Start de zomer goed met een unieke tuin - 5 schitterende voorbeelden | homify

Start de zomer goed met een unieke tuin – 5 schitterende voorbeelden

Stoa. Stoa.
Rustieke tuinen van italiagiardini Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De zomer is de tijd om maximaal te genieten van je tuin. Veel mensen steken veel tijd in het design van hun stukje natuur onder de zon. Soms kost het heel veel tijd, maar blijft het resultaat een beetje achter. Dan kan het zo zijn dat je een tuinidee hebt dat niet helemaal past bij de afmetingen van je buitenruimte of gewoon iets beter kan. Hieronder hebben we een aantal mooie ideeën voor je onder elkaar gezet om je te inspireren. Je kunt deze tuinideeën heel goed zelf nabootsten. En mocht je een beetje hulp willen, dan kun je altijd de hulp van een expert inroepen. Zin wat fleurige inspiratie? Kijk dan snel even met ons mee naar deze prachtige unieke tuindesigns. 

Terrassen

We vinden deze bloemen terrassen erg mooi. Via het pad loop je naar boven, richting de tuindeur waardoor je zo je woonkamer binnenstapt. Naast het pad ligt het gazon dat voor een frisse look zorgt. De verschillende kleuren passen erg mooi bij de gestapelde natuurstenen die de verschillende terrassen vormen. Trapsgewijs verleiden ze ons met hun fleurigheid. 

Zwembad

Een van de meest luxe dingen die je in tuin kunt hebben, iets wat ook altijd ter loops in een gesprek over luxe naar voren komt, is natuurlijk het altijd populair gebleven zwembad in de tuin. Hier zien we een schitterende manier om het bad en de omliggende tuin te integreren. De heuvels van stenen, de bloemen en planten vormen samen een prachtig geheel. Echt alsof je in een tropisch oord bent. Nu heb je altijd in je eigen tuin het gevoel in het buitenland op vakantie te zijn. De natuurstenen zorgen dat je fijn naar het water toe kunt lopen. Echt een prachtige manier om je tuin in te richten. Leuk om te zien dat het bad een ongebruikelijke vorm heeft. Deze vorm maakt het mogelijk om het bad ook in de wat kleinere tuin te realiseren. Een architect helpt je graag om je woondromen waar te maken. 

Een plek voor je alleen (of met z´n twee)

Als je nu echt wilt ontsnappen aan de hectiek van alledag, dan is het fijn om te weten dat je hier lekker tot rust kunt komen. Te midden van de bloemen en de bomen vind jij hier een paradijselijk stukje natuur. Het overdekte zitmeubel biedt plaats aan twee personen, daarmee is het ook direct een ´love seat´. Als je een gezellige, rustige of romantische middag wilt, is dit de plek waar je echt even samen een wijntje moet gaan drinken. Zo wordt je tuin echt bijzonder! 

Strak

In tegenstelling tot de tuin die we zojuist zagen, is deze tuin vooral heel strak: meubels, het houtenterras, de stenen en de schutting die de tuin afscheidt en schermt van het heuvelachtige natuurgebied ernaast. De drie bloemen zijn hier echt de hoofdrolspelers. Alles heeft hier een duidelijke functie: maximale kracht met een minimum aan middelen! Let ook even op de palmboom links, die groeit hier heel goed! 

Gemak

Elke tuin vergt een bepaalde mate van onderhoudt, maar natuurlijk is de ene onderhoudsarme dan de andere. In onze drukke tijd hebben werkende mensen (vaak gezinnen met tweeverdieners) niet veel tijd om hun tuin te onderhouden, maar een met tegels vol gelegde achtertuin is toch ook niet per se de oplossing. In het geval van weinig tijd, maar wel een uitgesproken smaak, kun je kiezen voor een steentuin waarin enkele woestijnplanten groeien. Vetplanten en cactussen zijn daarvan een goed voorbeeld. Zo laat je de tuin inrichten door een expert, om daarna maar weinig tijd kwijt te zijn aan het onderhoudt. De verschillende tinten van deze tuin maken deze tot een lust voor het oog. Dit tuindesign past door zijn eenvoud ook erg goed bij strakke meubels! 

Blijf ons volgen voor meer mooie tuinideeën. 

Wat vind je van deze ontwerpen? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!