Landelijk droomhuis in Overijssel

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

De bewoners van deze bestaande karakteristieke woning in de buurt van Holten wilden graag een stukje groter wonen. En dus vroegen ze Maas Architecten met een plan te komen. Vanuit cultuurhistorisch en architectonisch perspectief is gekozen om het oude landhuisje in ere te herstellen en de uitbouw zo vorm te geven dat de bestaande woning herkenbaar zou blijven. Er zit een rieten dak op de uitbouw, maar er is bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de twee delen. Doordat de uitbouw aan de zijgevel van het bestaande huis zit, is deze van binnen grotendeels intact gebleven. Door het niveauverschil is er nu een ruime slaapkamer in de kap en heeft het interieur op de begane grond een ruimtelijk boeiende relatie met de oudbouw.

Voorgevel

WOONHUIS HOLTEN: moderne Huizen door Maas Architecten
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

Het is goed te zien dat het linker deel van het huis nieuw tegen het bestaande deel is aangebouwd. Het ene deel is liefelijk, het andere deel bijna futuristisch. Door het gebruik van verschillende materialen, metaal en glas tegenover witte bakstenen, wordt het onderscheid nog eens onderstreept. En toch, ook mede door het rieten dak, past het uitstekend bij elkaar. Deze professionals weten alles van mooie daken.

Achterzijde

WOONHUIS HOLTEN: moderne Huizen door Maas Architecten
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

De achterkant van de uitbouw is wat meer afgestemd op de bestaande woning en zo zou je bijna kunnen denken dat dit huis er altijd zo gestaan heeft. In deze landelijke omgeving, met prachtige herfstkleuren, staat dit huis – dat niet voor niets De Boschrand heet – er schilderachtig bij.

Keuken

WOONHUIS HOLTEN: moderne Eetkamer door Maas Architecten
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

In de uitbouw vinden we de ruime keuken met daaraan grenzend de eetkamer. Deze is gesitueerd naast een aantal flinke ramen die uitzicht bieden op de prachtige omgeving. De vloer van de uitbouw is bekleed met epoxy om een moderne uitstraling te krijgen ten opzichte van de tegelvloer van de bestaande woning. In dit Ideabook lees je alles over moderne keukens.

Kookeiland

WOONHUIS HOLTEN: moderne Keuken door Maas Architecten
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

De keuken beschikt over een prachtig stalen kookeiland. Weer eens wat anders dan dat strakke wit. Hetzelfde geldt voor de keukenkastjes met houtnerf. En ook vanuit de keuken is het uitzicht door de ramen, die speels in hoogte verschillen, prachtig.

Oud en nieuw

WOONHUIS HOLTEN: moderne Eetkamer door Maas Architecten
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

Vanuit de keuken zien we waar het oude en het nieuwe gedeelte van het huis samenkomen. Door het niveauverschil is er een kleine trap en dat geeft de ruimte het nodige elan. Door het geheel zo open mogelijk te houden is de ruimte groots en toch een eenheid.

Karakter

WOONHUIS HOLTEN:  Gang en hal door Maas Architecten
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

Hier zien we een foto van het bestaande gedeelte van het huis. Het karakter van de houten balken, de originele paneeldeuren, de boog en de prachtige ronde voordeur steken fraai af tegen het moderne van de uitbouw. Maar hoe geweldig is het als je die twee werelden in één huis van verenigen.

Slaapkamer

WOONHUIS HOLTEN: moderne Slaapkamer door Maas Architecten
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

Van het karakter van het bestaande gedeelte van het huis zijn wie nu in de slaapkamer in het aangebouwde gedeelte. En daar vinden we een van de architectonisch hoogstandjes die dit huis nu te bieden heeft. Het schuine dak zorgt met zijn vele balken voor een zeer interessant lijnenspel, evenals het raam. En omdat deze laag bij de grond zit, kijk je met een heel ander perspectief naar buiten. Andere prachtige slaapkamers kan je hier bekijken.

In zijn geheel is het gelukt om dit karakteristieke huis te vergroten zonder dat het ook maar iets van zijn oorspronkelijk charme heeft ingeleverd. De uitbouw zorgt voor een zeer spannende toevoeging.

Vind jij deze uitbouw geslaagd? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!