Het Houten Terras van Je Dromen & 11 Ideeën wat Allemaal Mogelijk Is

Johan van Dijk Johan van Dijk
Taras z drewna Bangkirai. Realizacja w Drzonkowie, PHU Bortnowski PHU Bortnowski
Loading admin actions …

Wil je nog snel even voordat de zomer echt begint aan de slag met je terras? Als je van plan bent om je nieuwe terras in hout uit te voeren, of om daar een expert voor in te huren, dan raden we je zeker aan om dit leuke overzicht even goed te bekijken. Het zijn allemaal leuke voorbeelden uit het werk van de Poolse vloerspecialisten van PHU Bortnowksi. Kijk lekker mee en wie weet heb jij over een paar weken ook wel zo’n mooi houten terras.

1. Een mooi tuinontwerp

We hebben de focus steeds vooral op het houten terras gelegd, maar vergeet ook zeker niet om de rest van de tuin ook aan te pakken. Met een mooi tuinontwerp als dit ga je daar maar wat graag mee aan de slag!

2. Gelaagdheid

Het leuke van een terras is dat je er verschillende lagen in aan kunt brengen. Deze gelaagdheid kun je dan ook zeker prima in hout uitvoeren. Geniet verder ook even van de ontzettend leuke sfeer op de achtergelegen veranda.

3. Terras met zwembad

Heb je altijd al gedroomd van een zwembad in je tuin? Twijfel dan niet langer en grijp de gelegenheid van het aanleggen van een terras gelijk aan om ook een zwembad er bij te gaan bouwen. Je kunt op deze foto zeker de nodige inspiratie vinden.

4. De aanleg van een terras

Een houten terras komt natuurlijk niet zo maar uit de lucht vallen. De aanleg van een dergelijke constructie is hier heel erg mooi in beeld gebracht. Een erg fraaie veranda is hier aan het ontstaan.

5. Charmant trapje

Dit charmante trapje laat ook weer een van de voordelen van een houten terras zien. Het ziet er zo ontzettend sfeervol en leuk uit! Denk er altijd wel om dat er een beschermende beitslaag op het hout wordt aangebracht, je wil immers niet dat het hout heel snel lelijk gaat worden.

6. Hoekjes

Wil je een veranda die niet alleen maar één kant van het huis beslaat? De hoekjes van een woning vormen voor een ervaren vloerenlegger ook geen enkel probleem.

7. Hout, steen en zwembad

Een combinatie van hout en steen kan ook voor een erg creatief en stijlvol beeld zorgen. En als je er dan ook nog eens een zwembad aan toevoegt, is het beeld compleet.

9. Een moderne touch

Een houten terras hoeft natuurlijk niet alleen maar een landelijke en rustieke uitstraling te hebben. Deze moderne touch laat schitterend zien hoe mooi een houten terras bij een moderne woning past. Wat een heerlijke combinatie samen met het strakke gazon en de schitterende omgeving.

8. Allemaal hout

We beginnen met het kijken bij dit voorbeeld waar je allemaal hout ziet. Het huisje en het terras sluiten daardoor naadloos op elkaar aan. Je begint je direct ook af te vragen wat voor onderkomen dit eigenlijk is: is het een tuinhuisje of is het een echte woning?

10. Veranda

Een veranda zoals het hoort kun je hier zien. De overkapping kan met planten bekleed worden, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een semipermanent dak aan te brengen. Op die manier kun je al heel snel buiten zitten en is er geen regenbui die jou meer tegen kan houden.

11. Een laatste trapje

Met dit laatste trapje sluiten we dit leuke overzicht af. Wat een leuk beeld levert dit ook weer op! En we hopen natuurlijk dat ook jij enthousiast geworden bent over een houten terras.

Op zoek naar nog meer inspiratie op het gebied van terrassen? Dit leuke overzicht kan je dan ook verder helpen!

Zie jij een mooi houten terras wel zitten? We zijn benieuwd naar je plannen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!