Stijlvolle keramiek-kunst voor een sfeervol interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stijlvolle keramiek-kunst voor een sfeervol interieur

Stoa. Stoa.
Work van Slimkeramiek Tropisch
Loading admin actions …

Kunst en wetenschap komen samen in het werk van Slimkeramiek. De kunstenaar achter deze naam is Slim Ben Ameur, en maakt sinds geruime tijd bijzonder keramiek. In 1998 studeerde hij af als bachelor in de chemie, dit was aan de universiteit van Tunesië, in 2011 studeerde hij af aan de Gerrit Rieveld Academie, waar hij de opleiding Bachelor of Fine Arts volgde. Een mooie stap die twee van oudsher verbonden disciplines weer samenbrengt, de deling tussen kunst en wetenschap (waar men nu van terugkomt) is relatief recent. Mensen als Leonardo da Vinci werkten in beide disciplines, deze lagen in hun praktijk in elkaars verlengde, denk maar aan zijn anatomische onderzoeken (hij was daar een pionier in) waarvan de resultaten gebruikt werden om o.a. zijn schilderkunst te ondersteunen. Nu terug naar Slimkeramiek, we gaan een aantal mooie werken van deze studio laten zien en vertellen je wat over de productietechniek. Kijk met ons mee! 

Magisch

Bij het kijken naar dit schitterende kramieken object valt het op dat deze een verrassende schoonheid en transparantie heeft. Opvallend zijn de organische kristallen in het werk, deze ontstaan als het werk in de oven afkoelt. Het zijn werken waarbij het toeval een grote rol speelt, sommige werken komen heel mooi uit de oven, ander werken stellen juist teleur, maar of ze nu wel of niet mooi zijn, ze hebben hun rol in het algehele proces. Voor Ameur voelt elk nieuw creatief proces aan als een magische reis, want hoeveel werk hij ook aan een object heeft voordat het de oven ingaat, het is nooit zeker wat het resultaat zal zijn: ’Dit zijn werken die door de natuur zelf gemaakt worden’. 

Eclectische schaal

De werken hebben soms een eclectische look, zoals dit bord op de afbeelding. Groen en vol met kristallen maakt het een expressieve indruk. De kunstenaar lijkt hier complete vrijheid te hebben gehad! Maar dit is dus tot op zekere hoogte waar, want het toeval voltrekt zich buiten alle planmatigheden en intenties van de kunstenaar om. Ameur ervaart het zelf op deze manier: ’Ik weet dat de formule, de oven en de wetenschap een grote rol spelen in de totstandkoming van de werken, maar ook de wijze waarop ik het glazuur aanbreng, en de interactie van al deze variabelen, maken het creatieve proces tot een magische trip die telkens weer voor verrassende resultaten zorgt’.

Sfeer

We kunnen genieten van de bijzondere kristallen en de mooie proporties van het design van Ameur. Dit potje heeft een basis van bruin en ecru waarop de felle blauwe kristallen te zien zijn. Het design is eclectisch te noemen, en maakt goede sier in een hedendaags interieur. Het is uniek in zijn soort en het toonbeeld van wat er mogelijk is met keramiek. De sfeer van je woning krijgt direct een conceptuele boost, het werk houdt het midden tussen kunst en design, waardoor het een geheel eigen karakter krijgt.

Twee werelden

De kunstenaarspraktijk van Ameur is bijzonder te noemen. Door zijn kennis van de chemie heeft hij veel mogelijkheden op het creatieve vlak. Hij sluit met deze ruime kennis (schone kunsten en chemie) aan op de nieuwe ontwikkelingen in de creatieve wereld of industrie, waarin wetenschap en kunst dichter na elkaar toe groeien. En waarom ook niet: neem het beste van beide werelden en kom tot excellente resultaten! En eigenlijk waren ze altijd al één, maar we beginnen dat nu langzamerhand weer in te zien!

Tot zover deze prachtige ontwerpen van Slim Ben Ameur. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je eetkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een eigen speelverdieping voor je kind is erg leuk. Hier vind je een mooi voorbeeld! 

Ideeën voor een zomertuin vind je hier!

Heb jij al keramisch design in huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!