Voor en Na: van enge zolder naar prachtig licht appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
homify Scandinavische woonkamers
Loading admin actions …

Je kent ze wel: oude zolders waar je de rillingen van krijgt als je er iets op moet zoeken. De enge zolder in het Poolse huis waar we nu gaan kijken, was er zo een. Je kunt het je dan ook bijna niet voorstellen dat er nu een prachtig licht appartement te vinden is. En dat strekt zich uit over twee aparte verdiepingen! Fantastisch om de verandering van dichtbij te kunnen bekijken. De experts van Superpozycja Architekci hebben er een waar juweeltje van gemaakt. Laten we snel een kijkje gaan nemen!

Voor en Na

homify

We beginnen gelijk met een Voor en Na plaatje om het grote verschil te laten zien. En zoals je kunt zien is het eigenlijk meer dan een zolder. Het lijkt wel een complete schuur die in een nieuw onderkomen is veranderd. En dat is natuurlijk een prachtige manier van herbestemming van een ruimte die al bijna opgegeven was.

Voor: een opslagruimte

In de oude situatie was het eigenlijk niet meer dan een opslagruimte. Je kunt het hier goed zien, daar valt weinig aan toe te voegen.

Voor: op de set van een horrorfilm?

homify

Nog even een plaatje voor we de oude situatie helemaal gaan vergeten. Het lijkt wel of je hier op de set van een horrorfilm bent. Tijd voor verandering!

Na: een compleet appartement!

homify Scandinavische woonkamers

Waar het eerder donker en vochtig was, is het nu heerlijk licht en comfortabel. En dat is niet het enige wat je ziet, want deze foto brengt vooral een compleet appartement in beeld. Een keuken met eethoek en woonkamer in plaats van een ongezellige opslagruimte.

Oud en nieuw

homify Scandinavische keukens

Oud en nieuw kunnen haast geen mooiere combinatie vormen dan hier het geval is. De oude balken hebben op een schitterende manier een herbestemming gekregen. Aan de ene kant natuurlijk om het dak te ondersteunen, maar de sfeervolle en decoratieve functie kun je ook zeker niet ontkennen. En dat er nu twee aparte verdiepingen zijn kun je hier ook heel erg goed zien.

Stoere wenteltrap

homify Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen

Bij het opknappen van een oude ruimte is het altijd de vraag welke stijl je gaat gebruiken. Kies je voor compleet authentiek of maak je er een eclectisch geheel van? Het laatste is hier het geval: modern en authentiek met fraaie industriële en rustieke toevoegingen. De stoere wenteltrap is daar het mooiste voorbeeld van.

Slaapkamer

homify Scandinavische slaapkamers

Op de bovenste verdieping is deze prachtige slaapkamer te vinden. De houten balken laten het oude van de ruimte duidelijk zien, maar voor de rest is hier voor een moderne en bijna minimalistische stijl gekozen. Een heerlijke boxspring zorgt voor het ultieme slaapcomfort. En van ontwaken in zo’n prachtig lichte ruimte als deze word je toch automatisch wakker zonder ochtendhumeur?

Fantastische badkamer

homify Scandinavische badkamers

Dit appartement is erg mooi, maar het meest fantastische is misschien toch wel deze badkamer. Wat een heerlijke plek om lekker te kunnen douchen of badderen! Een fraaie combinatie van modern en rustiek zorgt hier ook voor een van de meest mooie eclectische sferen die je je voor kunt stelen. Let trouwens ook even op die voortreffelijke stortdouche.

De wastafel

homify Scandinavische badkamers

De wastafel is te mooi om ook niet even apart te laten zien. De sfeer is hier eigenlijk nog beter in beeld gebracht! Een loft met comfort is dit geheel geworden. Een prachtresultaat! 

Heb je ook zo genoten van deze bijzondere transformatie? Bedenk je altijd dat jij ook zoiets kunt doen als je een zolderruimte over hebt! En als iets als dit net iets te groot en te duur is, dan kun je deze mooie zolder ook altijd nog als uitgangspunt nemen.

Wat vind jij het mooiste van dit onderkomen? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine