Industrieel design met een conceptuele twist | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Industrieel design met een conceptuele twist

Stoa. Stoa.
Printlamp van Weller Design Industrieel
Loading admin actions …

In dit artikel gaan we kijken naar het design van Olaf Weller, dit heeft een industrieel design met een conceptuele twist. Weller opende Studio Weller Design in 2014, zodat zijn visie om hoogwaardige, unieke producten te creëren gerealiseerd zou kunnen worden. Daarbij spelen kleinschalige productiemethodes een belangrijke rol, je moet dan denken aan laser snijden en de nieuwe technologie van de 3D printer, een apparaat dat vermoedelijk een grote invloed gaat hebben op de designwereld. Weller wil deze bijzondere technieken verkennen en hun grenzen oprekken, een innovatieve richting lijkt hiermee te zijn ingeslagen. Studio Weller Design is gefundeerd op een gevarieerd kennisrepertoire, Weller heeft zowel een achtergrond in de werktuigbouwkunde als in het industriële ontwerp. Zijn werken hebben een robuuste uitstraling en vriendelijke vormgeving. Daarbij zijn ze geschikt voor uiteenlopende hedendaagse interieurstijlen. Kijk met ons mee naar de mooie industriële lamp van Olaf Weller.

Scandinavisch meets industrieel

Printlamp van Weller Design Industrieel
Weller Design

Printlamp

Weller Design

Bij het zien van deze lamp stellen we hem ons direct voor in een Scandinavische setting of een kamer met industrieel trekken. De vorm van de lamp herkennen we natuurlijk uit de industriële context, zoals fabrieken, de bouw en de scheepvaart. Maar deze lamp is toch echt bedoeld als lichtbron in een residentiële context. Je huis krijgt er direct een bijzondere sfeer door. Dat kan ook niet anders, want let eens op de subtiele vormgeving en vakkundige afwerking. De details zijn bijzonder, de elementen van deze lamp krijgen een volslagen ander functie. Neem nu de schroeven en moeren, vroeger hadden ze echt louter constructieve functie, maar nu hebben ze ook een volwaardige decoratieve functie gekregen!

Slim Design

Printlamp van Weller Design Industrieel
Weller Design

Printlamp

Weller Design

Deze bijzondere lamp is niet alleen erg stijlvol en geheel in tune met de moderne trends op het gebied van interieur en design, het is ook een zeer praktische lichtbron. De lamp is eenvoudig te vervangen door de structuur als het ware op te klappen. Het is de spiraalvormige gloeidraad die het hart van deze sfeervolle lamp vormt, het doet ons denken aan het gesmolten staal in de zware industrie, maar door zijn delicate vormgeving past het naadloos bij het totale concept van de lamp, dat is ingetogen en staalt een subtiele rust uit.

Neerleggen

Printlamp van Weller Design Industrieel
Weller Design

Printlamp

Weller Design

We zien het niet vaak, een lamp die je ergens neerlegt. Deze lichtbron biedt je door zijn vorm diverse mogelijkheden om een bijzondere ambiance in je interieur te creëren. In een monochrome setting, zoals te zien op de afbeelding, komt hij door de blanke houtkleur, zwarte lijnen en robuuste uiterlijk mooi tot zijn recht. Hij ligt hier op een zogenaamde gietvloer, dat is een gegoten kunststofvloer; het schoolvoorbeeld van een industriële vloer. De lamp doet zo denken aan een bouwlamp, deze lichtbron is op deze wijze zeer wendbaar en geeft je veel creatieve vrijheid bij het ontwerpen van je interieur.

Vertrouwd

Printlamp van Weller Design Industrieel
Weller Design

Printlamp

Weller Design

Als je er meer voor voelt om de lamp op een vertrouwde wijze te gebruiken kan dat natuurlijk ook. Hier zien we deze industriële topper hangen in een industriële setting, samen met objecten die ons welbekend zijn, zoals een vaas, een decoratieve fles en een lantaarntje. Het unieke design zorgt voor een bijzondere sfeer in je woning, en is direct een goed gespreksonderwerp als je vrienden over de vloer hebt. Het verhaal achter de lamp, de passie en kunde van Studio Weller Design  is dan zeker het noemen waard. 

We sluiten dit artikel af met dit mooie plaatje. Hopelijk ben je geïnspireerd en zit je vol nieuwe ideeën. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends en ideeën voor je interieur.

Zoek je trendy ideeën voor je woonkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Mooie badkamerideeën vind je hier!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!