Voor en Na: een huis krijgt weer kleur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een huis krijgt weer kleur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van REFORM Konrad Grodziński Modern
Loading admin actions …

Huizen kunnen de tand des tijds vaak prima doorstaan, maar wat extra aandacht en onderhoud is op geregelde tijden nodig. Je kunt er dan voor kiezen om alles bij het oude te houden, maar je kunt het roer ook helemaal omgooien. Dat laatste is gebeurd met de fraaie woning waar we nu een kijkje gaan nemen. De Poolse experts van Reform Konrad Grodziński hebben op die manier het huis weer kleur gegeven. En dat mag je deze keer ook echt letterlijk opvatten. Waarom dat zo is? Kijk met ons mee en je komt daar snel genoeg achter.

Voor: gepleisterde en verouderde woning

Stel je eens voor dat je de nieuwe eigenaar van dit huis bent en je bent onderweg naar de voordeur. Word je dan vrolijk van je nieuwe stekje of krijg je al snel heimwee naar je oude woning? Dat laatste zou zo maar eens het geval kunnen zijn! Je ziet hier namelijk een gepleisterde gevel van een woning die een sterk verouderde uitstraling heeft. Niet bepaald het meest leuke uitgangspunt. Daar kan dus zeker wat aan veranderen.

Tijdens: weg met die pleisterlaag

Dat de gevels van huizen voorzien worden van een pleisterlaag, heeft vaak een praktische reden. De bakstenen kunnen namelijk wat minder worden en hetzelfde geldt voor de voegen die daartussen te vinden zijn. Een muur in zo’n geval helemaal laten herstellen is best een ingrijpende ingreep. Met een pleisterlaag werk je al die oneffenheden weg en ziet het beeld er weer wat fatsoenlijker uit. Maar eigenlijk is dat jammer als je bedenkt hoe mooi die bakstenen muren kunnen zijn. Gelukkig wordt de oude muur hier hersteld, weg met die pleisterlaag dus.

Na: artistieke gevel

Er is hier niet alleen voor gekozen om de oude bakstenen gevel weer in het zicht te brengen, men is nog een stapje verder gegaan! Het is namelijk een schitterend artistiek geheel geworden door kleurrijke lijsten rond de ramen aan te brengen. En dat is een erg leuk idee waardoor zeker iets unieks is gecreëerd.

Kleurrijk vanbinnen

Niet alleen de buitenkant is op schitterende wijze kleurrijk geworden, ook binnen speelt kleur een belangrijke rol. Kijk maar naar de heerlijke bank die centraal staat in de woonkamer. Zeker samen met de het kleine bankje in dezelfde kleur, is er al sprake van een opvallende artistieke toevoeging aan het interieur. Door de rest qua kleurstelling vrij sober te houden, krijg je een heel erg hip en eigentijds beeld.

Koken en eten

Dit huis is qua oppervlakte redelijk bescheiden. De keuken is daarom heel praktisch in een hoek aangebracht. Gelukkig is hier meer dan voldoende ruimte om te kunnen koken. Een grote eethoek was echter niet meer in te plannen, maar daar is een hele leuke oplossing voor bedacht. De smalle tafel achter de bank kan namelijk als eettafel gebruikt worden. Ook ideaal als je ondertussen even tv wilt kijken. En op andere momenten heb je gelijk ook een bureau om aan te kunnen werken of studeren.

Trap

De trap naar de bovenverdieping laat ook een heerlijk sfeerplaatje zien. Wat ontzettend leuk zijn die tegeltjes op de treden en de bakstenen muren zorgen ook voor een heerlijk eclectisch, industrieel tintje.

Lekker in bad

De badkamer is qua ruimte ook redelijk bescheiden gebleven, maar dat neemt niet weg dat je hier lekker in bad kunt. En ook hier is weer heel leuk een kleurtje toegevoegd. Ideale oplossingen om het huis net een beetje anders dan anders te maken.

Ben je aangenaam verrast door dit huis? Ben je heel erg geïnspireerd geraakt en wil je meer over kleurrijke woningen weten? Dan adviseren we je om ook bij dit artikel even een kijkje te nemen.

Wat vind jij van die bijzondere lijsten rond de ramen? We zijn erg benieuwd naar je reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!