Het is heerlijk leven in dit droomhuisje! | homify

Het is heerlijk leven in dit droomhuisje!

Stoa. Stoa.
Zalewski Architecture Group Minimalistische huizen
Loading admin actions …

Vandaag laten we je een schitterende woning zien waarin jong en oud zich helemaal op hun gemak voelen. Het is een huis dat we met recht een Bauhaus 2.0 kubuswoning zouden kunnen noemen. De eenvoud van de rechte lijnen maakt dat we betoverd raken door deze woning. De Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten en ontstond aan het begin van de twintigste eeuw. Uit deze opleiding ontstond een stijl die we tegenwoordig, na bijna 100 jaar, blijven aanduiden met de naam van deze opleiding. Innovatie was erg belangrijk binnen deze stijl, geen wonder dat de woning, die met de jaren te voorschijn kwamen, zo anders waren dan de gebruikelijke architectuur van die tijd. Het huis zag er na de Bauhaus volkomen anders uit. Vandaag laten we je een kleinkind van deze stijl zien, Bauhaus 2.0. Kijk met ons mee en laat je inspireren. 

Zuiver en strak

Dit is helemaal Bauhaus, toch oogt het pand ook lekker van deze tijd. We vinden het terras voor de ingang van de woning erg bijzonder, zo minimalistisch. Het trapje maakt het gemakkelijk om binnen te stappen. Het huis bestaat uit twee gestapelde rechthoeken die losjes op elkaar lijken te liggen. Dat is nu precies de kunst en aantrekkelijkheid van de architectuur, dat het een zeker gemak en zekere lichtheid uitstraalt. Daarin schuilt de poëzie van deze kunstvorm. Een expert helpt je graag mee om je woondromen uit te werken.

Verrassing!

Nee, dat hadden we niet verwacht: een grijze achtergevel, dat zie je toch niet aankomen als je zo voor de woning staat. Door deze tint straalt het huis een bepaalde rust uit in de omgeving en past goed bij de natuurlijke setting. Die natuur rondom maakt het hier echt fijn wonen! 

Andere kant

Hier zien we nog even een geliefde plek van de bewoners van deze woning, namelijk het terras. Ze zitten hier vaak in de zomer, gewoon onder een parasol, op hun favoriete tuinset. Zie je hoe mooi het grijze hout lijkt te zweven op het groene gazon? We zien hier een mooi contrast tussen natuur en architectuur, dat is een van de mooie aspecten van deze woning. 

Relaxen

In de jaren ´60 was de zitkuil mateloos populair, vandaag de dag zien we steeds vaak daarop geïnspireerd design terugkeren. Hier zien we een prachtige indeling van de woonkamer, waarbij de haard hoger is gesitueerd dan de meubels. Zo ontstaat er een weergaloze sfeer. Ook de kleurrijke kunst aan de wand zorgt voor een opgewerkte sfeer. Dit is een kamer waarin wonen leven wordt! 

Eenvoudige hal

De hal is de ontvangstruimte van het huis. In deze hal voelen je gasten zich zeker op hun gemak. Het design mag eenvoudig zijn, is hier ook zo, maar de stijl moet kloppen, ook dat zien we hier terug. We vinden de lichte houten trap, de landelijke spiegel en de heldere wanden heel mooi! 

Parel van het huis

Iedereen weet dat de badkamer de parel van het huis is. Soms staat de inrichting helaas niet op nummer 1 budget-technisch gezien, dan gaan meestal de woon- en eetkamer voor. In deze badkamer konden de bewoners gelukkig wel direct al hun wensen verwezenlijken. Let eens op de eenvoudig hier en hoe licht de ruimte is. Gewoon prachtig! Rechts zien we het mooie bad, links de grote spiegel en de wastafels. De gietvloer van kunststof is ijzersterk en gemakkelijk te reinigen. Een prachtige badkamer, zoveel is zeker! 

Tip

Een tip die we van de bewoners kregen is het plaatsen van een keukeneiland. Daar heb je namelijk zo veel profijt van als je samen staat te koken. In dit eiland kun je ook van alles kwijt. Ook hier zien we de minimalistische stijl terug. Supermooi!

3D

Vraag je architect of het mogelijk is om een 3D beeld of simulatie van je nieuwe huis te krijgen. Hier zien we een voorbeeld van zo´n beeld. Dan heb je echt al het idee hoe je huis gaat worden in de toekomst. Laat je inspireren, wees lekker creatief! 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!