Voor en Na: een grondige opknapbeurt voor een kleine bovenwoning | homify

Voor en Na: een grondige opknapbeurt voor een kleine bovenwoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
van INOSTUDIO Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Een kleine bovenwoning kan heel erg leuk zijn, maar als het geheel verouderd en gedateerd is, dan is er weinig om vrolijk van te worden. En dat was nou precies het geval met dit kleine Poolse huis. Gelukkig zijn de architecten van Inostudio langsgekomen om in die situatie verandering te brengen. We laten je de oude en nieuwe situatie graag zien. En reken maar dat jij na afloop ook wel zo’n leuk huisje wilt hebben!

Voor: krappe eethoek

Dit is zeker niet het meest beroerde plaatje dat we je gaan laten zien van de oude situatie, maar de foto brengt wel heel erg goed in beeld wat er allemaal mis was. Deze krappe eethoek biedt niet echt bepaald een comfortabele plek om te zitten.

Voor: veel te klein aanrecht

Heb je ooit zo’n klein aanrecht gezien als in dit keukentje? Veel te klein om normaal in te kunnen koken! En dat is niet het enige, ook de sfeer is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven, dat kan stukken beter.

Na: fantastische nieuwe keuken

Is dit geen fantastische nieuwe keuken? Heerlijk ruim, licht en hip! Bij de nieuwe inrichting van het huis is er voor gekozen om een prachtige eclectische stijl te gebruiken. Het uitgangspunt lijkt een loft, maar dat industriële karakter is schitterend samengevoegd met moderne en rustieke elementen.

Na: eethoek met balkon

Een nieuwe eethoek was hier ook absoluut geen overbodige luxe. En die is er dan ook een prachtige manier gekomen! Klassiek en modern zijn voor de eethoek in een eclectisch jasje gegoten. Maar het allermooiste is misschien toch wel dat zeer charmante balkonnetje. Wat komt dat zo mooi tot z’n recht!

Na: oude bakstenen

We kunnen het niet nalaten om je deze mooie muur met oude bakstenen nog even te laten zien. Juist deze muur versterkt het loftgevoel in de woning. Een klassiek geïnspireerde deur met frisse kleuren past daar perfect bij. Erg leuk is ook dat er verlichting boven de muur is aangebracht.

Voor: rommelige badkamer

Een bad waarop de handdoeken liggen te drogen en een wasmachine die helemaal volgebouwd is. Dat is nou niet bepaald de meest aantrekkelijke ruimte om lekker een bad te gaan nemen. En al helemaal niet als je je bedenkt dat het behang bijna van de muren valt.

Voor: kan het nog erger?

Misschien dacht je wel dat je het ergste van de badkamer al had gezien, maar het kan dus nog erger. Van dit beeld word je helemaal depressief!

Na: lekkere ruime douche

Een bad is erg fijn, maar soms is het bij een verbouwing (vooral vanwege de ruimte) niet mogelijk om het bad te handhaven. Maar niet getreurd, er is een lekkere ruime douche voor in de plaats gekomen. Onder de stortdouche kun je namelijk op een hele andere, maar zeker niet minder aangename manier ontspannen. Dat de ruimte van de badkamer zelf daarbij ook lekker licht en opbeurend is helpt uiteraard ook goed mee.

Na: leuke details

Nog een blik in de badkamer laat het voormalige vreselijke gedeelte zien. Maar nu ziet het er super inspirerend uit! Met leuke details is de ruimte vooral heel erg praktisch ingedeeld. En dat is voor het comfort ook niet onbelangrijk. Extra leuk is de houten balk die er samen met de laminaatvloer voor zorgt dat het rustieke hier ook weer terugkomt. Wat een verbetering als je dat met de oude situatie vergelijkt!

Ben je een beetje enthousiast geworden door het zien van alle veranderingen? Als je nog zo’n leuke opknapbeurt van dichtbij wilt bekijken, moet je ook hier even een kijkje nemen.

Vind je de nieuwe situatie een beetje leuk? We horen graag van je!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!