Een minihuisje op zolder | homify

Een minihuisje op zolder

Johan van Dijk Johan van Dijk
Industriële woonkamers van ENDE marcin lewandowicz Industrieel
Loading admin actions …

Voor zo ongeveer elke zolder is op homify wel een leuke invulling te vinden. Van groot tot klein is er wel iets leuks te zien dat je kan inspireren. In dit geval gaat het om minihuisje op zolder, dat eigenlijk niet meer is dan een kleine studio. Het geheel ziet er echter zo bijzonder en sfeervol uit, dat het wel heel erg leuk is om er een kijkje te nemen. De Poolse architecten van Ende Marcin Lewandowicz zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp.

Klein maar fijn

In de inleiding kwam al aan de orde dat het in dit geval om een heel klein onderkomen gaat. Maar we kunnen daar ook direct aan toevoegen dat dit zeker een geval van ‘klein maar fijn’ is. De geringe afmetingen hebben op het gebied van sfeer namelijk geen enkele belemmering opgeleverd. In tegendeel zelfs, het ziet er heel erg gezellig en sfeervol uit. Het zou de perfecte logeerkamer kunnen zijn of een mooie tienerkamer. En wat dacht je van het starten van een bed and breakfast? Dat zou op deze plek ook helemaal geen slecht idee zijn.

Oude balken en oude stenen

De sfeer die je op deze zolder kunt vinden is het beste als eclectisch te omschrijven. De oude balken en bakstenen geven namelijk aan de ene kant een beetje het gevoel van een loft, maar zorgen ook voor ene heel fraai industrieel tintje. De inrichting doet om sommige punten (zoals de kleine bank) een beetje denken aan een studentenkamer. En dat zorgt voor een ontzettend ongedwongen en laagdrempelige sfeer. Precies zoals het hoort eigenlijk.

Kasten, aanrecht en bed

De combinatie van sfeer en functionaliteit is iets wat hier ook erg opvallend is. Veel kasten zorgen voor mooie opbergruimte en ook een aanrecht is op deze plek te vinden. Maar het meest leuke is toch wel de manier waarop het bed in de ruimte is verwerkt. Op een mooi plekje onder het schuine dak, enigszins verscholen achter het aanrecht, is deze minislaapkamer namelijk te vinden.

Nog een keer het bed

Hoe zou je dit noemen, denk je ook een beetje aan een moderne variant van de ouderwetse bedstee? Dat was wel de associatie die bij ons direct naar boven kwam toen we deze foto zagen. Zoals al gezegd is op deze manier een ruimte gecreëerd die min of meer los staat van de woonkamer zelf. En dat geeft je het gevoel dat dit echt een huisje is.

Koken en douchen

Het aanrecht zien we hier wederom heel mooi in beeld gebracht. Je hebt hier je eigen plekje om te kunnen koken. De verwachting is niet dat hier een erg uitgebreide maaltijd op tafel wordt getoverd, maar een simpel etentje voorbereiden moet toch geen enkel probleem zijn. Erg leuk om te zien is ook de wand die is opgebouwd uit spaanplaat. Het zorgt voor een versterking van het loftidee op de zolder. Achter deze kleine muur vinden we de badkamer. Douchen kan hier dus ook: je vindt hier letterlijk en figuurlijk alles onder één dak.

Een laatste blik

Nog een laatste blik in de ruimte en dan is het helaas al weer tijd om afscheid te nemen. Maar wat blijft is de inspiratie die laat zien dat ook een kleinere zolderruimte prima kan worden omgetoverd tot een studio of mini-appartement. En als leuk idee kunnen we je zeker meegeven hoe leuk het is om kale spaanplaten als muren te gebruiken. Het zorgt voor een heel stoer en ruw randje!

Wil je nog meer zien op het gebied van zolders en wil je wat inspiratie krijgen voor een wat groter oppervlakte? Dit project laat je dat op leuke wijze zien! 

Zelf ook aan de slag met verbouwen, maar weet je niet welke kosten je kunt verwachten? Bekijk dan het profiel van watkostbouwen.nl en check of dit financieel haalbaar is!

Wat zou jij met je zolderruimte doen? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!