Moderne nieuwbouw met opvallend interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne nieuwbouw met opvallend interieur

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Woonhuis Kralingseweg van De Kovel architecten Modern
Loading admin actions …

Het werk van De Kovel architecten loopt uiteen van korte stedenbouwkundige studies tot het ontwerp van het individuele woonhuis. De kovel architecten wordt geleid door Herman de Kovel, voormalig partner en mede-oprichter van DKV architecten. In deze functie was hij verantwoordelijk voor een groot aantal gerealiseerde projecten, veelal gesitueerd in een stedelijke situatie. Vandaag nemen we jullie mee naar een van de projecten die hij onder de vlag De Kovel architecten realiseerde. 

Voorgevel

Voorgevel woonhuis Kralingseweg van De Kovel architecten Modern
De Kovel architecten

Voorgevel woonhuis Kralingseweg

De Kovel architecten

We treffen deze woning aan in een kleine woonbuurt in Rotterdam. In deze wijk vinden we veel vrijstaande woningen terug. Het woonhuis is vijfentwintig meter lang en met uitzondering van de entreehal geheel gelijkvloers. De houten gevel, afgewisseld met stucwerk, die we hier op de foto zien heeft een gesloten karakter. Het biedt de bewoners de nodige intimiteit en beschermt de woning tegen omgevingslawaai. De uiteinden van de woning worden gemarkeerd door twee lange gemetselde muren.

Achtergevel

Achtergevel woonhuis Kralingseweg van De Kovel architecten Modern
De Kovel architecten

Achtergevel woonhuis Kralingseweg

De Kovel architecten

Aan de achterzijde van de woning krijgen we een heel ander beeld te zien. Hier opent de gehele gevel zich, grote ramen voorzien de bewoners hier van daglicht en uitzicht. De muren op de koppen van de woning zorgen ervoor dat het omloopgeluid van de weg aan de voorzijde zo veel mogelijk beperkt wordt. Aluminium vouwschermen geven de bewoners de mogelijkheid om de lichtinval te reguleren. De woning is daarnaast ook voorzien van een warmtepomp en maakt gebruik van passieve zonne-energie. Het dak is voorzien van vegetatie, dat in de zomer zorgt voor verkoeling en bijdraagt aan de afvoer van regenwater.

Woonkamer

Woonkamer Kralingseweg Moderne woonkamers van De Kovel architecten Modern
De Kovel architecten

Woonkamer Kralingseweg

De Kovel architecten

De belangrijkste verblijfsruimten zijn gelegen aan de achterzijde van het gebouw, hier heeft men het minste last van verkeerslawaai. De grote ramen zorgen er tevens voor dat de kamers helder en goed verlicht zijn. Het lijkt erop dat de verschillende vertrekken zich in één vloeiende ruimte bevinden, zonder onderbroken te worden door deuren of andere begrenzingen. Op de foto zien we de woonkamer van het huis. Plafonds en muren zijn strak en helder afgewerkt. Zij vormen een aangenaam contrast met de donkere vloer en de zwarte frames van de ramen. De kamer is modern ingericht, het meubilair straalt een bepaalde retro-kwaliteit uit. 

Woonkamer

Woonkamer Kralingseweg Moderne muren & vloeren van De Kovel architecten Modern
De Kovel architecten

Woonkamer Kralingseweg

De Kovel architecten

Op de muur treffen we een grote print van de plattegrond van Rotterdam. In de woonkamer zien we verschillende kleuren, structuren en motieven terug. Zwart, hout, dierenprints, transparantie. Ze vormen een fraai geheel dat nergens stoort. De strakke wanden en vloeren vormen het perfecte decor voor deze bonte inrichting. Het groen van de stoelen links doet ons denken aan het groen dat we ook kennen uit de vlag van Rotterdam. Toeval? Feit is dat deze woning,  met zowel zijn exterieur als interieur, geen betere stad als context had kunnen hebben. 

Slaap- en badkamer

Slaap- en badkamer woonhuis Kralingseweg Moderne badkamers van De Kovel architecten Modern
De Kovel architecten

Slaap- en badkamer woonhuis Kralingseweg

De Kovel architecten

De slaap- en badkamer laten een gelijkend beeld zien. Ook hier is het interieur modern ingericht en vinden we interessante kleurcombinaties en opvallende prints terug. Voor meer foto's en informatie over deze woning, kunt u terecht op het homify-profiel van De Kovel architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!