Portugees droomhuis voor een heel gezin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Portugees droomhuis voor een heel gezin

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Floret Arquitectura Modern
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een schitterende verbouwing van een mooie woning die al snel het droomhuis van de huidige bewoners werd. Portugal is ditmaal het land waar we samen naar afreizen. Gewoon omdat er zoveel mooie dingen op architectonisch gebied in de land gebeuren. De oude woning moest een nieuwe look krijgen, want een jong gezin heeft er zijn zinnen opgezet. Het is daarbij een project waar duurzaamheid belangrijk was, een leven vol kleur en plezier moet in deze woning gevierd worden. Dit project is uitgevoerd in een historische context, daarom was het belangrijk dat de ¨nieuwe¨ woning zou passen met deze historische plek. Milieuvriendelijke oplossingen werden gekoppeld aan een prachtige esthetiek. Kijk met ons mee om zelf de nodige inspiratie op te doen in dit tophuis!

Sprekend

In het centrum van de stad vinden we een straat met herenhuizen, deze locatie heeft dus qua ruimte de nodige beperkingen, als we denken aan vrachtverkeer en bouwinstallaties die bij de renovatie nodig zouden kunnen zijn. Er werd daarom voor een lokale aanpak gekozen, waarbij zoveel mogelijk materiaal uit de nabije omgeving werd gehaald, zodat als dat grote vrachtverkeer niet nodige was. De woning heeft een gevel met mooie granieten muren en sprekende houtdelen. Dit zijn kenmerken van gebouwen uit de late negentiende eeuw. Natuurlijk moesten deze behouden worden, omdat ze veel zeggen over de geschiedenis van de woning. Ondanks de modernisatie van de woning is dit zeker gelukt! Deze woning werd onderworpen aan een ambitieuze renovatie, die de woning bewoonbaar moest maken voor de komende decennia. Of dat gelukt is zien we hieronder!

Kurkgevel

Van alle materialen die er gekozen konden worden besloten de bewoners te gaan voor kurk. Op zich geen rare keuze, waarom niet? Omdat Portugal de grootste kurkleverancier van de wereld is. Dit product is duurzaam en veelzijdig. Het materiaal is ook zeer weerbestendig en daarbij visuele volkomen in tune met de omgeving. Zo sla je twee vliegen in één klamp. Deze grondstof is hernieuwbaar en dus volkomen geschikt om toegepast te worden binnen een renovatieproject waar duurzaamheid centraal staat. De ecologische voetafdruk van deze woning is op dit gebied nihil.

Modulair

We zien hier een prachtige toepassing van duurzaam hout, dat een modulair slaapvertrek bekleedt. Deze milieuvriendelijke toepassing sluit dus aan bij het duurzaamheidsconcept dat in de woning gerealiseerd is. Dit materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook makkelijk aan te passen en te bewerken. Zo kun je snel werken en je woningen binnen de kortste keren completeren.  De visualiteit van dit materiaal is deels industrieel, maar heeft ook een rustieke vibe, waardoor de sfeer in deze kamer uniek te noemen is. Ga lekker liggen op het bed en lees een goed boek ter ontspanning, analoog of digitaal. Dat is toch heerlijk ontspannen!

Slaapkamer

We treffen hier een landelijke rustiek met een traditionele ziel. De oude uitstraling komt van de bestaande granieten muren, maar de sfeer is ontspannen en eigentijds door de helder materialen, zoals de houtvloer en de hemelse witte wanden. Deze ruimte oogt jong en oud op hetzelfde moment. Hoe veel mooier wil je het hebben! Het exterieur van de woning en zijn binnenkant vormen in deze kamer een harmonieuze verbinding, want zowel het wit als het graniet van buiten is hier te zien. Een ander belangrijk element in dit heldere interieur is de welhaast poëtische lichtval. Je kunt er niet omheen, deze kamer heeft een meditatieve rust over zich. Precies zoals de bewoners het voor zich zagen: comfortabel en tijdloos!

Integratie

We zien het niet vaak, daardoor kunnen wel spreken van een unieke look. Deze trap en de wandkast lijken in elkaar op te gaan: wat een bijzondere twist geven ze aan de kamer. De ruimte onder of naast de trap is vaak een verloren ruimte, omdat er nauwelijks iets mee gebeurd. In dit geval is deze wel gebruikt, met alle visuele gevolgen vandien. De transparantie van de trap en de wand geven deze ruimte een grotere ruimtelijkheid. Wat een kamer! Met behulp van een expert richt jij je woning zo efficiënt mogelijk in.

Kurk

Hier bevinden we ons op het balkon. Wederom is kurk het materiaal dat het hier voor het zeggen heeft. Er wordt een contrast geschapen tussen dit huis en de woning ernaast. Een meer bijzondere keuze is er nauwelijks te verzinnen. Het materiaal gaat zeer lang mee en oogt zeer natuurlijk. Er kan geen twijfel over bestaan dat deze woning wordt bewoont door natuurliefhebbers. Er moet altijd een eerste stap gemaakt worden, zodat er navolging kan komen. Het is belangrijk dat steeds meer mensen het bewustzijn krijgen dat ecologisch bouwen tegenwoordig nog de enige optie is. Meer mooie ideeën voor je woning kun je hier vinden!

Droom

Ooit gedroomd van de mogelijkheid om een kleine eigen tuin te hebben? Een plek waar je je even kunt terugtrekken in de buitenlucht. Wellicht is dit de tuin uit je dromen, een kleine lusthof die eenvoudig te verzorgen is. En wat een ruimte hebben de bewoners hier! Dat komt natuurlijk door de functionele inrichting, die daarbij ook erg modern en sfeervol oogt. En wat te denken van de rustieke wand met de letter W er op? Een stille getuige van de historiciteit van deze woning. Be inspired! 

Dit was de tour door de woning, we hopen dat je geïnspireerd bent. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën voor je woning. 

Deze oude boerderij kreeg een nieuwe look, nu is het een modern woonpaleis!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!