vooral erg aantrekkelijk om de woning te bekijken. De hoogste tijd voor een rondleiding door dit leuke project dat is vormgegeven door de architecten van ARB+ uit de Poolse hoofdstad Warschau.

De vormen van het huis

modern  door ARB+ , Modern

Bij moderne woningen is het altijd interessant om te kijken naar de vormen die gebruikt worden. Vaak zijn dat vierkante en rechthoekige volumes die het beeld bepalen, maar hier is op iets meer traditionele wijze voor een schuin dak gekozen. Erg leuk is dat het dak aan de ene kant iets verder oversteekt. Dat geeft een heel fraai en speels beeld aan het geheel. Daar komen we zo nog even op terug! Verder zie je heel mooi het hout dat de woning een leuk rustiek tintje meegeeft.

Met hout beklede muren

modern  door ARB+ , Modern

De met hout beklede muren aan de buitenkant willen we nog even een keer weer in beeld brengen. Het geeft deze moderne woning zo’n leuk rustiek randje! Bovendien biedt het ook mogelijkheden om dit bijvoorbeeld met klimop te laten begroeien waardoor het huis een wat meer natuurlijke uitstraling krijgt. Verder krijgen we via de ramen al een heel klein voorproefje van de keuken die erachter gelegen is.

Het uitstekende dak

modern  door ARB+ , Modern

Op de eerste foto zagen we het uitstekende dak al goed, maar naast een leuke speling op het ontwerp van het huis, heeft het ook een praktisch doel. Het zorgt er namelijk voor dat het balkon overdekt is. Handig als je buiten wilt zitten als het regent! En dat balkon heeft een zelfde soort functie voor het terras op de benedenverdieping. Op dat plekje kun je nu al bij een paar voorzichtige zonnestralen heerlijk beschut genieten.

De keuken

modern  door ARB+ , Modern

De keuken laat prachtig zien dat er gekozen is voor een min of meer zelfstandige ruimte. Eigenlijk een beetje een ouderwets concept, want in de meeste moderne woningen zijn juist open keukens aangebracht. Het aanrecht is over twee plekken verdeeld en daarmee is het ook een heel erg praktische plek om lekker aan het koken te gaan.

Intiem interieur

modern  door ARB+ , Modern

Eenmaal in de woonkamer word je aangenaam verrast door het intieme interieur. Modern en rustiek zijn ook hier in een heerlijke balans gebracht. Let daarbij ook zeker even op de schitterende houten vloer. Naast de woonkamer is nog een aparte werkkamer te vinden. Ideaal als je vanuit huis werkt! Verder zijn er openslaande deuren waardoor je vanuit de woonkamer in een keer naar het terras kunt lopen.

Open haard

modern  door ARB+ , Modern

Een aangename extra in dit huis is deze leuke open haard. Heerlijk om lekker bij op te warmen in de winter! De kleine natuurstenen tegeltjes die op de schouw zijn aangebracht maken van de haard een opvallend element in de woonkamer. Verder zie je de meer moderne kant van de woning weer in de gang terugkomen vanuit dit perspectief.

Badkamer

modern  door ARB+ , Modern

In de badkamer is de eclectische balans ook weer perfect in evenwicht gebracht. Vanuit het bad kun je daar heerlijk van genieten. Op deze plek is er ook voor gekozen om te werken met veel spiegels. Hierdoor wordt het ruimtelijke effect optimaal benut. Ook erg leuk met al die ingebouwde spots, een heerlijke lichte plek.

Heb je een beetje inspiratie op kunnen doen en kun je niet wachten om verder te kijken? Deze woning kan je ook zeker op nieuwe ideeën brengen!

Wat vind jij van dit project? Laat het ons gerust weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!