Design gemaakt van oude verpakkingen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Design gemaakt van oude verpakkingen

Stoa. Stoa.
DopKnoop van Pou-Belle Design Eclectisch
Loading admin actions …

Vandaag maken we het oude weer nieuw, oude verpakkingen worden vermaakt tot nieuw design. Goed nieuws voor het mileu! De kunstenares die we vandaag bespreken heet Elze van den Akker. Op een dag kreeg ze een inzicht terwijl ze in de supermarkt naar de verpakkingen stond te kijken. Het drong tot haar door dat al die verpakkingen door iemand ontworpen waren, en stuk voor stuk eigenlijk kleine kunstwerkjes of culturele producten waren, die op zichzelf toch een zekere culturele waarde vertegenwoordigen. Meestal verdwijnen deze culturele producten in de afvalemmer, men heeft weinig aandacht voor de kwaliteit van de voorstelling op de verpakking en hun design. Daarom besloot ze opvallende en sprekende verpakkingselementen in nieuw design te gebruiken. Dit materiaal is dus wat je noemt de inspiratiebron voor de ontwerpen die we nu aan je laten zien.  Elze van den Akker brengt ze uit onder het vaandel van haar creatieve bedrijf Pou-Belle Design.

Decoraties

Niet alleen in de kleding branche zijn de knopen van Pou-Belle Design toepasbaar, ook in de decoratie van het hedendaagse interieur hebben ze een plaats. Hier zien we een knoop die verder vormgeven is als kunstbloem, deze zonnebleom heeft geen water nodig en verwelkt nooit. Het is een kunstbloem die mooi staat naast deze natuurlijke decoraties. De gele en oranje kleur zorg voor de nodige warmte en fleurigheid in deze setting.

Overvloeid

Als we oud verpakkingsmateriaal gaan zien als grondstof of materiaal voor nieuw design, dan krijgen we opeens door wat een overvloed aan middelen er gratis voor handen is. We zien hier een een mooi overzicht van een aantal sfeervolle knopen die gemaakt zijn uit oud verpakkingsmateriaal. Onder de knopen staat van welk merk ze gemaakt zijn, zo krijgen ze een leuk achtergrondverhaal. Verschillende knopen die je voor uiteenlopende doeleinden kunt gebruiken. We gaan er hieronder twee zien.

Kleding

Soms moet je een nieuw knoop aan een bloesje zetten, je kunt dan kiezen om nieuwe uit de fabriek aan te schaffen of in plaats daar van het eens over een artistieke boeg te gooien. Pou-Belle Design heeft de juiste knoop met de bijpassende touch voor je shirt of vest. Een unieke collectie die het mogelijk maakt om je kleding persoonlijk te maken, juist als je confectie hebt aangeschaft. Zo maak je die trui net even wat unieker. Het is haast niet te geloven dat deze knopen gemaakt zijn van oud verpakkingsmateriaal, en daarmee het bewijs dat je heel goed stijlvol design kunt maken uit materiaal dat anders op de vuilnisbelt beland zou zijn. Er is de laatste jaren, hoewel nog niet wijdverspreid, een bewustwordingsproces opgang gebracht waarbij men afval gaat zien als grondstof, wat het in feite ook is. Het enige dat er moet gebeuren is een omvorming van dit materiaal, terug naar de ruwe grondstoffen. Ook op andere manieren kunnen we het afval recyclen of upcyclen,  Pou-Belle Design toont ons zo´n alternatief.

Lamp van melkjerrycans

RawCutJerry van Pou-Belle Design Eclectisch
Pou-Belle Design

RawCutJerry

Pou-Belle Design

We zien hier de bijzondere RawCutJerry, een werk dat zijn naam eer aan doet. De lamp bestaat uit afgedankte melk-jerrycans die op een strakke, heldere manier samengevoegd zijn. Pou-Belle Design heeft het (achterhaalde) smelten van het plastic overgeslagen, in plaats daarvan werd het ruwe materiaal gebruikt, passend geknipt en aan elkaar geregen met elastiek. Zo ontstond de meditatieve sfeerlamp die we op de afbeelding zien. Let even op het bijzondere mozaïekpatroon. In deze setting zien we de lamp in combinatie met een geschilderde bank en een industriële wand, verbeelding en werkelijkheid lopen door elkaar heen. Deze lamp spreekt door zijn sfeervolle licht tot de verbeelding en zorgt voor een fijne ambiance in je woning.

Netjes

RawCutJerry in het verzamelgebouw van Horst van Pou-Belle Design Eclectisch
Pou-Belle Design

RawCutJerry in het verzamelgebouw van Horst

Pou-Belle Design

De RawCutJerry´s gemaakt van oude verpakkingen hangen in een nette setting! Verbazingwekkend dat dit mogelijk is, maar styliste Ilona Janssen van Studio ELF zag deze mogelijkheid al en hing deze lampen in het restaurant van zorginstelling Horst. Het meest bijzondere van alles is, dat de lampen werden gemaakt in samenwerking met de werknemers van de sociale werkplaats van deze zorginstelling. Het design en de context waarin het gemaakt is hebben hier een nauwe relatie, op deze manier zijn de lampen een voorbeeld van zelfvoorzienend leven: ´Als je lampen nodig hebt, maak je ze zelf,´lijkt het devies. Hoe het ook mag zijn, deze milieuvriendelijke initiatieven moeten gewoon navolging krijgen, dat zijn we aan de aarde verplicht!  

Tot zover de prachtige ontwerpen van Pou-Belle Design. Alvast veel plezier met de inrichting van je interieur! Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends en ideeën.

Zoek je slimme ideeën voor je eetkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Hier vind je de mooiste ideeën op het gebied van tuinen, douches en moderne architectuur. Lees er alles over in dit informatieve artikel!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Heb jij al bijzonder recycle design in huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!