7 onmisbare zaken voor een functionele keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 onmisbare zaken voor een functionele keuken

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische keukens van homify Eclectisch
Loading admin actions …

Een keuken die er leuk uitziet is erg mooi, maar functionaliteit is natuurlijk minstens zo belangrijk. Een keukenplanner kan je op dit gebied het beste adviseren, maar wij doen al graag een voorzetje door 7 onmisbare zaken voor een functionele keuken voor je op een rijtje te zetten. De ene tip is nog leuker dan de ander! Ben je dus al een tijdje bezig om je te oriënteren op een nieuwe keuken? We hopen dat je daar na het zien van deze beelden druk mee aan de slag gaat. En ook voor de bestaande keuken zijn de tips prima toe te passen.

1. Een kookeiland

We weten dat het niet voor iedereen is weggelegd, zeker waar het de ruimte en oppervlakte betreft, maar als het even kan, is een kookeiland onmisbaar in de hedendaagse keuken. Het geeft een schitterend beeld en is ook nog eens heel erg praktisch. En ook een klein kookeiland kan heel erg leuk zijn!

2. Goede verlichting

Misschien wel de allerbelangrijkste tip die we je mee kunnen geven, is om er voor te zorgen dat je goede verlichting in de keuken plaatst. En die verlichting mag er dan ook nog eens heel erg leuk uit komen te zien. Zorg dat je voor verschillende functies verlichting hebt: werkverlichting en sfeerverlichting. Een combinatie tussen beide is mogelijk door een dimmer toe te passen.

3. Planken

Eclectische keukens van homify Eclectisch

Bieden de keukenkastjes niet genoeg ruimte? Overweeg dan om planken in de keuken aan te brengen. Eenvoudig om op te hangen en als je kiest voor een design zoals op de foto ook nog eens super sfeervol! Combineer het praktische en esthetische dus maar op een mooie manier. Een vakman heb je daarvoor ook niet nodig: een paar rechterhanden en een boormachine zijn eigenlijk al genoeg!

4. Frisse lucht en daglicht

Frisse lucht is in elke ruimte in je huis eigenlijk noodzakelijk, maar in de keuken kan het bijna van levensbelang zijn. Je moet er toch niet aan denken dat je flauw gaat vallen door een gebrek aan zuurstof als je druk aan het koken bent. Ramen en deuren zijn daarom altijd handig om in de keuken te hebben. En dat heeft nog een bijkomend voordeel: de heerlijke inval van het daglicht.

5. Een plant of vaas met bloemen

Voor het koken is dit absoluut geen noodzakelijke voorwaarde, maar voor de sfeer is het iets wat je eigenlijk niet mag vergeten: een beetje groen in de keuken. Je kunt kiezen voor een vaste plant, maar een mooie vaas met bloemen doet het natuurlijk ook heel goed. Heb je niet zulke groene vingers maar wil je wel iets extra’s in de keuken? Je kunt dan ook altijd nog kunstbloemen overwegen.

6. Een wijnrek

Hou je wel van een lekker glaasje wijn op z’n tijd? Je zou een complete wijnkelder aan kunnen leggen, maar als je het toch iets kleiner aan wilt pakken dan is een wijnrek in de keuken een leuk idee. Geïntegreerd in kookeiland of aanrecht erg leuk, maar ook als losstaand element niet te versmaden. En wil je dat de wijn op de juiste temperatuur blijft? Voor een zacht prijsje schaf je zo een speciale wijnkoelkast aan.

7. Een gezellig zithoekje

Vaak zie je dat de keuken gecombineerd is met een eetkamer. Maar zo leuk als dit gezellige zithoekje bij de keuken kom je ze niet vaak tegen! Zorg in ieder geval voor een leuke en gezellige plek om te zitten. En dat je daar meer kunt dan alleen maar van de maaltijd genieten is natuurlijk mooi meegenomen.

Wil je nog meer tips voor je keuken bekijken? Neem ook dit overzicht dan even in je op!

Heb je nog een tip om toe te voegen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!