Voormalige ruïne werd een topwoning! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voormalige ruïne werd een topwoning!

Stoa. Stoa.
Landelijke huizen van RUBIO · BILBAO ARQUITECTOS Landelijk
Loading admin actions …

Oude gebouwen spreken altijd tot de verbeelding. Het materiaal waaruit ze bestaan (hout, steen, ijzer) draagt het verleden in zich. Elke oude woning heeft unieke details en sporen van de vervlogen momenten. Oude huizen zijn vaak kleiner, simpelweg omdat de mensen vroeger ook kleiner waren. Tegenwoordig worden oude panden steeds vaker van de ondergang gered, door ze om te toveren tot moderne woonpaleizen. Dit is ook met deze woning gebeurd! Vandaag nemen we je mee naar een opzienbarend project waarbij een halve ruïne weer een schitterend woonhuis werd. Tijdens deze renovatie is ten alle tijden de historische sfeer of het oude auhentieke karakter van de woning beschermd. Laten we samen naar deze ongelooflijke metamorfose kijken!

Oude staat

Hebben we iets te veel gezegd? Deze muren kunnen we nauwelijks nog een woning noemen. Toch zagen de bewoners potentie in deze oude stenen. Iets waar ze zeker geen spijt van zullen hebben. Alleen de dragende muren staan nog overeind, samen met de oude daken. Verder is er niets meer te zien wat nog aan de oude inrichting van de woning doet denken. Toch krijgen we het gevoel dat deze woning het waard is om voor te vechten. Hieronder zullen we zien dat de resultaten verbluffend zullen zijn.

Nieuwe looks

De renovatie heeft een prachtige woning achtergelaten op de plek waar eerst de ruïne te zien was. Ondanks de nieuwe stijl heeft het gebouw zijn rustieke stijl behouden, maar natuurlijk wel op een schitterende manier. De bestaande structuur (de oude) is grotendeels bewaard en verstevigd. Diverse openingen en muren zijn nog te zien. Een bijzondere aanpassing aan de woning vinden we in de zuidgevel, waar een grote raampartij zorgt voor een prachtige connectie tussen de landelijke omgeving en het interieur van de moderne woning. En wat te denken van al dat daglicht dat hier naar binnenvalt. Ook de houten toevoeging aan de gevel, naast het slaapkamerraam, zorgt voor veel sfeer, maar dan aan de buitenkant van de woning. Deze materialen geven de woning temperamentvolle look!

Landelijk

Dat de omgeving landelijk is mag wel duidelijk zijn. Ook de schoonheid van de streek is onbetwist. Over de historische lading van de plek valt nog wel wat te zeggen, want naast de woning vinden we Mariakapel uit de achttiende eeuw, deze hoort bij de woning. Zo woon je wel heel authentiek! Let eens op het fabuleuze uitzicht. Kan het beter of mooier? Wij durven het te betwijfelen. We staan hier in de tuin waar we verschillende rotsen en planten tegenkomen die voor een mediterraanse sfeer zorgen. Het is hier fantastisch!

Zuidgevel

Deze gevel is vrij gesloten, maar vanuit de slaapkamer heb je een mooi uitzicht op het land. We kijken nu vanaf een lagere positie naar de woning die behoorlijk authentiek oogt. Het dak is gerenoveerd waarbij de oude look bewaard is gebleven. Deze woning bewijst dat van een oude hoop stenen toch nog een droomhuis te maken is. Een update, of in dit geval een herrijzenis, is dus altijd mogelijk. Met behulp van de juiste expert realiseer je snel en vakkundig je ideale droomhuis. Zie jij jezelf al wonen in deze prachtwoning? Wij krijgen dit idee niet uit ons hoofd!

Interieur

Eenmaal binnen in de woning kunnen we het niet helpen, we worden direct gegrepen door een ongelooflijk warme en rustieke sfeer. De open ruimte oogt modern en authentiek op hetzelfde moment. De houtvloer en de balken op het plafond dragen bij aan deze sfeer. Natuurlijk zijn de natuurstenen (oeroud) de juiste elementen voor deze mediterraanse woonkamer. Overal in de kamer zien we comfortabele meubels die boekdelen spreken over de functie van deze kamer, want deze is volledig gericht op het woongenot van de bewoners. In deze ruimte ontmoeten de landelijke sfeer en de mediterraanse elkaar. Wat een combinatie! 

Hoogte

Een hoog plafond heeft iets statigs. Dit is natuurlijk een mooie manier om je woning de juiste ambiance te geven. Daarbij creëer je zo veel ruimtelijkheid, waarin je je goed voelt. Om de ruimte helemaal op en top te krijgen kun je je laten inspireren door interieurarchitecten. Zij weten als geen ander hoe je een interieur op een sfeervolle manier kunt inrichten. Natuurlijk draag jezelf je grootste wensen aan, zodat jullie samen een ideale woonkamer kunnen ontwerpen. Een mooie lichtplan is daarbij van groot belang. Is het geen plaatje, deze kamer?

Keuken

Net als in de rest van de woning is de keuken ontworpen om zowel oud als nieuw te ogen. De rustieke wanden en de moderne keukenmeubels gaan een harmonieuze connectie aan. De keuken ontvangt zijn elegante sfeer juist door deze combinatie, maar het derde ingrediënt dat niet mag ontbreken is de lichtval. Want een goede lichtsfeer en ambiance maken dat je een goed gevoel krijgt wanneer je aan het koken bent. Mensen houden gewoon van lichte ruimtes met een mooi design. Zo krijgt elke kooksessie de sfeer van een ontspannen meditatie. Geen wonder dat koken tegenwoordig zo´n hot item is! Meer trends voor de keuken kun je hier vinden.

Trappenhuis

We hebben het de hele tijd gehad over natuurlijke materialen en hun schoonheid. Maar we willen je ook graag kennis laten maken met de kracht van metaal. Hoewel het minder aanwezig is in de woning dan steen en hout, zien we in dit trappenhuis dat de visuele uitwerking van het ijzer in de ruimte bijzonder sterk is. In dit deel van de woning draag het materiaal bij aan de authentieke feel. Op een of andere manier denken we aan de tijd waarin voor het eerst de grootschalige productie van ijzer op gang kwam, en de technische mogelijkheden toenamen. We denken vooral aan de Belle Époque. De balustrade en de leuning bestaan uit dit prachtige materiaal dat onze hedendaagse maatschappij mogelijk heeft gemaakt. 

Dit is het perfecte huis als je nieuwsgierige buren hebt. Klik hier voor de ins en outs.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!