Een romantisch gelaagd, trendy appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een romantisch gelaagd, trendy appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Slaapkamer van con3studio
Loading admin actions …

Doorgaans bestaat een appartement uit één woonlaag. Het appartement dat hier bekeken gaat worden heeft er echter meer. En dat geeft in dit geval een bijzonder en vooral romantisch effect. Een complete verbouwing van de architecten van con3studio heeft er voor gezorgd dat dit oude appartement weer helemaal bij de tijd is. Stel je voor: een bijzondere woonruimte in de Italiaanse stad Turijn. Begint het te kriebelen om verder te kijken? We gaan alle ruimtes eens aan een grondige beschouwing onderwerpen!

Gecombineerde woon- en eetkamer

Voor je überhaupt iets over deze ruimte kunt zeggen valt direct al op dat hier hele mooie hoge ramen aanwezig zijn. Al bijzonder genoeg, maar er vallen meer bijzonderheden op aan deze gecombineerde woon- en eetkamer. Het grappige balkonnetje dat bijna als een eilandje in de ruimte zweeft, is daar een voorbeeld van. Maar ook het interieur zelf is een mooie mix van diverse stijlen. Een modern ingerichte ruimte met neigingen naar een landelijke sfeer en daarnaast wat industriële elementen. Het appartement zelf zorgt voor het industriële; de inrichting brengt de andere stijlen aan. Een schitterend eclectisch geheel!

Bijzonder doorkijkje

Vanaf het balkon heb je een bijzonder uitzicht over de woonruimte. Er is voor gekozen om hier een bistrotafel met een stoeltje te plaatsen, maar ondanks de kleine ruimte zijn er veel meer invullingen te bedenken. Het balkon kan ook dienstdoen als kleine lounge of mooi plaats bieden aan een bureau. Je kunt hier afgezonderd werken terwijl je in de letterlijke zin van het woord in de woonkamer blijft.

Nog een kleine werkruimte!

Als je van plan was om in gedachten met je laptop naar boven te lopen dan is er nog tijd om je te bedenken. In dit aparte hoekje van de woonkamer kan namelijk ook heel goed gewerkt of gestudeerd worden. Of beide ruimtes kunnen tegelijkertijd gebruikt worden voor werk of studie. Het is het mooie van dit appartement: ondanks de niet zo grote oppervlakte kan hier heel multifunctioneel gewoond en gewerkt worden.

Compacte keuken

De keuken is een kleine, maar zeer gezellige ruimte geworden. Je zou het een royale uitvoering van een kitchenette kunnen noemen. Het fijne van de keuken is dat die door de ligging in een aparte hoek enigszins afgeschermd is van de woonkamer. In twee stappen ben je bij de keukentafel en toch heb je een mooie afgezonderde ruimte.

Romantische overloop

In al zijn eenvoud heeft deze overloop iets uitgesproken romantisch. De doorgang naar het balkonnetje is hier ondergebracht en verder kan deze ruimte voor opslag gebruikt worden of voor het drogen van kleding. Of voor misschien nog wel een zitje!

Slaapkamer met extra verdieping

Als je denkt dat je alle bijzondere hoekjes en verdiepingen gehad hebt dan heb je het mis. Zelfs in de slaapkamer is op een leuke wijze nog weer een extra ruimte aanbracht. Ook dit zoldertje zou te gebruiken zijn als studeerkamer of als logeerkamer. Maar genoeg over al die verborgen ruimtes: de slaapkamer zelf is ook de moeite van het bekijken waard. Een schitterende witte ambiance met daarin een comfortabel bed. Wat vooral erg leuk is zijn de kledingkasten die vermoedelijk in een eerder leven de binnendeuren van dit appartement zijn geweest.

Kleine stijlvolle badkamer

De badkamer is klein, maar biedt alles wat je nodig hebt. Toilet, wastafel en douche zijn op een logische manier aangebracht. Door efficiënt gebruik te maken van de ruimte en vooral door veel aandacht te besteden aan de kleurstelling en uitstraling is een comfortabele badkamer ontstaan. Leuk is dat met al die zwarte elementen de badkamer een klein beetje afwijkt van de rest van het appartement.

Zuid-Europese architecten zijn meesters in het creëren van gezellige appartementen in een beperkte ruimte. Kijk ook zeker even naar dit voorbeeld van inventiviteit!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!