6 eenvoudige stappen om een loungeruimte in je tuin in te richten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 eenvoudige stappen om een loungeruimte in je tuin in te richten

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
modern  door 	 Alaire, Modern
Loading admin actions …

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk, druk, druk. We hebben een drukke baan of een veeleisende studie. Daarnaast oefenen we natuurlijk meerdere hobby’s uit. En dan zijn er misschien ook nog kinderen in huis die de nodige aandacht opeisen. En wat dacht je van familie en vrienden? Die willen je zo nu en dan ook wel eens zien. Natuurlijk is het maar goed dat we het met al deze dingen zo druk hebben, want wil er nou de hele dag alleen op de bank hangen en niets doen. Dat is even leuk, maar verliest na verloop van tijd ook zijn charme.

Zo nu en dan even ontspannen op de bank hangen is natuurlijk wel een goede afwisseling voor ons drukke bestaan. Dat kan op de bank in de woonkamer, maar bij mooi weer is ook wel heel fijn als er in de tuin een aparte ruimte voor is. Een loungeruimte in de buitenlucht met twee heerlijke loungestoelen of een loungebank. Een ruimte waar je elke ochtend heerlijk een krantje kunt lezen of ’s middags in het zonnetjes kunt genieten van een goed boek. Maar hoe pak je het inrichten van zo’n loungeruimte in de tuin eigenlijk aan? In dit Ideabook bespreken we 6 stappen om een loungeruimte in je tuin in te richten. Lees snel verder en creëer nog voor het begin van de lente die heerlijke loungeruimte.

Maak een planning

Woonvilla Blaricum Rustieke tuinen van Kabaz Rustiek & Brocante
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

Voordat je de loungemeubels of accessoires gaat kopen is het goed om een planning te maken. De eerste stap is om je af te vragen hoe je de loungeruimte vorm wilt gaan geven. Hoeveel loungemeubels wil je in je tuin gaan plaatsen. Ga je voor banken of stoelen? Moet er ook een tafeltje komen te staan? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf voor het maken van een planning moet vragen. En dan is er nog de vraag of de ruimte overdekt moet zijn of niet? Het overdekken van een loungeruimte brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zit je op zeer warme dagen beschut van de brandende zon, waardoor het niet nodig is om een parasol op te zetten. Op iets koelere zomerdagen is het onder een overdekte loungeruimte vaak nog goed toeven, aangezien je beschermd zit van de wind. En door een heater of kacheltje in je loungeruimte te plaatsen, kun je ook in de lente en herfst nog lang buiten zitten.

Meet de buitenruimte op

modern  door 	 Alaire, Modern

Om vast te kunnen stellen of je de bank, stoelen en het tafeltje in de loungeruimte kunt plaatsen, dien je de ruimte in de tuin goed op te meten. Zeker wanneer je er voor kiest om een overdekking te gaan bouwen. Daar heb je behoorlijk wat materialen voor nodig en dan is het wel zo fijn als je weet hoeveel je precies in huis moet halen. Het kan handig zijn om het hout voor je overkapping in de bouwmarkt al op maat te laten zagen, dan hoef je dat in ieder geval niet meer zelf te doen. Zorg er dan wel voor dat je alles goed hebt opgemeten. Meet de ruimte voor de zekerheid altijd nog een keertje na. Dit is ook voor de loungemeubels erg belangrijk. Je wilt tenslotte geen bank in huis halen die niet past.

Stel een budget vast

Luxe en comfort Moderne tuinen van Stoop Tuinen Modern
Stoop Tuinen

Luxe en comfort

Stoop Tuinen

Aan het creëren van een loungeruimte in je tuin zitten behoorlijk wat kosten verbonden. Tuinmeubilair is over het algemeen niet goedkoop en ook aan materialen om de ruimte te maken zitten kosten verbonden. Stel daarom van tevoren een budget vast en probeer je daar ook aan te houden. Als je weet wat je budget is kun je heel gericht gaan winkelen. De ene winkel verkoopt nou eenmaal duurdere spullen dan de ander. Als je weet hoeveel je uit kunt geven, weet je ook waar je wel en vooral ook waar je niet moet gaan kijken.

Kies de meubelen uit

van homify Aziatisch

Er komt een moment dat de overdekking, indien je die gaat plaatsen, af is. Dan is het moment gekomen om de meubels neer te zetten. Die moet je dan natuurlijk wel hebben uitgezocht. Wat betreft loungemeubilair voor buiten is er heel wat om uit te kiezen. Je kunt besluiten om een paar heerlijke loungestoelen te kopen. Het voordeel hiervan is dat deze ontzettend lekker zitten. Maar wanneer je vaak mensen op bezoek krijgt, kan het hebben van stoelen een nadeel zijn. Het is natuurlijk wel zo leuk als je met zijn allen lekker buiten kunt zitten. Dan is een loungebank een betere keuze. Deze biedt meer zitruimte, en geeft je nog steeds de mogelijkheid om lekker onderuit te hangen. Het is aan te raden om ook een tafeltje aan te schaffen waar je ten minste wat glazen op kwijt kunt.

Zoek verlichting uit

Zeker wanneer je een loungeruimte onder een overkapping hebt gecreëerd, kun je ook in de avonduren nog prima buiten zitten. Dan is het wel handig als je ook nog wat kunt zien. Met elkaar praten lukt nog wel in het donker, maar een boek lezen wordt toch lastig. Een simpele oplossing is het aanschaffen wat van verlichting. Je kunt een paar leuke lampen uitzoeken en aan het dak van je overkapping hangen. Het is ook leuk om lantaarns met verlichting neer te zetten. En kaarsen op tafel staat natuurlijk ook  altijd erg gezellig.

Plaats leuke accessoires

Korven en haarden Moderne tuinen van Gardeco Modern
Gardeco

Korven en haarden

Gardeco

Als alles gereed is, rest je alleen nog de aankleding van je loungeruimte. Als je van plan bent om er veel tijd door te brengen, is het wel leuk om de ruimte een beetje aan te kleden. Op de loungestoelen en –banken kun je mooie kussentjes plaatsen. Zoek ook een leuk deken uit, die kun je als accessoire neerleggen en in de avonduren over je heen leggen om warm te blijven. Rondom je loungeruimte kun je een paar mooie planten neerzetten en je kunt de ruimte ook leuk aankleden met kaarsen. Tenslotte is het leuk om een krukje neer te zetten en de ruimte verder aan te kleden met wat schilderijtjes.

Wil je meer weten over het inrichten van je tuin? Lees dan ook dit Ideabook eens! 

Wat is jouw tip om een loungeruimte in je tuin in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!