12 kleine badkamers die groots zijn in stijl | homify

12 kleine badkamers die groots zijn in stijl

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Eclectische badkamers van Atelier Par Deux Eclectisch
Loading admin actions …

Creativiteit en de juiste stijlvolle elementen zijn de sleutel tot succes wanneer het gaat om het ontwerpen van een kleine ruimte. En wanneer dit de badkamer betreft dan is het nog belangrijker om deze ruimte die speciale aandacht te geven. Het is namelijk belangrijk dat we ons comfortabel en prettig voelen in deze ruimte. En dat deze een bepaalde frisheid en organisatie uitstraalt. Vandaag tonen we je 12 kleinere badkamers waarvan hun formaat ondergeschikt is aan de hoeveelheid stijl die ze uitstralen. Ze bewijzen zonder meer dat de afmeting van je badkamer absoluut geen bepalende factor is voor klasse, stijl en luxe. Dus geniet even mee van deze 12 kleine badkamers die allemaal even mooi zijn qua design. Een echte inspiratiebron!

1. Een licht en eenvoudig design

Lichte tinten werken altijd goed in een kleine badkamer voor een ruimtelijker gevoel en wanneer je deze combineert in verschillende nuances en de juiste soorten verlichting kan ook dit resulteren in een zeer helder en fris ontwerp. En hoe handig is een tweepersoons bad en douche ineen in een kleine badkamer? Zeer praktisch en met vlakke bodem voor optimaal 'sta-gemak'.

2. Ongecompliceerde verfijning.

Ook een zeer fraaie manier om je badkamer in te richten zijn deze ecru tegels met 3D relief in combinatie met hout en witte badkamerelementen. Hier zie je dat je rustig een aantal materialen en texturen kunt combineren in de kleine badkamer en toch een zeer smaakvol ontwerp kunt neerzetten.

3. Prachtige neutrale tinten met een vrolijk detail in de douche.

ArcKid Moderne badkamers van ArcKid Modern
ArcKid

ArcKid

ArcKid

Om te onthouden: een houten vloer met gelijkvloerse douchebak. En we zijn helemaal verliefd op deze grappige accentwand in black & white in de douche! Ook zeer fraai als combi met de lage grijze betonlook wastafelkast!

4. Rustiek en modern

Hier in een fraaie combinatie met mozaïektegels achter de wastafel.. Een ruwe baksteenmuur of een deel van de muur bekleden met natuursteen is ook een aanrader om een stijlvol element te creëren in je kleine badkamer. Zeker wanneer je daar een mooie nis in maakt (met verlichting!).

5. Totale eenvoud met een prachtige accentmuur in kobaltblauw.

Denk ook eens aan een accentmuur in een felle kleur als basis voor je badkamerontwerp. Zeker in je toilet kun je best kiezen voor een wat gewaagder design of felle kleur. Doe eens gek!

6. Wit & hout in klassieke stijl voor een koloniaal charisma.

Hou je van koloniaal denk dan eens aan dergelijke koloniale stijl teak houten kastjes voor in je badkamer. Prachtig hier ook de schilderijtjes in klassieke lijstjes boven het toilet.

7. Helder grijs en gracieus.

The Broadway, SW19 - Extension & Bathroom Renovation Klassieke badkamers van Grand Design London Ltd Klassiek
Grand Design London Ltd

The Broadway, SW19 – Extension & Bathroom Renovation

Grand Design London Ltd

Tegenwoordig richten we onze badkamers steeds meer in als woonkamer en zien we er ook andere soorten lampen, schilderijen, vloerkleden en accessoires. Knus, warm en gezellig! Slim en praktisch ook deze indeling in aparte delen waardoor elke functie zijn eigen hoek heeft.

8. Frisse groene details op een witte ondergrond.

Groen brengt een gevoel van frisheid met zich mee omdat deze kleur ons aan de natuur doet denken. Een slimme oplossing is ook om een vorm bad als deze te kiezen die smaller is bij de voeten en daar een wasbak boven te plaatsen. Deze volledig ingerichte badkamer kun je al op een paar vierkante meter kwijt!

9. Klassiek, chic en eigentijds.

Denk ook eens aan de combinatie van een accentmuur in een kleur in combinatie met geometrische patronen. Hier zie je dat wanneer je wit als basiskleur kiest je best een wat intensere kleur kunt toevoegen en zelfs ook een patroon! Let ook op het smallere bad hier. Heb je net te weinig ruimte voor een ligbad dan kan dit een goede oplossing zijn.

10. Verfijnd minimalisme

Ook een keuze voor accentmuren in verschillende kleuren en materialen kan al zorgen voor een zeer gestileerde look in je kleine badkamer. En laat zo'n accentkleur ook eens doorlopen over het plafond. Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp? Dan kun je ook op internet zoeken op het woord homify en de juiste zoektermen (bijvoorbeeld kleine badkamer) en zo in al onze oudere artikelen naar de juiste informatie zoeken.

11. Een modern design met mozaiektegels

Je hoeft natuurlijk niet een hele wand te bekleden met een accent maar je kunt ook kiezen voor stroken of details zoals in deze badkamer. Wil je graag meer kleine badkamer inspiratie opdoen? Dan raden we ook hoe haal je alles uit je kleine badkamer aan.

12. Eclectische stijl met een industrieel accent

Oh da's pas echt groots en stijlvol! Zo eenvoudig dit ontwerp met wanden van betonsiree in gemarmerde optiek met grote spiegel en ronde houten wasbak op een houten plank. Zeker om te onthouden deze! En hoe fraai is ook die subtiele rand met verlichting onder de spiegel.

We zijn verliefd op de antraciet grijze badkamer!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!