Futuristische industriële lampen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Futuristische industriële lampen

Stoa. Stoa.
Bureau Lampen: modern  door atelier De Zondagse Kamer, Modern
Loading admin actions …

Kunst en design lijken samen te vloeien in het werk van Jan Mellema, de persoon achter Atelier De Zondagse Kamer in Nijmegen. Zijn passie en talenten wijdt hij aan het ontwerpen en vervaardigen van design voor de huiskamer, je kunt dan denken aan potten en bakken voor kamerplanten, klokken van metaal, en sfeervolle lampen vervaardigd uit diverse materialen. Sinds vier jaar focust Mellema zich voornamelijk op bureaulampen. Het design van deze lampen is zo uniek dat het je zeker zal verbazen. We kunnen in deze context mischien beter spreken over lichtobjecten, over lichtgevende kunstwerken, toch zijn ze herkenbaar als bureaulamp omdat de traditionele vorm van deze licht bron er nog in te herkennen is. De futuristische industriële lampen die we hieronder aan je laten zien bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Lichtval

De lichtval lijkt hier op een fysieke wijze uitgewerkt, zoals de regen uit de lucht valt lijkt het licht naar beneden te stralen, maar deze speelse stralen die uit de lamp naar beneden komen zijn gemaakt van hout. De lampen worden allemaal handmatig gemaakt en krijgen een hoogwaardige lak. De lampen hebben uiteenlopende kleuren en steeds iets unieks. Deze lampen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en met veel passie en vakmanschap vervaardigd. Het ambachtelijke proces waardoor deze lampen tot stand komen maakt dat er geen twee hetzelfde zijn. Een bijzonder ontwerp van Atelier de Zondagskamer

Uil

De uil heeft een belangrijke rol in de designwereld van tegenwoordig, hij is met geen mogelijkheid weg te krijgen (niet dat we dat willen overigen) want hij heeft zijn vleugels breeduit uitgeslagen. Deze bureaulamp draagt de titel XIII en is gemaakt van hout, wol en draag de populaire uil. Deze lamp is 50cm hoog en heeft een duidelijke invloed in je interieur. De lampenkap lijkt wel een ufo die de aarde bestudeerd, of zie jij er iets anders in? Het mag allemaal! Deze lamp zorg voor een bijzondere conceptuele twist in je interieur. Het werk is een opmerkelijke samenvoeging van verschillende stijlen, zo zien we de industriële en de minimalistische stijl, maar de uil geeft er juist weer een eclectische draai aan. Het contrast tussen de natuurlijk uil en de kunstmatige of artificiële voet en kap van de lamp, geven dit werk zijn welhaast mysterieuze conceptuele uitstraling. De vraag rijst dan ook, of we het hier over design of juist over moderne kunst hebben?

Bureaulamp (VI)

Deze lamp bestaat uit hout en heeft een hoogte van 65cm. De details zijn prachtig, het is net een ruimteschip dat gestrand is op een verre planeet, het design doet futuristisch en industrieel aan. Naast de bijzonder vorm is de lamp ook er praktisch en doet hij het goed in bijvoorbeeld een tienerkamer of studeerkamer, de eigenaar zou een fascinatie voor science-fiction kunnen hebben, een genre dat altijd garant staat voor de conceptie van nieuwe ideeën. Dat deze lamp een innovatieve vormgeving heeft mag geen twijfel lijden!

Bureaulamp (XVI)

Wederom doet deze lamp ons denken aan een ruimtevaarttuig dat een planeet nadert, is het de aarde? De variabele hoogten onder de ´lampenkap´ lijken wel een stad of rotspartij! We zien opeens de film Metropolis, de Duitse science-fiction film uit 1927 geregisseerd door Fritz Lang. Kunst roept associaties en vragen op, deze 90cm hoge lamp is op die regel geen uitzondering. Deze lamp is zeer geschikt voor een industrieel of minimalistisch interieur. Wat een sfeer genereert dit werk van Atelier de Zondagskamer!

Tot zover deze kunstige lampen. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Alvast veel plezier met het inrichten van je woning. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ideeën.

Zoek je prachtige ideeën voor je slaapkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een mediakamer is om in te relaxen. Klik hier voor een mooie voorbeelden!

In Den Haag is een prachtige villa gerealiseerd met de schitterende naam Villa Biesvaren. Hier kun je een kijkje nemen in deze mooie woning.

Heb jij al Dutch design in huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!