mediterrane Tuin door Gullaksen Architects

12 dingen waarin je volgens de professionals NIET moet investeren

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

Sommige woontrends zijn snel voorbij en andere duren heel wat langer. Toch zijn er wat algemene punten om op te letten als je huis opnieuw in wilt richten. Professionele woninginrichters houden er duidelijke meningen op na. Daarom geven we hier wat adviezen van interieurarchitecten. Lees ze door en ontdek waar je zeker niet in moet investeren.

Vloer en huisdier

Vloeren en huisdieren gaan eigenlijk niet samen. Katten en honden hebben scherpe nagels. Zowel op vloerbedekking als op een houten vloer geeft dat problemen. Maar de echte dierenliefhebber trekt zich daar natuurlijk niets van aan.

Te veel wit

Wit is goed voor het creëren van een modern en strak interieur, maar te veel wit kan een ruimte kil en onpersoonlijk doen lijken. Bekijk hier 10 voordelige ideeën om een design woonkamer te realiseren.

Te felle kleuren

Denk goed na voordat je meubels in felle kleuren aanschaft. Soms zorgt een vleugje van een heldere kleur voor een echte plus, maar zorg ervoor dat het geheel in evenwicht is.

Onderhoudsarme tuin

Heb je niet veel tijd om te tuinieren, kies dan voor een onderhoudsarme tuin met wat planten waar je niet naar om hoeft te kijken. 

Trek je niets aan van trends

Woonstijlen veranderen nogal vaak. Je kunt aan de mode meedoen en proberen om steeds up-to-date te zijn. In een ruimte als de keuken is het verstandiger om te kiezen voor praktisch. Ga voor comfort en selecteer een tijdloze keuken met traditionele elegantie waarin je je prettig voelt.

Investeer niet te veel in de kinderkamer

Veel mensen zijn geneigd om veel geld uit te geven aan spullen voor de babykamer want alleen het beste is immers goed genoeg. Maar denk voordat je een duur meubel koopt eens na of je kind het zal waarderen. Hoe ouder je kleintje wordt, hoe meer hij/zij zelf wil bepalen hoe de kamer eruit moet zien. Het is slim om voordelig te beginnen, en de meubelen in de loop van de tijd te vervangen door dingen die je zoon/dochter zelf uitkiest. 

De nieuwste snufjes

Het is leuk om de nieuwste snufjes in huis te hebben als het gaat om keukentechnologie en moderne apparatuur. Maar bedenk van tevoren of je er ook echt gebruik van gaat maken of dat het misschien toch onnodige gadgets zijn. Is dat laatste het geval, geef er dan niet teveel geld aan uit.

Meubels die nergens bij passen

moderne Woonkamer door Loaf
Loaf

Pudding Sofa

Loaf

Je kent het vast wel: in de showroom of winkel staat die grote kleurige bank geweldig, maar… past hij wel in uw woonkamer? Zowel qua formaat moet het kloppen, maar ook de combinatie met de meubels die je al hebt is belangrijk.

Te oud

Vintage is trendy en met een aantal antieke meubelen kun je een bijzondere uitstraling aan uw interieur te geven. Maar verwar vintage stijl niet met verouderd meubilair.

Voorzichtig met stoffen

Gordijnen, vloerkleden en bekleding van meubels kunnen gezelligheid uitstralen en een aangename sfeer creëren. Pas wel op dat je niet overdrijft. Het gordijn op de foto eist in dit interieur alle aandacht op. Misschien was het hier beter geweest om te kiezen voor lamellen, jaloezieën of plissé-gordijnen op maat.

Goedkope kunst

Hang alleen iets aan je muren als je er helemaal achter staat. Kies niet voor goedkope kunstwerken of slechte kwaliteit reproducties alleen maar omdat het anders zo leeg is. Kies iets moois uit, je zult er veel plezier van hebben!

Oog voor verhouding

In showrooms en ruimten waar meubelen tentoongesteld worden, is altijd volop ruimte. Maar hoe groot is de badkamer bij je thuis? Past dat grote vrijstaande bad daar ook zo mooi in? Zo nee, dan zal het de ruimte overheersen en krap maken. Dus wees voorzichtig!

Herken je iets van deze punten? En ga je er iets aan doen? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!