Voor & Na: Transformatie van een stallencomplex

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Een rij van stallen, vaak met het koetshuis op de begane grond en het leefgedeelte op de verdieping, gebouwd om een hofje of achter traditionele woonhuizen. Het is een typisch Britse verschijning. Deze zogenaamde 'mews', nog het beste te vertalen als stallen, vinden we veel in Londen terug, daterend uit de zeventiende en achttiende eeuw. Tegenwoordig zijn de meeste van deze stallen omgebouwd tot woningen. In het Londense district Kensington en Chelsea waren de architecten van Reis London verantwoordelijk voor de verbouwing van de stalwoning die we hieronder gaan zien. 

Voor: De oude garage

  door IS AND REN STUDIOS LTD
IS AND REN STUDIOS LTD

THE GARAGE – BEFORE

IS AND REN STUDIOS LTD

Naast het leefgedeelte van de oude stalwoning bevond zich een garage, die we hier op de foto kunnen zien. Omdat ruimte schaars is in grote delen van Londen werd deze garage omgebouwd en bij het woongedeelte betrokken

Na: Meer ruimte

moderne Woonkamer door IS AND REN STUDIOS LTD
IS AND REN STUDIOS LTD

OPEN PLAN LIVING, DINING AND KITCHEN

IS AND REN STUDIOS LTD

Door het verwijderen van de muren tussen de woning en de garage ontstond er veel extra ruimte. Daar waar voorheen de auto geparkeerd werd vinden we nu een chique trap die de twee verdiepingen van de woning met elkaar verbindt. De architecten van Reis London creëerden grote, open ruimtes, en plaatsten zo min mogelijk binnenmuren.

Voor: Werk aan de winkel

  door IS AND REN STUDIOS LTD
IS AND REN STUDIOS LTD

THE LIVING SPACE DURING CONSTRUCTION

IS AND REN STUDIOS LTD

Op deze foto krijgen we een goed beeld van de ingrijpende verbouwing. Geen steen bleef onaangeraakt. Het gebouw werd bijna volledig gestript en van vooraf aan weer opgebouwd.

Na: Elegant en modern

De nieuwe woonkamer is elegant en modern ingericht. Een lichte, heldere ruimte die uitnodigend werkt. Zachte kleuren en tonen worden afgewisseld met frisse en bonte details en accessoires. 

Voor: De keuken

  door IS AND REN STUDIOS LTD
IS AND REN STUDIOS LTD

THE DINING AREA BEFORE

IS AND REN STUDIOS LTD

De keuken werd aan net zo'n intensieve verbouwing onderworpen als de woonkamer. Van top tot teen werd deze ruimte gestript. Van de vloeren tot de muren, niets werd overgeslagen. Bedrading, verlichting, ramen, allen werden zij verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

Na: De keuken

moderne Eetkamer door IS AND REN STUDIOS LTD
IS AND REN STUDIOS LTD

KITCHEN – DINING ROOM

IS AND REN STUDIOS LTD

De keuken is warm en huiselijk ingericht. Wit-, grijs- en bruintinten zetten de toon, afgewisseld door opvallende oranje en rode details. Boven het keukeneiland hangen de potten en pannen prominent in zicht. Hier wordt de keuken gescheiden van het eetgedeelte, zonder de ruimtes op te delen. De keuken werd voorzien van alle moderne gemakken, zoals een fonkelnieuwe oven en gasfornuis. Het meubilair oogt van een hoge kwaliteit, zie bijvoorbeeld de houten dinertafel hier op de voorgrond. 

Voor: De verdieping

  door IS AND REN STUDIOS LTD
IS AND REN STUDIOS LTD

FIRST FLOOR – BEFORE

IS AND REN STUDIOS LTD

Op de eerste verdieping waren twee slaapkamers gesitueerd. Een nieuwe slaapkamer werd daar aan toegevoegd. Hier zien we de opening waar de trap op uitkomt, en waarachter de nieuwe masterslaapkamer gebouwd zal worden.

Na: Badkamer

In de badkamer, die vrij bereikbaar is vanaf de masterslaapkamer, treffen we een monochroom kleurenschema. Sierlijke tegels, gelijkend op de tegels die gebruikt worden in metrohaltes, geven de badkamer een elegante uitstraling. Transparante panelen en spiegelende oppervlaktes geven de badkamer zijn ruimtelijkheid.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!